Een samenwerking met Boer

Een samenwerking met Boer

De fundering ligt en de eerste muren staan. Beetje bij beetje begint het huis van Erik & Anita meer vorm te krijgen. Boer Staphorst mocht aanwezig zijn op de bouwplaats tijdens het vloeren draaien. De bovenverdieping is inmiddels een feit!

Wij mogen zo af en toe langskomen om te kijken hoe de bouw vordert en om daar dan foto’s van te maken. Woensdag 17 oktober was de eerste dag dat we een kijkje hebben genomen. De dag dat Alkibouw Staphorst daadwerkelijk een start maakte met de bovenverdieping. De vloeren werden op de muren gedraaid door middel van een grote kraan van D. Russcher en Zn. Met behulp van Anita en haar moeder werden de platen op de juiste plek gelegd, zodat alles precies past!

Donderdag 18 oktober was het tijd om verder te gaan met de muren. Boven de kozijnen moeten hanenkammen komen, maar deze moeten eerst op maat gezaagd worden. Dit met behulp van een snijmachine bij Makita, een spiksplinternieuwe, van Boer!

Aannemer Alfred Kiers liet speciaal voor ons zien hoe het in zijn werk gaat. Alfred Kiers werkt bijvoorbeeld ook graag met de DeWalt XR-Flexvolt.

Lees hier Alfred zijn ervaring

Er zit schot in de zaak

Naarmate de tijd vordert zit er steeds meer schot in de zaak. Het huis krijgt langzaam vorm en er is een begin gemaakt met het dak van de woning. Aan de achterzijde wordt er ruimte vrijgehouden voor een dakkapel. Het begint er al steeds meer op te lijken, de isolatie voor het dak is geplaatst ook de dakpannen hebben een plekje gekregen. Anita en haar broer Jeroen zorgen voor een klein muurtje naast het huis.

Tegen de tijd dat de sneeuw is gevallen zitten de kozijnen inmiddels ook in het huis, waardoor het huis een hele andere uitstraling krijgt. Al het buitenwerk zit er zo’n beetje op. Zo heeft Alkibouw ook het meeste werk verricht.

De dag dat wij er waren te fotograferen, waren de stukadoors druk bezig aan de binnenkant van het huis. Ieder kamertje krijgt zo haar vorm, van badkamer tot inloopkast.

Boer Staphorst heeft een grote bijdrage mogen leveren aan de inmiddels prachtige woning! Het is nu tijd om verder te gaan met de binnenkant en iedere kamer in het huis in te richten. Wij wensen Anita en Erik dan ook veel succes en vast heel veel geluk in hun nieuwe huis!

Bekijk hier meer over onze bouwmaterialen

 

Delen