Pure & Original

Het verfmerk Pure & Original is opgericht door Erwin Floor. De reden van de oprichting van het merk is dat hij en zijn vrouw een eigen huis aan het bouwen waren. De inspiratie voor hun huis waren Vlaamse, landelijke woningen met donkere wanden. Na wekenlang zoeken bleek deze verf niet in Nederland te verkrijgen. Totdat ze uiteindelijk aan de contactgegevens van een fabriek in België konden komen die dat wel kon maken. Zo is het verfmerk Pure & Original begonnen.

De productie van verf

Door de jaren heen is de collectie van verf verbeterd en uitgebreid. Het merk biedt een breed assortiment aan van onder andere muurverf, gevelverf en vloerverf. Dankzij het brede aanbod van Pure & Original is er voor elke ruimte in huis wel een passende verf. De herkomst en productie van de verf is geen geheim, het merk is juist trots op de manier hoe de verf gemaakt wordt. Hierbij staan passie, vakmanschap, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en kwaliteit centraal. Tot op de dag van vandaag wordt de verf op een authentieke wijze gemaakt.

Samen met een klein bedrijf, dat al meer dan 70 jaar met passie verf maakt, wordt er samengewerkt. Met hun kennis en vakmanschap kunnen de unieke producten worden gemaakt. Een van de kernwaarden van Pure & Original is respect voor mens en natuur. Voor de productie van de verf worden alleen de beste grondstoffen en mineralen gebruikt. Na een lang traject van mengen en testen gaat de verf de blikken in en naar de winkels.

De beste kwaliteit verf

Pure & Original staat voor de beste kwaliteit. Alle producten voldoen aan de hoogste eisen en de beste materialen worden gebruikt bij de productie van de verf. De verf is op waterbasis en gekleurd met 100% natuurlijke pigmenten. De verven zijn niet alleen duurzaam, ze zijn ook nog eens vegan en dierproefvrij. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken, wetende dat de verf bijdraagt aan een positief binnenklimaat, veilig is voor de lucht die je inademt, veilig is voor het hele gezin en geschikt voor mensen met een allergie.

De verf wordt gekleurd met natuurlijke en organische pigmenten. Dit houdt in dat de pigmenten hun oorsprong vinden in de natuur. Deze pigmenten dragen bij aan de kwaliteits- en duurzaamheidseisen die gesteld worden aan de producten van Pure & Original. Natuurlijke en organische pigmenten zijn veel complexer dan synthetische pigmenten. Dit zorgt ervoor dat de kleuren meer diepte hebben en mee kleuren met de rest van het interieur. Met natuurlijke pigmenten bereik je een spectrum waar een synthetische kleur niet toe kan reiken.

De water gedragen verf van Pure & Original is duurzaam, milieuvriendelijk en minimaal zo sterk als verf op oliebasis. Water gedragen verf zal niet snel oplossen in water. Wel is de ene verf kwetsbaarder voor water dan de andere. Dit komt mede door de bestandsdelen van de verf. De Fresco verf is namelijk op basis van kalk. Kalk is een ademend product welke open staat. Het is verstandig om deze verfsoort af te werken met een sealer als je deze in jouw keuken of badkamer wilt toepassen. Andere verfsoorten kunnen zonder problemen tegen water zoals de Licetto, een afwasbare muurverf.

Door de grote hoeveelheid natuurlijke ingrediënten, natuurlijke en minerale pigmenten, weinig geur en unieke eigenschappen zoals afwasbaarheid is de verf ideaal voor de allerkleinsten in huis. Daarbij is kalkverf een duurzame, natuurlijke en ecologische verfsoort welke tijdens het droogproces CO² absorberen uit de lucht. Kalkverf heeft daarom dezelfde functie zoals bomen in een bos, het verminderen van CO² in de ruimte. Daarbij is de Fresco kalkverf een circulaire verf, dit houdt in dat de verf recyclebaar is en kan worden opgenomen door de aarde.

Alle verf van Pure & Original wordt verpakt in ijzeren blikken, hiervoor is gekozen omdat dit veel duurzamer is dan verf in een plastic pot. De ijzeren blikken zijn 100% recyclebaar, de labels van de blikken worden gemaakt van PET en zijn ook recyclebaar. Naast de verf bevat het assortiment van Pure & Original ook uit verfgereedschap zoals kwasten en spatels. Deze items worden vervaardigd uit kwalitatief hout wat gekapt is met een FSC-keurmerk. Je kunt dus vaststellen dat Pure & Original een duurzaam merk is.

Het variërende aanbod

Het Nederlandse verfmerk Pure & Original biedt oneindig veel mogelijkheden. Van een uitgesproken kleur tot pastel, vergrijsde tinten tot hoogglans of mat en waterafstotend. Er is een heleboel mogelijk! Je kunt kiezen uit een aanbod van meer dan 180 kleuren en zeven soorten verf. Er is dus altijd een passende verfcombinatie voor jou. Deze verven zijn te gebruiken op wanden, deuren, meubelen, keukenkastjes, trappen en/of vloeren.

Neem bijvoorbeeld de Marrakech Walls, verkrijgbaar in de betonlook of tadelakt look. Deze verf is beschikbaar in 165 kleuren en zeer geschikt voor wanden binnenshuis. De verven zijn 100% mineraal, op waterbasis en ze hebben natuurlijke en organische pigmenten. Of kies voor de Fresco kalkverf, een verf met dezelfde eigenschappen als de Marrakech Walls.

Lees meer over de Marrakech Walls

Je kiest voor de Classico krijtverf wanneer je op zoekt bent naar een verf met een effen structuur. De Classico krijtverf is beschikbaar in 184 kleuren, geschikt voor de wanden binnenshuis en op waterbasis. Of kies voor de Licetto afwasbare muurverf. Deze verf is beschikbaar in 182 kleuren en geschikt voor binnen- en buiten gebruik voor op de wanden. De verf is krasvast, waterafstotend, op waterbasis en bevat natuurlijke en organische pigmenten. Wanneer je een vloer, trap, deur of kozijn wilt schilderen, dan kies je voor de Carazzo vloer- en trapverf. Deze is schrobvast, kleurvast en waterafstotend.

Welke verf is geschikt voor welke ruimte?

Sommige ruimtes in huis krijgen aardig wat te verduren, zoals een gang of een kinderkamer. Ook wil je dat sommige ruimtes zoals de keuken en badkamer gemakkelijk schoon te maken zijn. Hiervoor hebben we de Licetto: een matte, egale en afwasbare muurverf die waterafstotend en krasvast is. de wand is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek waarbij er geen vlekken achter zullen blijven. Maar ben je op zoek naar een verf met een exclusievere uitstraling? Dan kies je voor de Fresco kalkverf of de Marrakech Walls. Om deze verven te beschermen kun je ze behandelen met de Dead Flat Eco Sealer, Italian Wax of Lime Soap. Dit zorgt ervoor dat de verf ook is toe te passen in de badkamer of keuken, wel met de natte ruimtes als uitzondering.

Maar Pure & Original heeft ook zeker aan de buitenkant van jouw woning gedacht! Schilder jouw gevel of buitenmuur met de Kalei gevelverf.

Bekijk meer over de Kalei gevelverf

Alle verf wordt met liefde en respect voor mens en natuur gemaakt. Zoals al duidelijk is geworden, wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van 100% natuurlijke en organische pigmenten. Alle verf is gemaakt op waterbasis en bevat zo min mogelijk schadelijke stoffen. Door de bewuste keuze van deze ingrediënten is de kans op een allergische reactie minimaal.

Ontdek de Colour Collection

Naast alle vergrijsde en natuurlijke kleurtonen heeft Pure & Original meer! Dit jaar hebben ze de Colour Collection gelanceerd met drie thema’s. Als eerste is daar Cosmopolitan Chique, een selectie van kleuren die elkaar aanvullen en een warme sfeer neerzetten. Deze collectie geeft echt aandacht aan kleur met een variatie van zacht roze met een fluweelzachte uitstraling, dieppaars vol van kracht, spiegelglad rood tot een breed scala aan blauw nuances. De kleuren zijn diep en intens en komen het beste tot zijn recht dankzij de natuurlijke pigmenten. Als je deze kleuren ziet, dan krijg je direct een warm gevoel van binnen.

Het tweede thema van de Colour Collection is The Neomodernist. Deze collectie van kleuren weerspiegelt het interieur uit de jaren ’30. In de collectie zijn warme kleuren gecombineerd met koele tinten zoals oranje, geel, paars, blauw en zwart. Hou je van colour blocking? Dan past dit thema perfect bij jou! Combineer je bijvoorbeeld zachte tonen in een poedermatte afwerking gecombineerd met hoogglans zwart op de kozijnen en deuren, dan krijg je een uniek effect.

Of past het derde thema van Upside Down meer bij jou? Door alleen natuurlijke kleurpigmenten te gebruiken, weerspiegelt deze collectie de kleuren op een rijkere en diepere manier dan mogelijk is met traditionele verven die gemaakt zijn van synthetische pigmenten. Hierdoor krijgen zelfs de heldere kleuren een rustgevend effect. Het thema Upside Down heeft een wilde kleurenmix en kan worden gebruikt om rustige, excentrieke en moderne paletten te creëren. Dit betekent dat de collectie van diverse tinten groen naar perzikkleurig roze gaat en van lavendel tot levendig Yves Klein blauw.

Zo zie je dat Pure & Original een veelzijdig verfmerk is. Voor ieder wat wils zit er een passende kleur in de collectie. Benieuwd naar de gehele collectie? Kom dan eens langs in onze winkel en ontdek alle mogelijkheden. Onze verfadviseurs voorzien je graag van de juiste informatie om jou verder te helpen.

Ontdek onze openingstijden

filter en sorteer