Interfloor

Een vloer is de basis van jouw huis, zonder vloer voelt jouw interieur koud en kil aan. Maar waar begin je bij de zoektocht naar een vloer? De mogelijkheden zijn namelijk zeer divers. Op het gebied van tapijt en vinyl is Interfloor al sinds 1828 toonaangevend. Daarom lichten wij dit toonaangevende vloerenmerk graag voor jou uit.

Kamerbrede & moderne vloeroplossingen

Zoals we hiervoor al hebben aangegeven, is Interfloor een toonaangevend merk op het gebied van tapijt en vinyl welke zowel voor residentieel als projectmatig gebruikt kunnen worden. Door de jarenlange ervaring weet dit merk precies wat jij wilt: zelf kiezen welke vloer je in huis wilt. Voor iedereen bieden ze de juiste vloer, daarom wordt hier de collectie continue op afgestemd. Of je nu op zoek bent naar een hippe terrazzolook vloer of juist naar een niet van echt te onderscheiden eiken vloer? In de collectie van dit gave merk vind je honderden soorten tapijt en vinyl in diverse kleuren en dessins. Dus of je nu een modern interieur hebt of juist een landelijk interieur? Een vloer van Interfloor komt in jouw interieur altijd mooi tot zijn recht.

Maar waarin onderscheidt Interfloor zich van de andere vloerenmerken? Dit onderscheid zit in de jarenlange ervaring en het gebruik van technologische hoogwaardige industriële technieken. Het merk doet dit door goed te luisteren naar de ontwikkelaars en producenten, maar luistert aan de andere kant ook naar de wensen van de consument en projectmatige gebruikers.

Ontdek meer van onze vloeren

Hoge kwaliteit en eisen

Aan zowel het tapijt als het vinyl stelt Interfloor hoge gebruikseisen voor warmte, comfort en veiligheid. In de ogen van Interfloor moeten deze aspecten optimaal zijn, waar wij het alleen maar mee eens kunnen zijn. Een vloer is namelijk een investering voor de langere termijn. Maar dat zijn niet de enige eisen waar een Interfloor vloer aan moet voldoen. De vloeren van Interfloor zijn namelijk ook niet aan slijtage onderhevig, brandwerend en de kleurechtheid is optimaal.

En heb je per ongeluk iets laten vallen over het tapijt of vinyl? Ook dat is geen probleem! De vlekken kunnen namelijk gemakkelijk verwijderd worden en het onderhoud van de vloer is heel eenvoudig. Door een goede eindcontrole na productie garandeert het merk dat aan alle productspecificaties is voldaan. Interfloor staat garant voor een hoge kwaliteit en constante zorg voor milieuaspecten bij ontwikkeling, productie en distributie. Dit is dan ook de reden dat het merk een specialist is in het leveren van hoogwaardige vloerbedekking producten.

De Black Tex Back

De serie Black Tex Back van het merk Interfloor is een duurzame, stabiele en robuuste basislaag waarop het PVC vinyl is geproduceerd. De essentie bij het ontwikkelen van deze unieke zwarte rug is functionaliteit en design wat ervoor zorgt dat het de perfecte vloer is om op te wonen/leven en eventueel te werken. De zwarte compacte rug is dankzij de dubbele wapening extra stabiel en vormvast. Samen zorgt dit ervoor dat het een luxueus en comfortabel vinyl is. De Black Tex Back zorgt ook voor een betere isolatie en draagt bij aan een verbeterde akoestiek. Heb jij bijvoorbeeld onderburen? Dan zorgt dit materiaal voor een geluiddempende werking.

Het vinyl is zorgvuldig opgebouwd en de egaliserende werking van de rug zorgt ervoor dat er bij het leggen van de vloer geen voorbereidingen nodig zijn. Dit in tegenstelling tot bij het leggen van een PVC vloer waarbij de ondergrond eerst volledig glad moet zijn. Bij deze vinyl vloer is egalisatie niet nodig, wat weer kostenbesparend is.

Deze serie is geïnspireerd op en met respect voor de natuur, iets wat wij ook heel erg belangrijk vinden bij een merk. Er is tijdens de productie van de vloeren de zo grootst mogelijke zorg en genoeg aandacht voor vermindering, hergebruik en recycling. Er wordt zo weinig mogelijk gebruik gemaakt van water en andere grondstoffen om deze vervolgens zoveel mogelijk terug te winnen. Dit is dan ook de reden dat deze serie behoort tot de veiligste en gezondste vloerbedekking in de huidige markt.

Het vinyl is tot maar liefst 40 m² los te leggen. Er is hierbij geen lijm nodig, wat enorm scheelt in de kosten. Heb je een project, zoals een restaurant, een kantoorruimte of iets dergelijks? Dan is in de meeste gevallen antislip lijm voldoende. Deze lijm wordt eenvoudig aangebracht met een roller. Nadat de lijm droog is, kan het vinyl als antislip erop gelegd worden.

Meer over onze vinyl vloeren

Vinyl in de stijl van nu

Het vinyl van Interfloor is te verkrijgen in diverse dessins die helemaal passen bij de (woon)trends van nu. Welk interieur je ook in huis hebt, er is altijd wel een passende vinyl vloer te vinden. Neem bijvoorbeeld de terrazzo look uit de Modern Stone serie, een eigentijdse en trendy vloer. De terrazzo vloer heeft een opvallend dessins met een karakteristieke look en een onbetwistbaar uiterlijk. Het speelse van de gekleurde stukjes steen passen in het geheel van de interieurtrends van nu & zijn dus helemaal van deze tijd! Met deze vloer geef je jouw interieur net iets meer karakter.

