Pols Potten

De collectie van het toonaangevende merk Pols Potten kan omschreven worden als subtiel, vernieuwend en inspirerend. Mooie woonaccessoires die elk interieur weer opvrolijken. Pols Potten is echt bijzonder Nederlands design & zijn daardoor echt musthaves voor in het interieur!

Over Pols Potten

Een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in aardewerk, opgericht in 1986 te Amsterdam door Erik Pol. Sinds het begin ligt de focus op de import van Mediterraans aardewerk. In die tijd kenden weinig mensen deze stijl, maar toch bleken er liefhebbers voor te zijn. En nog steeds is deze stijl bij veel mensen in trek. Het voornaamste doel van Pols Potten is om eenieder interieur zo persoonlijk mogelijk te maken. In de collectie is voor ieder wat wils door het grote aanbod van modellen, kleuren en prints.

Ontdek ons online assortiment!

Pols Potten wil graag onderscheidend blijven van de rest, dit maken ze waar door actief toezicht te houden op het designproces en de productie van de collectie. Je ziet dat het echt vakmanschap is door de details. Ze omschrijven zichzelf als subtiel, vernieuwend met een vleugje gekheid en humor. Om vernieuwend te blijven werken ze samen met ontwerpers en kunstenaars vanuit de hele wereld die de producten een unieke signatuur kunnen meegeven. Met een Pols Potten item haal je echt een eyecatcher in huis.

De bijzondere collectie

Waar Pols Potten bekend om is geworden zijn de inmiddels wereldberoemde vazen en glaswerk maar het merk heeft ook meubelen en verlichting in de collectie. Maar minstens zo uniek zijn de verschillende ontwerpers waarmee ze samenwerken, wat de producten pas echt onderscheidend maken. Enkele ontwerpers zijn o.a. Wieki Somers, Arnout Visser, Paul Odekerken, Ernst Coppejans, Lise Lefebvre en de eigenaar van het merk Erik Pol. Door met de verhoudingen te spelen, maken ze echt een statement die ervoor zorgt dat de huiskamer meer persoonlijkheid krijgt. 

Het merk heeft een gouden regel en die luidt: more is more. En dat is in de collectie goed te zien, want in de hele collectie zie je blikvangers en items die je nog nooit eerder in een dergelijke collectie hebt gezien. Het is dan ook niet geheel verrassend dat de producten van Pols Potten wereldwijd worden verkocht en een groot succes zijn.

De woonaccessoires zijn erg populair en bevatten veel Delfts Blauw en gouden accenten. Maar ook de verlichting is minstens zo populair. Neem bijvoorbeeld de vislamp, deze geeft namelijk niet alleen maar licht in het donker maar zorgt ook voor sfeer zelfs als hij niet aanstaat. Je hangt hem heel gemakkelijk op of je legt hem gewoon op een dressoir als eyecatcher.

Pols Potten is zich erg bewust van de effecten van hun keuzes. Daarom streven zij ernaar ethisch te zijn en duurzaam te produceren. Dit maakt het merk sterk en erg geliefd onder de geïnteresseerden. Ben je benieuwd geworden naar de collectie van Pols Potten? Op de 1e etage van onze woonafdeling vind je de unieke en bijzondere collectie van Pols Potten.

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer