Fiskars

Eén van de oudste ondernemingen in Finland, dat in 2015 zijn 350-jarige bestaan vierde. De geschiedenis van dit merk gaat terug naar de zeventiende eeuw, toen in Finland een aantal ijzerfabrieken werd geopend. We hebben het dan over één van de oudste bedrijven in de Westerse wereld, namelijk Fiskars, opgericht in 1649. Wij nemen je graag mee in het ontstaan van dit bekende merk op het gebied van tuingereedschap.

Van toen naar nu

Het begon allemaal in 1649, de zeventiende eeuw toen er in Finland een aantal ijzerfabrieken werden geopend. Inmiddels viert het merk al eeuwen van trots, passie en design. Iedere dag weer opnieuw! In 1649 de ijzerfabriek in Fiskars werd geopend voor de productie van gietijzer en gesmede producten. Daarna werd in 1783 de ijzerfabriek overgenomen door ene familie Björkman en werd de focus verlegd naar de verwerking van kopererts uit de nabijgelegen kopermijn. Maar in de negentiende eeuw viel er nog maar weinig koper delven, wat het einde betekende van de productie van ijzer in Fiskars.

Daarna was het tijd voor innovatie, in 1832 werd in Fiskars de eerste bestekfabriek van Finland opgericht die al snel wereldwijd favoriet werden bij vele mensen. In 1837 had Fiskars nog een primeur, het bedrijf maakte stoommachines in een nieuwe fabriek in het dorp. In 1883 ging het zo goed met het bedrijf dat de naamloze vennootschap Fiskars werd opgericht en in 1915 gingen ze in Helsinki naar de beurs.

Uiteindelijk produceert Fiskars in 1967 ’s werelds eerste schaar met kunststof handvatten, de schaar met oranje handvatten is één van de bekendste producten van het merk. Het merk bouwde voort op de populariteit van het product en richtte in de Verenigde Staten een fabriek op.

In de 21e eeuw is Fiskars zich meer gaan richten op consumentenproducten en is het bedrijf groter en groter geworden. Met de overname van Leborgne werd het tuingereedschapsassortiment flink uitgebreid. Dit is in een notendop het ontstaan van Fiskars van toen naar nu. Vandaag de dag is het merk nog zeer populair, zie je een schaar met oranje handvatten? Dan is het een schaar van Fiskars!

Het beste gereedschap voor jou

Wanneer je in de tuin aan de slag gaat, dan wil je het beste gereedschap tot je beschikking hebben. Fiskars doet er echt alles aan om dat voor jou mogelijk te maken. Of je nu onkruid gaat wieden, gaat snoeien of harken? Met het tuingereedschap van Fiskars gaat het je ieder jaar weer gemakkelijk af. Van onder andere takkenscharen tot gazononderhoud en van bewatering tot onkruidgereedschap. Fiskars heeft het allemaal!

Voordelen van Fiskars tuingereedschap

Fiskars tuingereedschap staat bekend om zijn functionaliteit en duurzame & innovatieve handgereedschappen. Fiskars zorgt ervoor dat het werken in de tuin aangenamer wordt gemaakt met als doel dat iedereen een passie krijgt voor tuinieren.

Het Fiskars tuingereedschap biedt voor jou echt vele voordelen:

  • Het maakt tuinieren leuker
  • Meer kracht met minder inspanning
  • Lichtgewicht, ergonomisch en sterk
  • Scandinavische kwaliteit

Weg met het onkruid

Om het tuinseizoen goed te beginnen, rekent eenieder graag af met onkruid in de tuin. In het voorjaar is het de beste periode om het onkruid te lijf te gaan. En weet je wat mooi meegenomen is?! Met het gazononderhoud gereedschap van Fiskars gaat het wieden van het onkruid nog sneller.

De items uit de Fiskars SmartFit™, Fiskars Xact™ en Fiskars Light serie zijn allemaal gemaakt van licht en duurzaam aluminium. Het gereedschap is speciaal ontworpen om ervoor te zorgen dat je tijd en rugpijn bespaart. Door de RVS-bladen en het mechanisme kun je ervoor zorgen dat vervelende plantjes definitief uit de tuin verdwijnen.

Bewateringssystemen

Voor jouw tuin is de juiste bewatering essentieel om de planten in de tuin groen en gezond te houden. Je wilt tenslotte zolang mogelijk van al het groen in jouw tuin genieten, is het niet? Om ervoor te zorgen dat alles in leven blijft, dan is goede bewatering zeer essentieel. Moeilijk werk? Nee hoor, de bewatering hoeft niet ingewikkeld zijn. De nieuwe bewateringsapparatuur van Fiskars is gemakkelijk te gebruiken zodat je nog langer kunt genieten van jouw tuin.

Ontdek meer over het Fiskars bewateringssysteem

Onmisbaar in de tuin

Fiskars is van mening dat elke tuinier wel een goede snoeischaar nodig heeft. Daarom heeft dit merk een lijn geproduceerd met lichtgewicht snoeischaren die prettig zijn in het gebruik. Er zijn twee types snoeischaar, namelijk de bypass en aambeeld. De bypass-snoeischaar is vooral bedoeld voor jong, fris groen en geeft een mooie, rechte snede. Het aambeeld-snoeischaar heeft maar één blad dat door het hout heen gaat. Deze snoeischaar is vooral geschikt voor het snoeien van hard of dood hout en de kleinere takken.

Daarbij wil je ook dat je heg er mooi uit gaat zien, maar dat is soms best lastig. De heggenscharen van Fiskars bieden dan de beste uitkomt, je houdt de heg super makkelijk in vorm. Er is volop keuze in heggenscharen, van SingleStep heggenscharen tot telescopische modellen. Heb je een wat zwaardere klus? Dan heeft Fiskars scharen met een PowerGear technologie, waarmee je zonder moeite driemaal zoveel kracht zet.

Eén van de lastigste taken in de tuin is het snoeien van bomen. Of het hierbij nu gaat om vers of dor hout, je hebt hier ook keuze uit een bypass of aambeeld schaar. Voor elke taak is er dus gereedschap. Wat voor bomen er ook in jouw tuin staan of hoe dik de takken ook zijn, met de rolgrip snoeischaar ben je een ware knipkampioen. Een takkenschaar is dan weer idealer om grotere takken te snoeien. Met de scharen kun je meer kracht zetten, waardoor het snoeien van de takken een gemak wordt.

De Fiskars PowerGear™

Met de Fiskars PowerGear™ heb je goede scharen in handen voor alle snoeiwerkzaamheden in de tuin. Het mechanisme maakt namelijk de snede extra krachtig en het wordt gecompleteerd door scherpe, stalen bladen en duurzame SoftGrip™ handgrepen.

Met de PowerGear heb je tot drie keer meer kracht. Je hebt echt een messcherpe combinatie te pakken met dit tuingereedschap. Zoals wij al eerder vertelden, staat Fiskars bekend om hun duurzame, sterke gereedschappen. Deze serie maakt ook deel uit van deze traditie. Het gereedschap is ontworpen voor meer comfort. Het kost namelijk minder kracht om het gereedschap vast te houden, zo houd je het snoeien extra lang vol.

De collectie van Fiskars is dus heel divers, met het juiste tuingereedschap is er voor elke klus iets bijpassends. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het assortiment? Wil je je graag laten informeren door onze adviseurs? Kom dan langs op onze tuinafdeling om het assortiment te ontdekken en advies te vragen aan onze adviseurs. Je kunt ook eerst online een kijkje nemen & aan de slag in de tuin!

filter en sorteer