4 Seasons Outdoor

Lekker buiten kunnen zitten is een pré wanneer de eerste zonnestralen weer tevoorschijn komen. Met tuinmeubelen van de hoogste kwaliteit die ontworpen zijn met passie krijg je dit zeker voor elkaar. Het toonaangevende tuinmeubelmerk 4 Seasons Outdoor zorgt ervoor dat je niks te kort komt wanneer je lekker van de eerste zonnestralen wilt genieten.

Het begon allemaal…

Voor de oorsprong van dit merk gaan we terug naar 1967. Het begon allemaal bij Frits Wolf senior, hij begon een winkel in Nijmegen waar hij vervolgens in 1970 begon met de verkoop van tuinmeubelen. Een aantal jaren later, in 1999, nam Frits Wolf junior de zaak van zijn vader over en werd het merk 4 Seasons Outdoor opgericht. De belangrijkste speerpunten voor dit merk waren een hoge kwaliteit, goed zitcomfort van de tuinmeubelen, een eigenzinnig design en weerbestendige eigenschappen. Tot op de dag van vandaag vormt dit de basis van de huidige collectie van 4 Seasons Outdoor.

Wanneer je een nieuw tuinmeubel wilt ontwikkelen, dan begin je met een idee en het schetsen van een nieuw ontwerp. Het team van 4 Seasons Outdoor werkt aan de vormgeving van de meubelen met daarbij een goed oog voor comfort en duurzaamheid. Hierbij wordt de technische kennis die in huis is, gecombineerd met stijl, hoogwaardige materialen en een goed testbeleid. Dit zorgt ervoor dat er een perfect assortiment aan tuinmeubelen kan worden gerealiseerd.

Door al deze positieve ontwikkelingen zijn de exclusieve tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor wereldwijd te verkrijgen. Door de weerbestendige eigenschappen zijn de meubelen zeer geschikt voor ieder klimaat. Zo zijn er verkooppunten in Afrika, India maar ook in Rusland, Canada en door heel Europa. Wij zijn daarom vereerd dat wij, als Boer Staphorst, ook de collectie van 4 Seasons Outdoor op onze tuinmeubelafdeling verkopen. Met deze meubelen geniet je het hele jaar door, of het nu weer is of geen weer. Genieten ga je doen?!

De materialen van de collectie

Alle tuinmeubelen van 4 Seasons Outdoor zijn waterafstotend, maar dacht je van de kussens? Ook de kussens zijn waterafstotend. De kussens, over het algemeen gemaakt met een rits, beschikken over een Olefin stof. Deze Olefin stof zorgt ervoor dat de kussens UV-bestendig, kleurvast en waterafstotend zijn. De grondstof van Olefin is olie, in een vroeg stadium wordt daar al de kleurstof aan toegevoegd zodat deze in de kern aanwezig is. Vergelijkbaar is dat je Olefin bijvoorbeeld ook vindt in sportkleding. Het enige wat je dient te doen, is om de kussens schoon te houden. Dus zorg ervoor dat er geen nare vlekken zoals vogelpoep opkomt.

Een trend in tuinmeubelland is rope, dit zie je daarom ook veel terugkomen in de collectie van 4 Seasons Outdoor. Rope is gemaakt van kunststof en bestand tegen alle weersinvloeden. Het omhulsel van dit touw wordt gemaakt van een acryl stof, wat vergelijkbaar is met de productie van de hierboven genoemde kussens. Dit zorgt ervoor dat de kussens zacht aanvoelen en bestand zijn tegen water, UV-straling en verkleuring. Daarnaast vind je in de collectie van 4 Seasons Outdoor ook veel tuinmeubelen tegen met een aluminium frame. Het materiaal is weerbestendig en lichtgewicht, ideaal wanneer jij eens in de zoveel tijd de tuin om wilt gooien. Niet alleen de frames zijn gemaakt van een aluminium frame, je ziet het ook terugkomen in de bijzettafels en andere accessoires.

Dit merk staat erom bekend om veel tuinmeubelen van hout of met een detail van hout. Ze gebruiken uitsluitend teakhout hiervoor. De reden? Het is een tropisch hardhout soort met vele praktische eigenschappen. Ongekend populair in de collectie van 4 Seasons Outdoor zijn de HPL tuintafels. Dit materiaal heeft vele unieke eigenschappen, extreem weerbestendig en dus een perfect materiaal om als tuintafel te gebruiken. Doordat de tuintafel uit veel dunne laagjes kunststof bestaat die zijn samengeperst, wordt het een super sterke tafel. Dit maakt de tuintafels ongekend stevig.

De collectie van 4 Seasons Outdoor bestaat uit diverse soorten tuinstoelen, tuintafels, ligbedden en loungesets. De materialen variëren per tuinmeubel.

Vergeet niet te onderhouden

Met recht blinken de tuinmeubelen uit in hun afwerking van de materialen, maar dit geldt ook zeker voor het ergonomisch verantwoord comfort en de lange levensduur van de meubelen. Daarom biedt dit gave tuinmeubelmerk ook niet voor niets vijf jaar garantie en op vlechtwerk zelfs tien jaar garantie! Maar om de onderhoud van jouw tuinmeubelen te verlengen is onderhoud heel erg belangrijk. Met de juiste onderhoudsproducten verleng je de levensduur. Laat je bij aankoop van 4 Seasons Outdoor tuinmeubelen adviseren door onze specialisten.

De ruime collectie van 4 Seasons Outdoor biedt een passende set voor elke tuin en iedere stijl. De handgemaakte tuinmeubelen zien er ieder jaar weer als nieuw uit. Een zeer innovatief merk met klasse kunnen wij wel stellen! Nieuwsgierig naar de collectie? Kom dan eens langs in onze winkel of bekijk hieronder een deel van ons online assortiment.

filter en sorteer