Sigma

Al sinds de 18e eeuw ontwikkelt en produceert het verfmerk Sigma een assortiment van verven voor allerlei ondergronden en toepassingen. Het begon ooit allemaal in een molen in de Zaanstreek en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een onderneming die deel uitmaakt van het internationale verfmerk PPG.

Sigma in de praktijk

Waar het natuurlijk allemaal om draait, is dat de kwaliteit in praktijk ook uit de verf komt. Alles wat Sigma doet, staat in dienst van de doelstellingen die zij hebben gesteld samen met het rendement van de relaties. Het merk zoekt zijn medewerkers veelal uit de bouwwereld, waarbij de technisch adviseurs dagelijks in contact staan met schildersbedrijven en opdrachtgevers. Op deze manier kennen ze de eisen van de praktijk en hier stemmen ze hun producten en diensten op af. Sigma biedt altijd optimale ondersteuning!

Sigma en duurzaamheid

Als toonaangevend verfmerk weet Sigma als geen ander dat zij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van duurzaamheid. De dingen die ze doen hebben een impact, het is hun missie om die impact te verminderen. Dit doen ze door het rendement in balans te brengen met een groter goed, namelijk de wereld om ons heen. De producten van Sigma worden beoordeeld op drie aspecten, namelijk ecologisch, sociaal en economisch. Er wordt gekeken naar wat het doet met het milieu, met de samenleving en wat het uiteindelijk oplevert. De Product Sustainability Indicator legt de producten naast van de lat van de volgende drie P’s: People, Planet en Profit.

People

  • Er wordt gewerkt volgens de hoogste veiligheidsstandaarden.
  • Er wordt samengewerkt met Stichting Werk Amsterdam.
  • Ze organiseren trainings- en scholingsprogramma’s voor zowel medewerkers als klanten.

Planet

  • Streven naar een vermindering van 2% CO2-uitstoot per jaar.
  • Streven naar een vermindering van 2,5% energie-intensiteit per jaar.
  • Doel is om meer dan 50% afval te recyclen
  • Het continue verbeteren van de efficiency om het aantal transportkilometers te verminderen.

Profit

  • Op het gebied van duurzaamheid en esthetiek de producten voortdurend blijven verbeteren.
  • De prestatie in productverwerking is optimaal.
  • De productlocaties zijn ISO 14001-gecertificeerd.

Een aantal producten van Sigma hebben het DUBOkeur, dit is een milieukeurmerk dat de totale levenscyclus van een product beoordeelt: van grondstoffen- en energieverbruik, CO2-uitstoot, transport, recycling en levensduur na opbrengen. DUBOkeur geeft daarmee een eerlijker en realistischer beeld van de duurzame eigenschappen van het product.

Het resultaat telt

Sigma staat altijd voor jou klaar! Dit kan variëren van een prachtig project tot gemakkelijk onderhoud en een kleuradvies. Sigma luistert, leert en werkt dagelijks aan hun producten en diensten om een schilder zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hiermee wordt ieder project een succes, of het nu om een groot of klein project gaat. Ze delen hun kennis over verf graag, ongeacht het onderwerp. Sigma weet altijd raad! En alles met maar één doel: een resultaat leveren waar zowel jij als zij trots op kunnen zijn.

Wij zijn een erkend Sigma Select Shop, dit betekent dat wij een professionele partner zijn op het gebied van schilderwerk. Als Erkend dealer mag je van ons de kwaliteit en kennis verwachten van een echte verfspeciaalzaak. Want kies je voor Sigma, dan kies je kwaliteit.

Een leuk weetje om te vertellen is dat onder andere het Centraal Station in Amsterdam is geverfd met Sigma verf. Een uitdagende opdracht voor Sigma aan een rijksmonument met een dagelijkse reizigersstroom van 200.000 mensen.

Benieuwd naar de gehele Sigma collectie? Kom dan eens langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden. Onze verfadviseurs voorzien je graag van de juiste informatie om jou verder te helpen.

Ontdek onze openingstijden

filter en sorteer