BORA

Jezelf de afgelopen jaren profileren als een hoogwaardig en innovatief keukenmerk op de markt, dat is wat BORA heeft gedaan. Dit merk is uniek, omdat juist zij zijn begonnen met een product dat nog nooit eerder vertoont was op de markt, namelijk afzuiging vanuit de kookplaat om alle nare geurtjes uit de keuken doen te verdwijnen.

Het begon allemaal…

In 2005 begon Willi Bruckbauer met het eerste prototype van de kookveldafzuigsystemen. Met een ervaring van meer dan 20 jaar in de keukenbranche wist hij als geen ander waar het in een moderne keuken om draait, namelijk een leefruimte creëren die voldoet aan de behoeften van de mens zodat zij daar blij van worden. Elke dag weer opnieuw. Willi was van mening dat wasemafzuigkappen hier niet bij hoorden, want deze maken herrie en zien er niet altijd even flatteus uit. Daarbij beperken ze over het algemeen de mogelijkheden bij de vormgeving van een keuken. Dit zette Willi aan het denken en uiteindelijk betekende dat in 2007 de oprichting van het merk BORA met als product een kookveldafzuigsysteem.

De jaren die daarop volgen is het merk zich blijven uitbreiden, zowel op product niveau als internationaal niveau. Meer dan tien jaar geleden begon BORA met het eerst prototype wat een revolutie in de keukenwereld betekende. Voor het merk was het een risico, maar uiteindelijk meer dan waard. Zij vonden dat keukens mooier moesten worden met kookveldafzuigsystemen die voldoen aan functionaliteit, kwaliteit en schoonheid. Dit is dan ook de visie die het merk nastreeft en dit heeft ze inmiddels al vele prestigieuze prijzen en onderscheidingen opgeleverd.

De vele voordelen van BORA

De afzuigsystemen van BORA zorgen ervoor dat de geur- en vetdeeltjes rechtstreeks uit het kookgerei wordt gehaald. Hierbij kunnen kookdampen niet opstijgen en zich verspreiden in de keuken. De vrijgekomen vetdeeltjes worden opgevangen in het roestvrijstalen vetfilter. De kookdampen en –geurtjes stijgen dus niet eerst op, maar worden direct weggezogen op het punt waar ze ontstaan. Dat is direct bij het kookveld of rechtstreeks uit de pan. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een dwarsstroming die groter is dan de stijgsnelheid van de kookdampen en –geuren. Hier hebben we te maken met een stukje natuurkunde.

Traditionele afzuigkappen produceren op hoofdhoogte op 70 dB aan geluidshinder. Bij een BORA afzuigsysteem is dat anders en ligt het aantal decibel veel lager. Dit is allemaal te danken aan de technologie, stille motoren, perfecte ontkoppeling en inbouw in de keukenplint. Daarbij is het schoonmaken van een traditionele afzuigkap een tijdrovende klus, een klus die vaak wordt uitgesteld. Maar dit is verleden tijd met BORA, de drie bewegende delen kun je heel gemakkelijk demonteren en in de vaatwasser stoppen.

Ontdek meer van onze keukenapparatuur

Ontdek de vele mogelijkheden

Door de jaren heen is BORA zich blijven ontwikkelen en zijn er telkens weer nieuwe innovaties op de markt gekomen. De systemen van BORA zijn een totaalsysteem voor recirculatie- en luchtafvoeroplossingen. Alle onderdelen zijn hiermee perfect op elkaar afgestemd voor de meest optimale prestaties in de keuken. Want uiteindelijk is het hele concept om de nare etensgeuren uit de keuken te verdrijven. Wij nemen jou graag mee in de wereld van BORA en al haar mogelijkheden.

BORA Professional
Met de BORA Professional, met in het bijzonder de 3.0 versie, haal je de toekomst van koken in huis. Deze variant wordt bediend met de welbekende klassieke knop maar dan met een led display erin verwerkt. De combinatie hiervan zorgt voor een fantastische werking, want door de knop te draaien of het vlak aan te tikken dan is de kookplaat gemakkelijk te bedienen. De temperatuur die jij graag wilt hebben, wordt hier nauwkeurig op weergegeven en aangehouden. En bij de Tepan roestvrijstalen grill is het zelfs mogelijk om binnen vijf minuten tot 250°C op te warmen. Dit zorgt tijd en energiebesparing, als dat geen voordelen zijn?!

