Bosch Home

Al generaties lang maken de huishoudelijke apparaten van Bosch het dagelijks leven voor iedereen makkelijker. Het neemt ons werk uit handen en ze zorgen ervoor dat alles veel gemakkelijker en sneller gaat. Meer tijd en een verbetering van de kwaliteit van ons leven, dat willen we toch allemaal?! Met de apparatuur van Bosch is dat mogelijk, daarom nemen we jullie graag mee naar het ontstaan van dit merk.

De geschiedenis van Bosch

Voor de oprichting van Bosch gaan we een behoorlijk stukje terug de tijd in en wel te verstaan naar 1886. Met de oprichting van de werkplaats van Robert Bosch in Stuttgart is het eerste hoofdstuk van dit succesverhaal geboren. Een aantal jaren later, in 1929, heeft het concern meer dan 10.000 medewerkers en actief over de hele wereld. De crisis, eind jaren ’20, dwingt het merk om nieuwe wegen in te slaan. Eén daarvan is de markt voor huishoudelijke apparaten.

Daarom presenteren ze in 1933 in Duitsland het eerste huishoudelijke apparaat, een kleine ronde elektrische koelkast met een capaciteit van 60 liter. Door de jaren heen is de koelkast van Bosch een fenomeen geworden, een klassieker die hedendaags nog te vinden is in menig huishouden. De elektrische apparaten vinden steeds meer hun weg naar het moderne huishouden en al snel volgt de lancering van de eerste Bosch keukenmachine.

In 2015 introduceren ze de Home Connect, met dit systeem kun je huishoudelijke apparaten op afstand bedienen zelfs wanneer je niet thuis bent. Maar daarover later meer. Nog niet zolang geleden, in 2018, introduceren ze de elegante alles-in-één kookplaat en afzuigkap. Door het bundelen van de kracht van het koken op inductie met ventilatietechnologie kan deze kookplaat koken en stoom vangen in een elegante kookplaat. Inmiddels mogen we Bosch benoemen als een groot internationaal merk. Sinds 2020 worden namelijk de producten over de hele wereld geproduceerd, verdeeld over Europa, de Verenigde Staten, Latijns Amerika en Azië. Dankzij een wereldwijd netwerk vind je nu overal in de keuken de apparatuur van Bosch met de slimme Duitse techniek.

Bosch is een merk dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het merk staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en goed ontworpen technologie.

Behoud de vitamines

Met de stoombakovens van Bosch blijven alle vitamines van het eten behouden, elke dag weer. De ovens hebben alles en ze behouden ook nog eens alles. Het is een combinatie tussen een stoom- en bakoven. Bakken met stoom is lekker, gezond en bovendien erg praktisch. Je behaalt namelijk het perfecte resultaat en bij ieder gerecht blijven de vitamines en mineralen behouden. Of je nu van sappig of krokant houdt, met een stoombakoven bereid je op elk moment een smakelijke en voedzame maaltijd.

Bij de productie worden alleen de beste materialen gebruikt. Dit alles zodat jij zo lang mogelijk van jouw apparatuur kunt genieten. Het binnenwerk van deze stoombakovens is geëmailleerd, het waterreservoir haal je makkelijk uit het apparaat en je vult het eenvoudig en snel na. Ontkalken? Nee hoor, dat hoeft niet want dat doet de oven helemaal zelf!

Gezond koken en bakken doe je met Bosch

Met de keukenapparatuur van Bosch wordt gezond koken en bakken heel eenvoudig. Dit komt door de verschillende handige functies die in de apparaten zijn geïntegreerd. Zo hebben we net al verteld over de stoombakovens van Bosch die voorzien zijn van de AddedSteam functie zodat jouw ovengerechten nog makkelijker smaken. Het eten krijgt een fijne structuur en een heerlijke smaak.

Met de functie PerfectRoast hoef je niet langer te twijfelen of jouw gerechten klaar zijn. Steek de kerntemperatuurmeter in het dikste deel van het gerecht en stel een ovenfunctie, temperatuur en kerntemperatuur in. De functie heeft drie meetpunten en is zelfcorrigerend zodat altijd de juiste temperatuur wordt gemeten. Op deze manier worden gerechten heerlijk sappig van binnen en tegelijkertijd knapperig van buiten.

De krachtige werkbladafzuiging van Bosch

Werkbladafzuiging is perfect voor iedereen die graag een open keuken heeft met ruimte boven en rond de kookplaat. Je kunt altijd in de potten en pannen kijken zonder dat je hoeft te bukken of jouw hoofd te stoten tegen een afzuigkap. Je kunt jouw hoofd vrij bewegen, perfect voor kookeilanden of keukens met schuine plafonds.

Het is de perfecte twee-in-één oplossing, want de afzuigkap is rechtstreeks in de kookplaat geïntegreerd. Deze kookplaten bieden de nieuwste inductietechnologie waaronder assisterende functies en de krachtige afzuigtechnologie met de PerfectAir sensor, dat allemaal in één apparaat.

Heb jij een grote kookplaat? Maak dan kennis met de vlakscherm-werkbladafzuiging. Deze afzuigkap wordt rechtstreeks in het werkblad achter de kookplaat geïnstalleerd. Wanneer je de afzuiging niet gebruikt, dan is deze verborgen in het werkblad. Hij is dus alleen zichtbaar wanneer hij in gebruik is, op dat moment dient hij ook als spatscherm tijdens het eten bereiden.

Bosch Home Connect

Met de Bosch Home Connect laat je de technologie voor je spreken. Want we weten dat goede communicatie het dagelijks leven gemakkelijker maakt. Daarom kun je steeds meer apparaten verbinden met de Home Connect. Deze apparaten bedien je dan eenvoudig op afstand, waar je ook bent. En doordat deze app continue wordt bijgewerkt haal je meer uit jouw apparaten met verbeterde functies. Hoe handig is het bijvoorbeeld dat je gewoon vanaf de bank kunt aangeven dat je de oven wilt voorverwarmen?!

Verbondenheid maakt jouw huis slimmer maar bovenal comfortabel. Je stuurt bijvoorbeeld gemakkelijk recepten van de Home Connect app naar de oven zodat deze naar de juiste temperatuur gaat. Of je laat de oven via de app voorverwarmen zodat je daarna direct kunt beginnen met koken, hoe makkelijk is dat?! Enkele voorbeelden die jou het leven een stuk makkelijker maken zodra jij verbonden bent met Home Connect. Via de app krijg je ook toegang tot verschillende manieren om meer uit jouw Bosch apparatuur te halen. Tips voor accessoires, recepten voor jouw oven of kookplaat vind je ook in deze app. En om het allemaal nog gemakkelijker te maken, jouw Home Connect maakt gebruik van jouw WiFi-netwerk dus geen gedoe met ingewikkelde hardware. Een ware slimme oplossing!

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om Bosch apparatuur voor jouw keuken. Kom langs in onze keukenshowroom om alle mogelijkheden te bekijken. Wil je meer informatie van onze keukenadviseurs en weten welke apparatuur het beste in jouw keuken past? Onze keukenadviseurs helpen jou graag!

Plan jouw keukenafspraak

filter en sorteer