Tegenwoordig zie je steeds vaker de betonlook in het interieur terugkomen. Interfloor heeft hier ook over nagedacht met de gave Dynamic collectie! De Dynamic Basalto kenmerkt zich door zijn combinatie van licht marmer en een betonlook. Deze vloer is voorzien van de hierboven genoemde, Black Tex Back. De evenwichtige kleurverdeling zorgt ervoor dat er zowel in kleine als grote ruimtes een bescheiden leef oppervlakte wordt gecreëerd. De vloer is karaktervoller dan een effen vloer maar eist ook weer niet teveel aandacht op. Dit maakt dat de vloer ook zeer geschikt is voor een strakke en/of minimalistische interieurstijl.

Geheel afhankelijk van het gebruik en de gewenste afwerking van de vloer, kun je deze reinigen en beschermen met de producten van James. De James producten zijn uitermate geschikt voor Interfloor vinylvloeren. Bij een regelmatig gebruik blijft het uiterlijk van de vloer goed behouden en kun je jarenlang genieten de vloer!

Shop ons assortiment James onderhoudsmiddelen

Tapijt met een onmiskenbaar karakter

Naast het vinyl heeft Interfloor ook tapijt in haar assortiment. De succesvolle ‘vintage look collectie’ is vernieuwd en uitgebreid met trendy kleuren. De Mystique serie geeft met recht een gevoel van opwinding en vreugde. De vloerbedekking zorgt ervoor dat fraaie contrasten worden gecreëerd en dat er een persoonlijke touch aan jouw interieur wordt gegeven. Door mee te gaan met de laatste en komende trends zijn er maar liefst twee sets van twaalf verschillende kleuren ontwikkeld.

De serie biedt vele voordelen ten opzichte van een hardere vloer. Het is zeer isolerend, wat resulteert in 12% minder stookkosten. Daarnaast draagt de vloer bij aan een stabiele kamertemperatuur en absorbeert het tot tien keer meer geluid dan harde vloeren. Tapijt is altijd een prettige en veilige vloer voor de kids. En voor mensen met allergieën is deze vloer geheel stofvrij.

We gaven net al aan dat deze serie meegaat met de laatste trends en daarom 2 kleurensets heeft ontwikkeld. De Earth is samengesteld uit rustige en harmonieuze aardse tinten. Dit tapijt past echt perfect bij het natuurlijk wonen. De Blossom is een kleuren set te benoemen vol energie! De kleuren geven een behaaglijk en intiem gevoel. Het zijn kleuren die in deze tijd saamhorigheid en een stukje passie aan ons leven toevoegen. Als basis van het interieur mag deze vloer echt wel de aandacht trekken.

Het Mystique tapijt is zeer geschikt voor diverse woonomstandigheden. Met de Mystique krijgt ieder vertrek, van kantoor tot restaurant en van hal tot trap een gevoel van geluk brengen. Het patroon oogt uniek, is de perfecte vloer voor kleine en grote ruimtes. Weet je wat helemaal ideaal is?! Naast het gebruik op trappen is dit tapijt ook geschikt voor meubelen met zwenkwielen in jouw woonruimte. Je kunt ervoor kiezen om het tapijt kamerbreed te leggen, maar ook als vloerkleed laat het een onvergetelijke indruk achter. Lees daarover meer in de volgende alinea.

Karpetten op maat van Interfloor

Vloerkleden, ook wel karpet genoemd, geven jouw interieur warmte en sfeer. Daarnaast is het ook eenvoudig om met een vloerkleed de akoestiek en de warmte- en geluidsisolatie te verbeteren. Het wordt ook gebruikt om verschillende functies in een ruimte af te bakenen of juist elementen met elkaar te verbinden. Je kunt vloerkleden gebruiken in de woonkamer, maar ook zeker in de slaapkamer en/of kinderkamer. Want wat is er nu lekkerder dan met blote voeten uit bed te stappen. Voor de kinderen is het heerlijk warm en zacht om op te spelen en daarbij is de kans klein dat ze zichzelf bezeren wanneer ze vallen.

Vrijwel ieder tapijt van Interfloor leent zich voor een maatwerk karpet. Er is dus altijd wel een kleur en/of dessin die in jouw interieur past. De karpetten worden speciaal op maat gemaakt in vrijwel iedere denkbare maatvoering. Let op, elk type tapijt is niet geschikt voor elke afwerking. Door het gebruik van diverse banden en materialen krijgt het karpet een eigen uitstraling. Daarom zijn de karpetten, gemaakt van Interfloor tapijt, verkrijgbaar met verschillende afwerkingen.

Kies je voor een Interfloor vloer, dan kies je voor jarenlang woon- en werkplezier! Ben je nieuwgierig naar de mogelijkheden van het vloerenmerk Interfloor? Kom dan eens langs in onze winkel & ontvang jouw advies van één van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de meest geschikte vloer.

Vraag jouw persoonlijk advies aan

filter en sorteer