Bij het activeren van de afzuiging gaat de afsluitklep automatisch open en dicht. Maar valt er dan niets in? Nee hoor! Wanneer je hem sluit, dan zorgen de geïntegreerde sensoren ervoor dat er niks tussen komt te zitten. In de ingeschakelde toestand is verder alles afgesloten. Daarbij is de BORA Professional 3.0 erg stil door de optimale luchtgeleiding en de extreem stille motor. Is dat niet fijn tijdens het koken? En wil je koken met veel pannen, ook dat kan! De 54 cm diepe kookplaten zorgen ervoor dat je veel plek over hebt voor het koken maar je hebt alsnog een gelijkmatige verwarming van de pannen. Naast de standaard RVS variant, is deze ook volledig uit te voeren in All Black wat zorgt voor een elegante & moderne look in de keuken.

BORA Classic 2.0
De kookplaten en afzuiging van de BORA Classic 2.0 zorgen voor een maximale flexibiliteit in de keuken. De kracht van het afzuigsysteem zorgt ervoor dat de kookgeuren- en dampen geen enkele kans krijgen om op te stijgen en direct bij de pan worden opgezogen. De unieke bediening van de intuïtieve sControl+ bediening zorgt ervoor dat je pas echt van alle gemakken wordt voorzien. Heel gemakkelijk met je wijsvinger bedien je het afzuigsysteem. Doordat dit systeem is voorzien van een centrale bediening zijn er bij de kookvelden geen knoppen nodig. Er is daardoor voldoende plaats om hier vier grote pannen tot wel 24 cm op te plaatsen. Ook bij de BORA Classic 2.0 is het volledig vlak in het werkblad gebouwd. Deze perfecte belijning zorgt ervoor dat dit perfect in een moderne keuken past.

BORA x Pure
Deze variant staat toch wel garant voor pure perfectie en een maximale stijl in jouw keuken. De BORA x Pure heeft een 830 mm breed kookveld, de vier grote oppervlakte inductiekookzones van 230x230 mm zorgen voor een extra groot kookoppervlakte. Door de geringe toestelhoogte van minder dan 200 mm blijft er opbergruimte over in de onderkast voor jouw pannen en ander keukengerei. Hoe handig is dat?! Het betekent dat je geen kastruimte hoeft in te leveren hiervoor. Bij dit afzuigsysteem kun je tussen drie warmhoud standen kiezen met verschillende temperatuurniveaus. Zo hou je heel gemakkelijk jouw gerechten warm met een constante temperatuur en loop je niet het risico dat het eten aanbrandt.

BORA Pure
Naast de BORA x Pure hebben we ook nog de BORA Pure. Bij deze kookplaten loopt de ronde afzuiging mooi over in het glas van de inductiekookplaat. Het afzuigrooster is verkrijgbaar in een kleur, namelijk zwart, mintgroen, lichtbruin, blauw, donkerrood of oranje. Zo geef je jouw keuken een hele eigen touch. Ook deze variant is met een eenvoudige touch control slider eenvoudig te bedienen.

Naast al deze modellen hebben we ook nog de BORA Basic en de BORA GP4. Beide modellen die uiterst stil zijn zoals de andere modellen met daarbij een groot kookoppervlakte en kinderbeveiliging.

Een merk met succes

Wij kunnen wel stellen dat BORA een merk is met succes. Elke dag werkt BORA aan het verwezenlijken van de visie van het einde van de traditionele afzuigkap. De passie die zijn stoppen in hun producten krijgen zowel nationale als internationale erkenning. Het merk heeft al diverse prijzen en onderscheidingen gewonnen. Voor BORA betekent dit een bewijs voor de kwaliteit die zij leveren, het design en de voortdurende innovatie kracht. Ook in de toekomst wil het merk zich blijven ontwikkelen op het gebied van producten en vooral haar klanten overtuigen van hun visie.

Wij zijn erg enthousiast over deze innovatie op het gebied van koken! Het zorgt ervoor dat kookdampen en –geuren als sneeuw voor de zon verdwijnen in de keuken. Ben jij ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de kookveldafzuigsystemen van BORA? Kom dan eens langs op onze keukenafdeling & laat je adviseren door onze keukenadviseurs.

Onze openingstijden

filter en sorteer