Betonlook op de muur aanbrengen

Betonlook op de muur aanbrengen

Een stoere en industriële betonlook op de muur aanbrengen? Dat kan gemakkelijk met de Marrakech Walls van Pure & Original. Deze verf is eenvoudig zelf aan te brengen en je kunt er precies het effect mee bereiken dat jij mooi vindt. Weten hoe je deze verf aanbrengt? Wij laten het je graag zien in deze blog.

Elk gewenst effect

Door de natte Marrakech Walls verf nog met een spatel te bewerken kun je elk gewenst effect creëren: mat, zijdeglans, hoogglans, waterafwasbaar, weinig- of veel kleurnuance. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos! Ga bijvoorbeeld voor een ‘gewolkt effect’ voor de uitstraling van een fluweelzachte uitstraling aan je betonmuur.

Hoe breng je de betonlook aan op de muur?

Stap 1. Zorg voor een gladde ondergrond en schuur, indien nodig, oneffenheden weg. Breng eerst de Wallprim aan. Breng vervolgens één laag Marrakech Walls verf aan met een roller. Verdunnen van de verf is eigenlijk niet nodig, de verf moet relatief dik blijven. Zo kun je met de roller een mooie volle laag aanbrengen.
Stap 2. Breng optioneel, naar eigen inzicht, een tweede laag Marrakech Walls verf aan.
Stap 3. Laat de verf 5 á 10 minuten drogen en bewerk de wand met de Pure & Original Marrakech Walls spatel. Hiermee bepaal je zelf het patroon op je muur. Hoe meer, en korter de halen, hoe drukker het patroon wordt.
Stap 4. Laat de verf goed drogen en schuur de wand met korrel 400 of hoger. Verwijder het stof van de muur.
Stap 5. Breng optioneel een dunne tweede laag aan. Deze tweede laag geeft een nog rijkere, exclusievere uitstraling en verdiept de kleur. Bewerk deze ook indien gewenst.
Stap 6. Laat de muur goed drogen en ga nogmaals met de spatel licht over de wand om extra nuance aan te brengen.
Stap 7. Breng optioneel een afwerking aan zoals:

  • Kalkzeep: verdiept de kleurnuances, geeft een warme zachte glans en maakt de muur licht afneembaar
  • Italian Wax: verdiept de kleur en kan gepolijst worden tot hoogglans. Na twee lagen is de verf spat waterdicht
  • Dead Flat Eco Sealer: is een matte beschermlaag en maakt, na verzadiging door meerdere lagen, de verf afwasbaar. Dit is aan te raden voor de badkamer

Kom langs in onze winkel voor deze unieke betonlook op de muur! Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan helpen onze verfadviseurs jou graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Ontdek onze openingstijden

Delen