Weber

Ken je dat gevoel van heerlijk buiten eten samen met het gezin? Een goede barbecue is hierbij onmisbaar! Met Weber als wereldwijde marktleider op het gebied van barbecues, buitenkeukens en andere bijbehorende accessoires zorg je ervoor dat je pas echt kunt genieten van het buitenleven! Je bent vast wel bekend met dit bekende merk, maar zo niet? Dan laten wij je graag zien welke mogelijkheden dit innovatieve merk te bieden heeft. Want wij zijn als Boer Staphorst benoemd tot Weber Premium Plus Dealer, waarover later meer.

De oorsprong van het innovatieve merk

Weber kent zijn oorsprong in Chicago, de Verenigde Staten, waar in 1952 de eerste kogelbarbecue met deksel is uitgevonden. Voor de productie van de eerste kogelbarbecue was het in Amerika gebruikelijk om op een bakstenen muur te gaan barbecueën. Ideaal was het echter niet, want wanneer het ging regenen doofde het vuur direct. Daarbij ontbrak het ook aan de gezelligheid, want de as van het vlees vloog in het rond en plakte vast aan het vlees. George Stephen bedacht toen het idee om van een scheepsboei een barbecue met deksel te maken. Dit betekende het begin van de barbecue zoals we deze tegenwoordig kennen en de wereldwijde barbecuecultuur was geboren.

Zo verspreidde de barbecue zich al snel. Want de barbecues moesten niet alleen vernieuwend en van hoge kwaliteit zijn, maar ook duurzaam. Door de beste kwaliteit te leveren was het de bedoeling om jarenlang te kunnen genieten van een Weber barbecue. Sinds de oprichting van Weber-Stephen Holland B.V. in 2003, kent het merk een stormachtige groei op het gebied van barbecues. Dit merk kenmerkt zich door de uitmuntende productkwaliteit, maar ook door haar innovatieve concepten en sterke service- en dienstverlening. In de loop der jaren heeft Weber zich door en door ontwikkeld, ze hebben hierbij hun eigen accessoires en brandstoffen steeds eenvoudiger, veiliger en lekkerder gemaakt. Allemaal met maar één doel, zoveel mogelijk genieten van het buitenleven en samen eten met de echte liefhebbers.

De voordelen van Weber

Het mooie aan Weber vinden wij dat zij alles in het werk stellen om barbecues aan te bieden die over alle mogelijke gemakken beschikken. Dit houdt in een prachtig design, een goed doordacht ontwerp en de beste kwaliteit. Wat wij zo mooi vinden aan dit merk is dat zij ook inspelen op de huidige trends. Zo zorgen zij ervoor dat iedereen in alle veiligheid heerlijke gerechten kan bereiden op een barbecue die garant staat voor een lange levensduur.

Over het design van iedere barbecue wordt dus goed nagedacht. Want elke barbecue is zo ontworpen om iedere tuin, terras of balkon naar een hoger niveau te tillen. Sinds de oprichting in 1952, heeft Weber barbecues ontworpen in allerlei vormen, groottes en kleuren maar met altijd de beste materialen en ontwerpen in het achterhoofd. Weber heeft diverse barbecues in het assortiment, waarover later meer, maar voor welke barbecue je ook kiest veiligheid staat altijd op nummer 1. Plus dankzij de bijbehorende accessoires verhoog je het barbecuecomfort en verlaag je de kans op ongelukken. Alle Weber barbecues zijn ook zo ontworpen om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken zodat je zo lang mogelijk kunt genieten van de tijd die je doorbrengt met familie en/of vrienden tijdens het barbecueën. Als laatste voordeel bij de aankoop van een Weber barbecue is de garantie die je erbij krijgt. Door de garantie kun je zo lang mogelijk genieten van jouw barbecue. Met garanties variërend tussen de vijf en tien jaar zijn de Weber barbecues toch wel echt voorbeelden van stevige, degelijke en duurzame barbecues. Eigenlijk onmisbaar in jouw achtertuin, is het niet?!

Welk barbecuetype past het beste bij jou?

Het begon dus allemaal in 1952 met de eerste kogelbarbecue met een deksel erop. Door de jaren heen heeft Weber zeker niet stil gezeten en zijn er heel wat barbecues geproduceerd. Variërend van houtskoolbarbecues tot gasbarbecues en van elektrische barbecues tot draagbare barbecues. En sinds kort mag de houtgestookte pelletbarbecue zich ook aan dit rijtje toevoegen. Hieronder lichten wij de barbecues verder voor jou uit.

