Bosch Home

Al generaties lang maken de huishoudelijke apparaten van Bosch het dagelijks leven voor iedereen makkelijker. Het neemt werk uit handen en zorgt ervoor dat alles veel gemakkelijker en sneller gaat. Meer tijd en een verbetering van de kwaliteit van ons leven, dat willen we toch allemaal?! Met de apparatuur van Bosch is dat mogelijk, daarom nemen we jullie graag mee naar het ontstaan van dit merk.

De geschiedenis van Bosch

Voor de oprichting van Bosch gaan we een behoorlijk stukje terug de tijd in en wel te verstaan naar 1886. Met de oprichting van de werkplaats van Robert Bosch in Stuttgart is het eerste hoofdstuk van dit succesverhaal geboren. Een aantal jaren later, in 1929, heeft het concern meer dan 10.000 medewerkers en is het actief over de hele wereld. De crisis, eind jaren ’20, dwingt het merk om nieuwe wegen in te slaan. Eén daarvan is de markt voor huishoudelijke apparaten.

Daarom presenteren ze in 1933 in Duitsland het eerste huishoudelijke apparaat, een kleine ronde elektrische koelkast met een capaciteit van 60 liter. Door de jaren heen is de koelkast van Bosch een fenomeen geworden, een klassieker die hedendaags nog te vinden is in menig huishouden. De elektrische apparaten vinden steeds meer hun weg naar het moderne huishouden en al snel volgt de lancering van de eerste Bosch keukenmachine.

In 2015 wordt de Home Connect geïntroduceerd, met dit systeem kun je huishoudelijke apparaten op afstand bedienen zelfs wanneer je niet thuis bent maar daarover later meer. Nog niet zolang geleden, in 2018, introduceren ze de elegante alles-in-één kookplaat en afzuigkap. Door het bundelen van de kracht van het koken op inductie met ventilatietechnologie kan deze kookplaat koken en stoom vangen in een elegante kookplaat. Inmiddels mogen we Bosch benoemen als een groot internationaal merk. Sinds 2020 worden de producten over de hele wereld geproduceerd, verdeeld over Europa, de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en Azië. Dankzij een wereldwijd netwerk vind je nu overal in de keuken de apparatuur van Bosch met de slimme Duitse techniek.

Bosch is een merk dat zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een merk dat kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Het merk staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en goed ontworpen technologie.

Alle ingrediënten voor een perfecte keuken

De keuken is het hart van je huis. Een plek waar je een fijne sfeer wil ervaren en een persoonlijke ruimte waar je dagelijks maaltijden bereidt. Met talloze functies helpen de ovens van Bosch je om steeds weer gezonde en gevarieerde gerechten op tafel te zetten. Dankzij het strak en consequent uitgevoerde design combineren de ovens ook mooi met ander Bosch inbouwapparatuur.

Perfecte resultaten bereik je met de Serie 6 ovens. Met Serie 6 biedt Bosch gebruiksgemak tijdens het koken. De perfecte temperatuur van jouw gerechten bereik je namelijk met de ingebouwde kerntemperatuurmeter. Ook biedt Serie 6 de pyrolyse-functie, dit is een functie waarmee je eenvoudig de oven reinigt waarmee je na afloop alleen nog de oven met wat keukenpapier hoeft af te nemen.

Maak kennis met je nieuwe keukenbrigade

Of je voorkeur nu uitgaat naar stomen, roosteren of bakken, de nieuwe premium Serie 8 ovenlijn van Bosch voorziet in alle mogelijkheden. Van hoge tot compacte ovens, van inbouw espresso-automaten en warmhoudlades tot inbouw magnetrons – allemaal in hetzelfde prachtige naadloze design. Maak kennis met diverse nieuwe en unieke technologieën zoals Steam Plus, AirFry, PerfectBake Plus en PerfectRoast Plus. En met de tijdbesparende bereidingen met de magnetron en de kunstmatige intelligentie via Home Connect beschik je over alle ondersteuning die je nodig hebt.

Gestoomde groenten blijven knapperig en gevogelte en vis lekker mals. Alle fullsteam ovens in de Serie 8 van Bosch zijn uitgerust met de Nieuwe Steam Plusfunctie. De nieuwe Steam Plusfunctie creëert de perfecte balans tussen stoom en warmte dankzij het ringverwarmingselement. Hierdoor garen gerechten op een hogere temperatuur van maximaal 120 °C, zijn ze sneller klaar en behouden ze nog meer van hun natuurlijke aroma, textuur, vitaminen en andere voedingsstoffen. De nieuwe premium Serie 8 ovens van Bosch zijn uitgerust met de gloednieuwe AirFryfunctie, voor perfect gefrituurde ingrediënten, zoals groenten en aardappelen.

