Quooker

Het kranenmerk Quooker is op weg om de wereld te veroveren! Sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri is de kokendwaterkraan van Quooker zo ontwikkeld dat het een onmisbare tool is in keukens over de hele wereld. Wij nemen je mee terug naar de oorsprong van dit revolutionaire merk.

Een bijzondere uitvinding

De oorsprong van Quooker vindt plaats in 1970. De oprichter Henri Peteri was in London, op het hoofdkantoor van Unilever, toen hij ineens een ingeving kreeg die zijn leven zou veranderen. Hij volgde op dat moment een presentatie over instant soep. Er werd tijdens deze presentatie getoond hoe je in slechts vijf seconden soep kon oplossen in kokend water. Peteri vroeg zich af waarom ieder mens dan geen kokend water in huis had om het nog makkelijker te maken. Hij dook daarom thuis de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Hij verkocht die vervolgens door aan bekenden, die razend enthousiast waren. Het idee werd getransformeerd tot een product.

Uiteindelijk in 1992 werd de eerste Quooker geïntroduceerd, de Quooker Basic. Toen beide zoons van Henri ook in het bedrijf kwamen, begon Quooker langzaam maar zeker te groeien. Vanaf 2000 begon de kokendwaterkraan ook aan te slaan in Nederland. In 2004 werd de eerste partij ook naar het buitenland geëxporteerd. Wat wij zo mooi vinden aan dit merk is dat het een familiebedrijf is, wat is gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap. Vergelijkbaar met Boer Staphorst. De trots bij de zoons, nu de directeuren van Quooker, is nog altijd voelbaar in de thuisbasis in Ridderkerk. Dagelijks werken meer dan 300 passievolle mensen aan een gezamenlijke ambitie, zoveel mogelijk particuliere keukens op een slimme & verantwoorde manier van kokend water voorzien. Er wordt nagedacht over nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om kranen nog zuiniger, makkelijker in gebruik en mooier te maken.

Hoe werkt een Quooker?

De Quooker werkt als volgt, hij bestaat uit twee delen namelijk de kokendwaterkraan op het aanrecht en een reservoir onder het aanrecht. In dit reservoir wordt het water op 108°C bewaard, deze is zo goed geïsoleerd dat het lijkt op een thermosfles waarbij de warmte ook nergens naartoe kan gaan. Er is daardoor maar weinig energie, namelijk maar 10 watt, nodig om het water in het reservoir op de goede temperatuur te houden. Het reservoir zit logischerwijs aangesloten op de waterleiding. Wanneer je kokend water uit de kraan haalt, dan stroomt er onder het aanrecht direct vers water weer het reservoir in. De bediening en werking kan wel per kraan verschillen.

Welke Quooker kraan past bij jou?

Zoals we al vertelden was de Quooker de eerste kokendwaterkraan ter wereld. Uiteindelijk zorgden uitvindingen als de Quooker Fusion, de Quooker Flex, de serie zwarte kokendwaterkraan en het COMBI-reservoir voor een daadwerkelijke revolutie in de keukens van velen. Het innoveren gaat elke dag weer door binnen dit internationale familiebedrijf. Want inmiddels staat Quooker ook bekend om haar bruisende water. Alleen welke Quooker kraan past het beste in jouw keuken? Wil je namelijk alleen kokend water kunnen tappen? Of wil je ook koud en warm, koel bruisend en gefilterd water kunnen schenken? Hieronder lichten wij de modellen voor jou uit.

Ontdek de eerste zwarte Quooker kokendwaterkraan

De kokendwaterkraan die alles kan
De Quooker CUBE is een revolutie van de laatste periode. Dit is namelijk de bruisend water functie. Deze functie is bijvoorbeeld heel erg aantrekkelijk om limonade voor de kinderen te maken. Je geniet in handomdraai van een glas tintelend fris water of je maakt de lekkerste limonades en cocktails. Je hebt een kraan die echt alles kan, het geeft jou kokend, warm, koud, bruisend en gefilterd water. De CUBE brengt je veel meer plezier in de keuken. Bijkomend voordeel is dat het je tijd en ruimte bespaart en het gebruik van plastic flessen overbodig maakt. Wil je bruisend water krijgen, dan druk en draai je één keer. De lichtring die normaal gesproken bij kokend water rood wordt, wordt nu blauw. Maar houd je de draaiknop iets langer vast, draai je deze om dan tap je gekoeld water.

