Jouw woning verduurzamen met bamboe jaloezieën

Jouw woning verduurzamen met bamboe jaloezieën

Bamboe is booming! Het is niet alleen een duurzame houtsoort maar ook nog eens super stijlvol. Iedereen kent de prachtige houten jaloezieën wel. Echter zijn bamboe jaloezieën wat minder bekend. Maar wat ons betreft is dat nu voorbij! Want bamboe jaloezieën passen perfect in jouw interieur; welke stijl je ook hebt!

Wat zijn bamboe jaloezieën

Bamboe jaloezieën zien er bijna hetzelfde uit als houten jaloezieën. Het grootste verschil is het materiaalgebruik. De meeste houten jaloezieën worden gemaakt van lindehout. Dit is een stevige en kwalitatief goede houtsoort. De exclusievere houten jaloezieën worden gemaakt van Abachi hout. Bamboe jaloezieën zijn gemaakt van, jawel, bamboe hout. Bamboe is een stuk dunner dan andere houtsoorten. Dit zorgt voor een rustige uitstraling van je interieur maar voegt tegelijkertijd karakter toe aan jouw ruimte. Bovendien weegt bamboe veel minder dan normale houtsoorten waardoor het pakket met lamellen veel minder zwaar is. Dit is erg prettig wanneer je bamboe jaloezieën voor een deur of raam wilt hangen die je regelmatig open wilt doen. Super easy!

Natuurlijke look

Houten jaloezieën hebben vaak een egaal uiterlijk, maar bij bamboe jaloezieën zie je duidelijk de nerf in de lamellen. Deze nerven geven jouw jaloezieën een prachtige, natuurlijke look. Tegelijkertijd creëer je door de nerven een luxe uitstraling en een mooi contrast. De kleurmogelijkheden van bamboe jaloezieën zijn wat minder uiteenlopend dan bij houten jaloezieën zodat de natuurlijke look én de houtnerf zoveel mogelijk behouden blijft. Eén ding is zeker: met bamboe jaloezieën creëer jij de wauw-factor in huis!

Bamboe rolgordijnen, ook wel geweven hout genoemd, zijn ook helemaal van nu en een lust voor het oog! Nieuwsgierig naar deze gave trend?

Bekijk onze blog over geweven hout

Duurzame keuze

De populariteit van bamboe wordt steeds groter. De laatste jaren wordt bamboe zelfs gezien als hét alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe wordt gezien als duurzaam omdat het veel CO2 uit de lucht filtert. Maar dat is niet de enige reden. Bamboe heeft namelijk maar een groeicyclus van vier à vijf jaar. Hierdoor kan er jaarlijks worden geoogst. Door deze snelle groei en het toenemende gebruik leidt dit tot minder ontbossing. Bovendien is bamboehout recyclebaar en loeisterk. Des te meer reden om te kiezen voor bamboe jaloezieën!

Praktische voordelen

Buiten dat bamboe jaloezieën stijlvol en luxe zijn, hebben de jaloezieën ook veel praktische voordelen. Eén van die voordelen is de isolerende werking. Ramen zorgen ervoor dat je ongemerkt veel warmte verliest. Wist je dat wanneer je geen gordijnen of jaloezieën hebt, er tot maar liefst 30 procent aan warmte verloren kan gaan? Jouw bamboe jaloezieën zorgen ervoor dat er minder warmte verloren gaat en jij dus bespaart op je energierekening. Bovendien houden de jaloezieën in de zomer een groot deel van de warmte buiten. Super toch? Daarnaast kun je met bamboe jaloezieën heel makkelijk je privacy regelen. Wanneer je de lamellen volledig kantelt, kun jij ongestoord genieten van een avondje bingewatchen op de bank. Wij zijn om!

Meer bamboe inspiratie

De supertoffe verlichting van het merk Good & Mojo wordt gemaakt van alleen maar duurzame materialen zoals onder andere bamboe! Maar ook kurk, gerecycled papierpulp, houtsnippers en eco-linnen. Bovendien wordt een deel van de opbrengst van elke lamp gedoneerd aan de WakaWaka Foundation. Deze foundation strijdt tegen energiearmoede en wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van veilige en duurzame zonne-energie. Met deze verlichting creëer jij een stijlvol geheel in combinatie met jouw bamboe jaloezieën en draag jij bij aan een duurzamere wereld!

Bekijk de Good & Mojo collectie online

Ben jij ook zo enthousiast geworden van bamboe jaloezieën na het lezen van deze blog? In onze winkel kun je alle mogelijkheden ontdekken en kunnen onze adviseurs jou vertellen of bamboe jaloezieën geschikt zijn voor jouw ramen. Tot binnenkort?

Bekijk onze openingstijden

Delen