Sunshower

Sunshower brengt het goede van de zon naar de badkamer. Het zorgt voor een dagelijkse lage dosis UV-licht, die je lichaam nodig heeft. Sunshower is speciaal ontwikkeld voor natte ruimtes. Het licht zorgt tijdens het douchen voor heerlijke ontspanning en je huid ontvangt tegelijk de nodige hoeveelheid UV-licht. Door regelmatig gebruik te maken van de Sunshower tijdens de wintermaanden heeft je lichaam ook dan een gezond vitamine D gehalte en kan het zich voorbereiden op de zomerzon.

Gezondheid staat voorop bij Sunshower. De lampen die worden toegepast zorgen voor een veilige, gezonde en lage hoeveelheid UV. Daarnaast zorgt het warme infrarood licht voor ontspanning, stimuleert het de bloedsomloop en verlicht het de pijn.

UV-Licht

Zonlicht bestaat uit UV-A- en UV-B stralen. Deze stralen hebben elk hun eigen werking en frequentie. Deze heeft Sunshower weten na te bootsen, zodat we onszelf ook op een bewolkte dag, in de winter of bij gedwongen binnen zitten, kunnen voeden met een beetje UV-licht. Dit licht is essentieel voor vele vitale functies in ons lichaam; Het reguleert onze biologische klok, zorgt voor een gezonde hormoonproductie en de aanmaak van vitamine D. Daarnaast stimuleert het de productie van pigment en melanine, om zo onszelf te beschermen tegen zonlicht. Tot slot kan UV-licht ingezet worden bij chronische huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem en zonallergie.

Vitamine D

Zonlicht speelt een belangrijke rol bij verschillende lichamelijke functies, vaak gerelateerd aan de aanmaak van vitamine D, het enige vitamine dat je lichaam zelf aan moet maken. Een dagelijkse lage dosis van tien minuten zonlicht stimuleert de aanmaak en is voldoende voor een gezond vitamine D niveau. Helaas wordt dat in de herfst en winter lastiger, waardoor veel mensen kampen met een vitamine D tekort, terwijl het zo’n belangrijke vitamine voor je immuunsysteem is, het zorgt ervoor dat je gezond en energiek blijft. Daarnaast zorgt het voor sterke botten en werkt het preventief tegen verschillende vormen van kanker. Onderzoek toont aan dat dagelijks gebruik van Sunshower-producten met een lage dosis UV in de wintermaanden het vitamine D niveau verdubbelt.

Infrarood

Sunshower werkt met een korte golf infraroodstraling. Het warme licht dringt door tot diep in de huid, waardoor moleculen in beweging komen en er zo warmte ontstaat. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur terwijl de omgeving koel aanvoelt. Naast dat het ontspannend werkt, vermindert de infraroodstraling ook rug- en nekklachten, spierpijn en reumatische klachten en stimuleert het de doorbloeding. Uiteraard is het ook geschikt voor sporters en pure ontspanning.

Wetenschappelijk bewezen

Sunshower doet goed onderzoek naar de werking van haar product, en werkt hierin nauw samen met de TU Delft, Leiden University Medical Center en VU Medical Center Amsterdam. Alle producten die ontwikkeld worden door Sunshower, zijn in samenwerking met eerder genoemde partners. Zowel de wetenschap als de experts bevestigen dat UV- en infrarood licht bij verantwoord gebruik veel gezondheidsvoordelen bieden. Een Sunshower werkt voor bepaalde lichamelijke klachten pijn verminderend en het is daarom ook niet raar dat het zusterbedrijf Dermasun medische apparaten maakt waarbij licht wordt ingezet voor behandeling van huidziekten.

Alle voordelen op een rij:

  1. Infrarood licht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn
  2. Sunshower geeft een veilige, gezonde dosis UV-licht
  3. UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D
  4. UV-licht geeft je meer energie en een gezonde kleur
  5. Je gebruikt de Sunshower terwijl je doucht

Create your own sunshine!

Wil jij ook graag een sunshower in de douche? Kom eens langs in de winkel, onze badkamerspecialisten helpen graag!

Ontdek onze openingstijden

filter en sorteer