De houtgestookte pelletbarbecue mag zich sinds kort aan het rijtje van de Weber barbecuecollectie toevoegen. Want dit merk doet echt alles voor de perfecte smaak, waardoor ze toch wel de meest innovatieve barbecue in de geschiedenis van Weber hebben geproduceerd, de Weber SmokeFire pelletbarbecue! Deze pelletbarbecue heeft een authentieke rooksmaak van een houtskoolbarbecue maar dan met het gemak van een gasbarbecue.

Lees meer over de Weber SmokeFire pelletbarbecue

Houtskoolbarbecues
Wanneer je op zoek bent naar een houtskoolbarbecue, dan ben je bij Weber aan het goede adres. Wij nemen je graag even mee door de verschillende mogelijkheden, zodat jij een goede keuze kunt maken. Zoek jij een kleine houtskoolbarbecue die je overal mee naartoe kunt nemen? Dan is de compacte Smokey Joe serie misschien wel iets voor jou! Ben jij op zoek naar een compacte barbecue voor in jouw kleinere tuin, dan moet je eens kijken naar de Compact serie. Beheers jij juist de kunst van het barbecueën op houtskool, dan kies je voor de Master Touch serie. Met deze serie ervaar je het authentieke barbecuegevoel maar dan in een modern jasje. Maar misschien ben jij wel meer van het low & slow cooking, dan past de Summit serie echt perfect bij jou!

Gasbarbecues
Weber heeft op het gebied van gasbarbecues ook meerdere soorten in het assortiment. Ga je vaak als gezin barbecueën, dan zijn de series Spirit II en de Genesis II voor jou de ideale gasbarbecues. Maar heb je een kleinere tuin of balkon, dan is de Q-serie de meest geschikte oplossing. Of wil je een barbecue mee op vakantie? Dan is de nieuwste Traveler barbecue wel iets voor jou! Wanneer barbecueën echt jouw passie is en je regelmatig barbecues organiseert, dan is de Summit serie gasbuitenkeukens echt iets voor jou. Deze barbecue heeft zoveel verschillende functies dat je iedereen blijft verbazen.

Elektrische barbecues
Een goede Weber elektrische barbecue geeft de heerlijkste smaken aan jouw gerechten. De barbecues worden dusdanig heet zodat het garen van de gerechten geen enkel probleem is. Weber heeft twee elektrische barbecues in de collectie. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar eenvoud en design, dan kom je bij de Q-serie uit. Houd je graag de controle tijdens het barbecueën, dan is de Pulse serie meer iets voor jou. De Pulse barbecues geven je de volledige controle over het gerecht en de temperatuur van zowel het gerecht als de barbecue. En dat allemaal bestuurd vanaf jouw eigen smartphone.

Het Weber Gourmet BBQ System

Ontdek een breed scala aan mogelijkheden met het Gourmet BBQ System (GBS). Met dit uitgebreide en unieke barbecuesysteem heb je eindeloze mogelijkheden op het gebied van grillen. In jouw eigen tuin bereid je op jouw eigen barbecue alles wat jij maar wilt, variërend van pizza’s en stoofschotels tot zelfs jouw ontbijt met pannenkoeken. Met het GBS systeem heb je een uitneembaar rooster waarin je verschillende accessoires kunt leggen om eens een keer andere dingen te barbecueën dan vlees en/of vis.

Ontdek alle GBS accessoires

Weber Premium Plus Dealer

Wij, als Boer Staphorst, zijn door Weber gekenmerkt als Weber Premium Plus Dealer en Weber Service Partner. Weber kent vier partner statussen: Partner, Premium, Premium Plus en World Dealer. Als Weber Premium Plus Dealer laten we een groot deel van het Weber assortiment in de showroom zien, bestellen we niet-voorradige producten graag voor jou en kunnen wij jou vakbekwaam en uitgebreid adviseren.

De Weber barbecue app

Met mooi weer wordt de barbecue weer in de tuin geplaatst. Familie en/of vrienden komen langs om samen te barbecueën, je hebt een gezellige avond met heerlijk eten. Samen met de zeer populaire BBQ-app ‘Weber Connect’ moet het een geslaagde avond worden. Een musthave voor elke barbecueliefhebber. Weber Connect is een zeer complete app voor iedereen die van grillen en barbecueën houdt. In de app vind je barbecuetechnieken, veiligheidsadviezen, onderhoudstips voor jouw barbecue en grill en prachtige instructievideo’s. Ook zijn er meer dan 280 verschillende gerechten met uitleg weergegeven. De Nederlandstalige app heeft ook een boodschappenlijst en een kookwekker. Deze app wil je gedownload hebben als barbecueliefhebber!

Kom langs in onze winkel & ontdek 100 m² Weber barbecueplezier in onze winkel. Onze specialisten geven jou graag advies over de beste Weber barbecues! Of ontdek hieronder ons online assortiment.

filter en sorteer