Histor

Het verfmerk Histor behoort toch wel tot de groep van meest authentieke Nederlandse merken. Sinds 2007 maakt het deel uit van PPG Industries en kunnen we wel concluderen dat Histor hiermee één van de grootste en meest innovatieve ontwikkelaars en leveranciers van verven en coatings is. Het merk staat voor vooruitgang, ze doen er alles aan om continue nieuwe producten en inventieve oplossingen te ontwikkelen.

De historie

Het begon allemaal na de Tweede Wereldoorlog, in 1949, bedacht en in de markt gezet door Albert van Wersch. Deze man was een entrepreneur die de toekomst groots tegemoet trad. De merknaam Histor, verwijst naar Historia Exit oftewel ‘het verleden heeft afgedaan’. Uiteindelijk maakt Van Wersch van Histor het grootste A-merk in verf in Nederland. Nu, ruim 60 jaar later, is hét merk voor de doe-het-zelver.

Sinds 2007 maakt Histor deel uit van PPG Industries. PPG Industries wil zich blijven profileren als meest toonaangevend bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor de specifieke markt. Door het leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur helpen zij klanten optimaal.

Een duurzamere wereld

Bij Histor geloven ze dat verf kan bijdragen aan een duurzamere wereld. Want materialen en ondergronden gaan namelijk langer mee als ze door Histor verf worden beschermd. Ook zorgt de juiste dekking ervoor dat je uiteindelijk minder verf nodig hebt. Histor is elke dag bezig met wat zij voor jou kunnen betekenen om de belasting op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Dit wordt gedaan door continue op zoek te zijn naar nieuwe en duurzame oplossingen en innovaties voor de producten en verpakkingen.

Voor de verpakkingen van het Monodek-assortiment wordt gebruik gemaakt van 90% gerecycled plastic. Dat scheelt meer dan 90% CO2-uitstoor vergeleken met de vorige verpakking. Het plastic wat nu wordt gebruikt is afkomstig van post-consumer afval, dat na een grondige reiniging en bewerking verwerkt wordt in de emmers. Het doel is om in de toekomst al de verpakkingen van gerecycled materiaal te maken.

Histor is zich ervan bewust dat verven en lakken milieubelastende producten. Er wordt daarom ook geadviseerd om bij alle schilderklussen binnenshuis altijd watergedragen verf te gebruiken. Deze verf is namelijk zonder schadelijke oplosmiddelen. Ook de watergedragen lakken van Histor drogen sneller, ruiken niet, verkleuren nauwelijks en zijn daarom beter voor het milieu. Vaak is het lastig om in te schatten hoeveel verf je nodig hebt. Histor begrijpt dit als geen ander en heeft daarvoor de verfcalculator bedacht. Je rekent hiermee precies uit hoeveel verf je nodig hebt voor de klus. Je voorkomt hiermee verspilling van verf, wat uiteindelijkweer goed is voor het milieu.

Inspiratie met Histor

Wil jij ook mooie kleurencombinaties maken? Met de stijlcollecties van Histor maak je dat heel eenvoudig. Je kunt kiezen voor de natuurlijke, vergrijsde kleuren van The Color Collection. Of je kunt juist gaan voor het uitgebalanceerde kleurenpalet en de topkwaliteit van de ONE by Histor. Beide Histor collecties zijn met veel zorg en oog voor detail gemaakt door de verfmakers en stylisten.

The Color Collection

Met de Color Collection van Histor haal je de natuur in huis. Dit zie je terug in de kleuren, maar ook in de matheid van de verf. Je kunt hierbij kiezen uit kalk- of zijdemat. Beide varianten staan garant voor een rustige en authentieke uitstraling in het interieur. De verf is heel gemakkelijk aan te brengen, dekt uitstekend en blijft daardoor lang mooi. Met de verschillende stijlcollecties zijn er in deze collectie maar liefst 56 natuurlijke kleuren te vinden.

Histor is echt een fijn verfmerk! Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele aanbod van Histor? Kom dan langs in onze winkel en ontdek het uitgebreide assortiment. Onze adviseurs laten jou alle mogelijkheden zien en geven advies over alle kleuren.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer