String Furniture

Misschien herken je het wel, je kunt nét niet die ene kast vinden die precies past tussen de muur en de bank. Of het is niet de kast die voor jou genoeg opbergruimte biedt en jouw dierbare accessoires veilig kan bewaren. Of een kast die genoeg ruimte heeft voor alle foto’s en decoratie. Maar dan hebben we goed nieuws voor jou! Maak kennis met de kasten van String Furniture, sinds kort verkrijgbaar bij Boer Staphorst. 

Ontwerp zelf jouw perfecte kast

Bij de kasten van String hoef je niet te kiezen tussen één van bovenstaande wensen, je mag gewoon lekker veeleisend zijn. Want met het kastensysteem van String kan het eigenlijk allemaal. Jij zet heel gemakkelijk jouw eigen ideale kast in elkaar. Een kast die precies is zoals jij wilt en genoeg opbergruimte heeft. Is dat niet handig? Wij vinden van wel! Want dit Scandinavische designmerk is niet weg te denken in een minimalistisch interieur.

En dat vinden wij eigenlijk volkomen logisch. Want het merk is erin geslaagd om van een functioneel kastensysteem een ware eyecatcher te maken. Maar het meest ideale aan deze kast is dat je de indeling helemaal zelf kunt samenstellen. Je kunt o.a. een bureau, kledingkast, badkamermeubel of wanddecoratie maken van dit fantastische systeem.

Maar laten we eerst beginnen met waar het allemaal is begonnen. In 1949 is het kastensysteem String Furniture ontworpen door Nisse & Kasja Strinning. Het lijkt vreemd dat zoiets eenvoudigs en bescheiden het belangrijkste designicoon van de 20e/21e eeuw is geworden, maar niets is minder waar vinden wij!

Wat zijn de mogelijkheden?

Zoals duidelijk is geworden, bestaat dit systeem uit verschillende elementen die je heel makkelijk met elkaar combineert. Jouw eigen kast samenstellen is dus niet moeilijk. Je begint wel altijd bij de basis door te kiezen voor een vloer-, muurpaneel of een combinatie van beide. Daarna vul je deze panelen aan met verschillende kastelementen. Legplanken of een displayplank? Het is allemaal mogelijk! Maar heb je toch liever deurtjes in de kast zodat je jouw spullen kunt opbergen en uit het zicht kunt houden? Ook dat is mogelijk!

Je begint dus altijd bij de basis waarbij je een basiselement uitkiest om van daaruit de kast verder op te bouwen. Deze basiselementen zijn dan te combineren met de vitrinekast, de magazineplank, de shelf legplank en de bureauplank. Je kiest voor een vloer- of een muurpaneel. Kies je voor een vloerpaneel, dan zijn dat de pilaren van een String kast. Je bevestigt het paneel aan de muur en laat het pootje op de grond rusten. Tussen de vloerpanelen kun je vervolgens jouw kast opbouwen. Hoe meer elementen je gebruikt, hoe breder de kast kan worden. Vervolgens kies je zelf met welk element je de kast verder gaat invullen. Elk element waaruit je kunt kiezen is makkelijk te bevestigen tussen twee vloer- of muurpanelen. Daarbij kun je de opstelling altijd nog aanpassen of uitbreiden. Een kind kan de was doen zeggen we dan zoals het gezegde luidt.

Deze String Furniture kast staat zeker op de wishlist van velen?! Toevallig nu ook op die van jou? Ben je nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van deze kast? Doe hieronder dan inspiratie op voor de verschillende samenstellingen. Of kom eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bekijken. Je vindt de kasten en meer informatie op onze woonafdeling.

Ontdek onze openingstijden

filter en sorteer