Drink jij normaal gesproken veel mineraalwater, dan ben je met de Quooker CUBE veel goedkoper uit. Je bespaart op jaarbasis al vele euro’s, dan wanneer je iedere keer mineraalwater in de winkel haalt. Daarbij komt dat een CUBE goed is voor het milieu. Want het gebruik van plastic flessen is verleden tijd.

De Quooker Flex
Dit is de unieke Quooker-kraan met een handige flexibele uittrekslang. Het is een kokendwater- en mengkraan ineen, hoe handig is dat?! De Quooker Flex is uniek omdat het de ideale tool is voor een schone keuken. Handig voor bijvoorbeeld de afwas of wanneer je groenten wilt schoonmaken, want met de uittrekslang kun je overal gemakkelijk bij in de wasbak. De Quooker Flex geeft warm, koud en 100°C kokend water. Wanneer de slang is uitgetrokken, dan kan de kraan nooit kokend water geven. Dit maakt de kraan 100% veilig in gebruik. In 2017 heeft deze kraan een Dutch Design Award gewonnen voor product van het jaar. Combineer je deze kraan met de Quooker CUBE, dan kan de kraan ook koel bruisend en gefilterd water geven. De Flex is verkrijgbaar in roestvrijstaal, chroom en zwart.

De Quooker Fusion
De stijlvolle Fusion kranen hebben een fraai rank design. Deze kraan is verkrijgbaar in een Round en een Square versie in vijf verschillende finishes. Wanneer je deze combineert met de CUBE, dan krijg je vanzelfsprekend ook gekoeld en bruisend water. De kraan is verkrijgbaar in een mysterieuze, duistere matzwarte kleur. Want zet een matzwarte Quooker neer en hij past perfect in het keukenplaatje! Je kunt hem heel eenvoudig combineren met beton voor een stoere look of ga juist voor chic in de combinatie met marmer en messing. En wat helemaal gaaf is, deze kraan is ook verkrijgbaar met een gouden finish. De kokendwaterkraan met een vleugje 24 karaats goud is zowel een stijlvolle als praktische keuze. In elke keuken komt deze kraan goed tot zijn recht.

Naast deze kranen zijn er ook nog de Classic Fusion, Nordic twintaps, Nordic single tap en Classic Nordic single taps. Zo is er dus altijd een kokendwaterkraan die perfect in jouw keuken past!

Een geliefd item in de keuken

Quooker is een geliefd item in de keuken. En niet alleen in Nederland. Quooker heeft tegenwoordig ook vestigingen in Belgie, Duitsland, Groot Britannie, Denemarken, Oostenrijk, Zwitersland, De Emiraten en Hong Kong. Al jaren is dit merk zich aan het door ontwikkelen en technisch innoveren. Dit is dan ook de reden waarom een Quooker een geliefd en onmisbaar item is voor in de keuken. Daarbij blijven ze zichzelf uitdagen en vernieuwen. Dit doen ze door onder de eigen productiemiddelen te ontwikkelen, wat ze iedere keer weer in staat stelt om nieuwe oplossingen te verzinnen. Waar we deze mee begonnen, daar willen we nog even op terug komen want ze staan op het punt om ook de rest van wereld te veroveren. De ambitie is dus om zoveel mogelijk keukens te voorzien van kokend water!

Ben jij ook zo enthousiast over deze Quooker kranen? En wil jij ook energie en water besparen in de keuken? Dan is een kokendwaterkraan van Quooker zeker een goed idee! Kom eens langs in onze keukenshowroom en laat je informeren over alle mogelijkheden. Want als je eenmaal een Quooker in je keuken hebt, dan wil je nooit meer zonder!

Onze openingstijden

filter en sorteer