Jouw woning duurzaam met bamboe jaloezieën

Jouw woning duurzaam met bamboe jaloezieën

Iedereen kent de prachtige houten jaloezieën wel, maar bamboe jaloezieën zijn minder bekend. Toch is bamboe tegenwoordig hip en helemaal van nu! Het is niet alleen een duurzame houtsoort maar ook nog eens super stijlvol. Leer in deze blog de bamboe jaloezieën kennen!

Wat zijn bamboe jaloezieën?

Qua uiterlijk zien bamboe jaloezieën er bijna hetzelfde uit als houten jaloezieën. Het grootste verschil zit in het materiaalgebruik. De meeste houten jaloezieën worden gemaakt van lindehout, een stevige en kwalitatief goede houtsoort. De exclusievere houten jaloezieën worden gemaakt van Abachi hout.

Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van, verrassend, bamboe hout. Bamboe is een stuk dunner dan andere houtsoorten. Dit zorgt voor een rustige uitstraling maar voegt tegelijkertijd karakter toe aan jouw ruimte. Bovendien weegt bamboe veel minder dan normale houtsoorten waardoor het lamellenpakket minder zwaar is. Erg prettig wanneer je bamboe jaloezieën voor een deur of raam wilt hangen die je regelmatig open gaat. Super easy!

Ga voor de natuurlijke look

Houten jaloezieën hebben vaak een egaal uiterlijk, maar bij bamboe jaloezieën zie je duidelijk de nerf in de lamellen. Deze nerven geven jouw jaloezieën een prachtige, natuurlijke look. Tegelijkertijd creëer je door de nerven een luxe uitstraling en een mooi contrast.

De kleurmogelijkheden van bamboe jaloezieën zijn wat minder uiteenlopend dan bij houten jaloezieën zodat de natuurlijke look én de houtnerf zoveel mogelijk behouden blijft. Eén ding is zeker: met bamboe jaloezieën creëer jij de wauw-factor in huis!

Bamboe rolgordijnen, ook wel geweven hout genoemd, zijn ook helemaal van nu en een lust voor het oog! Nieuwsgierig naar deze gave trend?

Lees onze blog over geweven hout

Ook nog eens een duurzame keuze

De populariteit van bamboe wordt steeds groter. De laatste jaren wordt bamboe zelfs gezien als hét alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe wordt gezien als duurzaam omdat het veel CO2 uit de lucht filtert.

Maar dat is niet de enige reden. Bamboe heeft namelijk maar een groeicyclus van vier à vijf jaar. Hierdoor kan er jaarlijks worden geoogst. Door deze snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit tot minder ontbossing. Bovendien is bamboehout recyclebaar en loeisterk. Des te meer reden om te kiezen voor bamboe jaloezieën!

De praktische voordelen van deze jaloezieën

Buiten dat bamboe jaloezieën stijlvol en luxe zijn, hebben de jaloezieën ook veel praktische voordelen. Eén van die voordelen is de isolerende werking. Ramen zorgen ervoor dat je ongemerkt veel warmte verliest. Wist je dat wanneer je geen gordijnen of jaloezieën hebt er tot maar liefst 30 procent aan warmte verloren kan gaan? 

Jouw bamboe jaloezieën zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat en jij bespaart op je energierekening. Bovendien houden de jaloezieën in de zomer een groot deel van de warmte buiten. Super toch? Daarnaast kun je met bamboe jaloezieën heel makkelijk je privacy regelen. Wanneer je de lamellen volledig kantelt, kun jij ongestoord genieten van een avondje bingewatchen op de bank. Wij zijn om!

Ben jij ook zo enthousiast geworden van bamboe jaloezieën na het lezen van deze blog? In onze winkel kun je alle mogelijkheden ontdekken en kunnen onze adviseurs jou vertellen of bamboe jaloezieën geschikt zijn voor jouw ramen. Tot binnenkort?

Bekijk onze openingstijden

Delen