Bakken was nog nooit zo eenvoudig: de PerfectBake Plus-sensor meet continu het vochtgehalte in jouw oven en past automatisch de verwarmingsmodus, baktijd en temperatuur aan. Met de PerfectRoast Plus weet je precies wanneer jouw braadstuk klaar is. Om te genieten van PerfectRoast Plus, hoef je jouw oven alleen maar te verbinden met de Home Connect-app.

Het reinigen van de oven was nog nooit zo gemakkelijk dankzij het pyrolysereinigingsprogramma voor de gehele binnenzijde. Het automatische ovenreinigingsprogramma van Bosch maakt gebruik van pyrolyse, dat de aanwezige etensresten tot 480 °C verwarmt en tot as verbrandt. Met een doekje is de ovenruimte vervolgens zo schoon te maken. Efficiënter en makkelijker kan het niet. Er zijn drie passende programma’s, afhankelijk van de mate van vervuiling. En bij een aantal ovenmodellen zijn ook de bakplaten en rails pyrolysebestendig, zodat je ze in de oven kunt laten tijdens de extreme verhitting.

De krachtige werkbladafzuiging van Bosch

Of je nu graag kookt op inductie of gas, Bosch biedt alle mogelijkheden om koken nog persoonlijker te maken. Heb je een kleine keuken en wil je graag ruimte besparen? Dan is de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging wellicht de oplossing, het beste van Bosch inductiekookplaten en afzuigkappen maar dan in één apparaat.

Met een inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging worden de mogelijkheden om je keuken helemaal naar wens in te richten nóg uitgebreider. Of je nu een open keuken wilt met een vrije doorkijk of juist meer opberg- en kastruimte boven je kookplaat. Bosch inductiekookplaten met afzuiging beschikken dankzij hun strakke design over een groot kookoppervlak. Zo heb je alle vrijheid en flexibiliteit om je pannen te plaatsen waar je wilt. Kookgeuren en dampen worden direct bij de bron afgevoerd en krijgen geen kans om zich door de keuken te verspreiden.

Met een afzuigkap is alles mogelijk 

Smaken verschillen en niet alleen als het gaat om eten, ook als het gaat om de afzuiging in een keuken. De één vindt dat de afzuigkap een prominente plek moet krijgen en de ander wil graag zo min mogelijk van de afzuigkap zien. Bosch heeft voor elke smaak een recept om jouw keuken helemaal naar wens in te richten.

Huishoudelijke apparaten die klaar zijn voor de toekomst

Internet of Things helpt ons innovatieve producten te ontwikkelen die meer gebruiksgemak en comfort bieden. De deur naar jouw toekomst is er dus misschien wel één van een koelkast of oven! Want bij Bosch kun je kiezen uit heel veel apparaten die verbonden zijn. Met de Home Connect app bedien jij die hoe jij wil, wanneer je wil en vanaf elke smartphone of tablet. Er wordt gekeken hoe jouw huishouden het beste op rolletjes kan lopen en geloven dat slim verbonden apparaten daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Daarom is er in elke Bosch productcategorie huishoudapparatuur iets uitgerust met de Home Connect. Hieronder laten we de mogelijkheden zien.

Ovens

Praten tegen je oven is dankzij stembediening straks de gewoonste zaak van de wereld. En als de GPS van je smartphone merkt dat je binnen een halfuur thuis bent, dan kan de Home Connect bakoven met magnetron alvast een ovenschotel ontdooien en garen zodat je bij thuiskomt direct aan tafel kunt.

Koffieautomaten

Opvallend aan een verbonden koffiemachine is dat je hem kunt aanleren welke koffiespecialiteit bij welk moment past. Sla de koffievoorkeuren van je visite op in de app en zet het apparaat aan het werk met een simpele swipe van je vinger over je telefoon.

Koel-vriescombinaties

De Home Connect app vertelt op welke plek in de koelkast je etenswaren het beste neer kunt leggen om ze lang vers te houden en laat je de temperatuur een paar graden lager zetten als je onderweg naar huis bent met een grote lading verse boodschappen.

Kookplaten en afzuigkappen

Deze verbonden apparatuur in jouw keuken kun je met hulp van Home Connect precies naar jouw wensen afstellen. Laat de afzuigkap bijvoorbeeld standaard na een paar minuten uitschakelen als er geen activiteit meer plaatsvindt op de kookplaat.

Vaatwassers

De Home Connect app biedt een handige tablettenteller en stuurt je desgewenst een pushbericht als je bijna door je voorraad vaatwastabletten heen bent. De Easy Start functie doet aanbevelingen voor het beste programma dat precies past bij de belading.

Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om Bosch apparatuur voor jouw keuken. Kom langs in onze keukenshowroom om alle mogelijkheden te bekijken. Wil je meer informatie van onze keukenadviseurs en weten welke apparatuur het beste in jouw keuken past? Onze keukenadviseurs helpen jou graag!

filter en sorteer