It's about RoMi

Het begon allemaal in 1993 op een kleine zolderkamer in Amsterdam. Tegenwoordig zit het kantoor van het verlichtingsmerk It's about RoMi op één van de oudste grachten van Amsterdam. Sinds de oprichting maakt het merk verlichting met de juiste toewijding, passie maar bovenal veel plezier!

Verlichting met een eclectische twist

Het merknaam RoMi staat voor: 'Realistic, Open Minded, Individuals'. Doordat ze zijn begonnen in een kleine zolderkamer in Amsterdam staat het stadse leven aan de oorsprong van de collectie maar er wordt ook veel inspiratie gehaald uit de natuur. 

Want sinds enkele jaren is Good & Mojo onderdeel van het merk. Deze collectie is ontstaan omdat zij graag iets goeds willen doen de mens en planeet. Alle verlichting uit deze collectie is duurzaam en worden mensen geholpen met de WakaWaka foundation.

Ontdek meer van Good & Mojo

Maar laten we weer even teruggaan naar het merk It's about RoMi. De collectie van dit merk is erg divers, je vindt altijd wel een stijlvolle lamp die perfect past bij jouw interieur. Of je nu op zoek bent naar een hanglamp voor bij de eettafel, een stijlvolle wandlamp voor boven de bank of een staande lamp die perfect past bij jouw studeerkamer. De collectie is zeer divers en heeft het allemaal! En wist je dat alle lampen vernoemd zijn naar steden over de hele wereld? Daarover vertellen we je hieronder nog meer.

Citylights

Zoals net al duidelijk is geworden, houden ze bij It’s about RoMi van de stad en de vibes van het stadsleven. Zij halen hier echt hun inspiratie uit. Daarom is elk lamp uit de collectie een weerspiegeling van de stad, vandaar de naam ‘Citylights’. Het kenmerkt de levendige sfeer van de stad. Hieronder lichten we een aantal lampen uit deze collectie uit.

Biarritz
Als eerste hebben we daar de Biarritz, een stad aan de golf van Biskaje, aan de Atlantische kust van Zuidwest-Frankrijk. Daarbij maakt het deel uit van het Franse Baskenland. Deze serie van It’s about RoMi heeft een geschuurde afwerking. De lampen geven jouw inrichting een gedurfd maar toch ook chique gevoel. Daarom is dit een geschikte lamp voor elk interieur.

Oslo
Oslo is de hoofdstad van Noorwegen. Het ligt op een soort van landboog aan het noordelijkste punt van de Oslofjord. Met de Oslo serie geeft It’s about RoMi het licht een warm gevoel tijdens de koude en donkere (winter)nachten.

Cambridge
Dit is by far dé universiteitsstad van Engeland. Het ligt in Cambridgeshire en aan de rivier van de Cam. Deze stad inspireerde It’s about RoMi om de lampen een bibliotheekgevoel te geven en is dus een echte aanrader voor boekenwurmen.

En zo zijn er nog veel meer steden waarvan It’s about RoMi een serie van heeft gemaakt. Dit varieert van Amsterdam tot aan Marseille en van Boston tot Cannes. Je hoort het al met It’s about RoMi gaan we de hele wereld over.

Eden Project

Naast het feit dat It’s about RoMi super leuke verlichting in de collectie heeft, doen ze ook nog iets goeds voor de wereld. Sinds 2019 werken ze samen met Eden Herbebossingsprojecten. Voor elke lamp die verkocht wordt, wordt een boom geplant. De bomen worden geplant om de CO2-uitstoot die ze verbruiken bij het produceren van de lampen te compenseren. De bomen worden geplant in landen als Nepal, Mozambique, Haïti, Kenia, Madagaskar, Honduras, Indonesië en Nicaragua. Maar wat is dan de noodzaak van het planten van bomen? Het bestrijdt tegen ontbossing en herstelt de bossen. Hierbij creëer je een betere natuur met een positief sociale impact.

In 2019 zijn ze begonnen met deze goede samenwerking met het Eden Project. Het doel is om in 2030 500.000 bomen te gaan planten. Tot op heden zijn er 125.842 bomen geplant. Een aantal waar ze zeker trots op mogen zijn!

Je vindt bij ons een ruime collectie van de verlichting van It’s about RoMi. Het is mogelijk om via onze shop te verzenden via It’s about RoMi. Zo heb je tussen twee tot vier dagen jouw favoriete lamp in huis! Of kom gezellig eens langs op onze verlichtingsafdeling om de toffe collectie van It’s about RoMi te bewonderen.

filter en sorteer