Dé perfecte kuipstoel voor buiten

Dé perfecte kuipstoel voor buiten

Maak kennis met Sophie! Een nieuwe medewerker bij Boer Staphorst? Nee hoor, het is de blikvanger uit de collectie van het tuinmeubelmerk Hartman. De Sophie is de moderne & perfecte kuipstoel voor buiten. Tegenwoordig zien we kuipstoelen namelijk niet alleen binnenshuis, maar ook buitenshuis. Met de Sophie geniet je langer van het buitenleven en daarom laten we je graag kennis maken met deze tuinstoel. 

Een kuipstoel van Nederlandse bodem

Deze moderne kuipstoel voor buiten, de Sophie, wordt gemaakt in Nederland door het bekende tuinmeubelmerk Hartman. Het feit dat de stoel zo mooi blijft, is te danken aan het vakmanschap en de inmiddels meer dan 50-jarige ervaring van dit merk. Bij Hartman zijn ze van mening dat een moderne look & feel zeker niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit. Sophie is gemaakt voor jou, tot het allerlaatste moment zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten! Daarbij kun je deze stoel zowel binnen als buiten gebruiken, het is maar net waar jij vindt dat de stoel het beste tot zijn recht komt. 

Sophie is te verkrijgen in verschillende kleuren en uitvoeringen, waar we zometeen verder op ingaan. Maar de materialen van deze gave stoel zijn zeer kleurvast en vuilafstotend. Daarbij is de stoel bestand tegen UV-straling, dit zorgt ervoor dat de stoel nooit zijn natuurlijke kleur verliest. In de kuipstoel kan iedereen heerlijk zitten. Door de ergonomische vorm in de kuip zit je eigenlijk altijd goed en wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld! Dit is dan ook de reden geweest voor Hartman om de serie verder uit te breiden met nieuwe onderstellen en andere hippe kleuren. Zo is er altijd een stoel die perfect in jouw tuin past. Dit maakt de Sophie dan ook geschikt om door te geven aan de volgende generaties, want de schoonheid van deze stoel gaat echt jarenlang mee. 

Ontdek de verschillende modellen

Zoals net al duidelijk is geworden, heeft de Sophie heel erg veel verschillende uitvoeringen. Voordat we verder ingaan op alle modellen die er zijn, willen we eerst het verschil in de benaming wat verduidelijken. Als eerste hebben we het verschil in onderstel. De Element serie heeft een gepoedercoat aluminium onderstel en is te herkennen aan de vierkante, rechte poten. Dit geeft de kuipstoel een zeer strakke en moderne uitstraling. Net als de Element serie heeft ook de Studio serie een gepoedercoat aluminium onderstel. Het enige verschil zijn de poten, deze zijn namelijk rond en geeft de stoel een chique uitstraling. De combinatie van de materialen zorgt ervoor dat deze stoel 100% onderhoudsarm is. Maar de Studio serie is ook nog te verkrijgen in een teakhouten variant, voor het geval je jouw tuin een warmere uitstraling wilt geven. 

Naast verschil in de onderstellen onderscheiden de modellen zich ook door de diversiteit in de kuip. Als eerste is daar de Sophie met brede armleuningen, deze zorgt voor optimaal comfort en is uitermate geschikt om lange avonden te dineren met het gezin. De variant zonder armleuningen heeft juist weer als voordeel dat deze stoel onder allerlei tafelhoogtes kan staan. Dit maakt dat de stoel ook heel fijn is voor de kleinere tuin en/of balkon! De Elegance heeft een fijnere uitstraling en een smalle armlegger, dit maakt de stoel smaller in zijn uitvoering in vergelijking met de andere twee modellen. Dit zorgt er wel voor dat je meer ruimte tussen de stoelen aan jouw tafel creëert. Hieronder laten we je alle modellen graag in detail zien en de verschillende combinaties die er mogelijk zijn. Er bestaan namelijk meer dan 43 soorten combinaties!

Ontdek meer van Hartman

De Sophie Element Armchair

Deze variant kenmerkt zichzelf door haar brede armleuningen, waarbij de kuip is gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit kunststof. Het onderstel van deze tuinstoel is gemaakt van een ijzersterk aluminium en een rechthoekige vormgeving. Door het ontwerp van de stoel heeft deze een ergonomische vormgeving. Dit zorgt ervoor dat jouw rug een maximale ondersteuning krijgt en van optimaal zitcomfort kunt genieten.

De Sophie Studio Armchair

Net als de variant hiervoor kenmerkt de Studio stoel zich door een kuip die vervaardigd is uit hoogwaardig kunststof en heeft het brede armleuningen. Daarbij bestaat het onderstel ook uit aluminium, maar het verschil zit hem hier in de poot. De Studio variant heeft namelijk een conische, ronde poot. Ook deze stoel zorgt ervoor dat je maximaal kunt genieten.

De Sophie Teak Armchair

Deze variant is net als zijn twee voorgangers voorzien van een kunststof kuip met daarbij brede armleuningen. Maar in tegenstelling tot het aluminium onderstel van bovengenoemde, heeft de Sophie Teak Armchair zoals de naam doet vermoeden een gekwalificeerd teakhouten onderstel. 

De Sophie Rondo

Als eerste in zijn serie hebben we de Sophie Rondo Dining, deze stoel is echt perfect om uren mee te tafelen. Het verschil is dat deze stoel geen armleuningen heeft, maar dat zorgt er niet voor dat de stoel niet minder lekker zit. Ook de Sophie Rondo Elegance is geschikt om uren mee te tafelen, deze stoel heeft alleen een smalle, elegante armleuning. Ook bij deze stoel past de kuip perfect bij het ronde onderstel. In deze serie hebben we ook nog de Wave variant, het enige verschil is dat de kuip wat ronder is gevormd. 

De Sophie Element Wave barchair

Deze stoel is toch wel het bewijs dat barstoelen ook lekker kunnen zitten! Je kunt het je misschien bijna niet voorstellen, maar de Sophie Wave is een barstoel welke super lekker zit. De speciale vorm zorgt ervoor dat de stoel een fijn zitcomfort heeft. En naar de barstoel omkijken, dat hoeft niet! Je kunt de stoel namelijk met een gerust hart het gehele jaar buiten laten staan en daarnaast is deze ook eenvoudig schoon te maken. 

De Sophie collectie is dus behoorlijk veelzijdig zoals je hierboven kunt zien! Voor elke tuin is er wel een bijpassende stoel die goed tot zijn recht komt. Als dat geen genieten wordt, dan weten wij het ook niet meer! 

Omdat er zoveel mogelijkheden zijn, kunnen wij niet alles online laten zien. Je kunt natuurlijk ook naar onze winkel komen om je te laten adviseren door onze tuimeubelspecialisten. Wanneer je tuinstoelen koopt, dan is het een investering voor de komende jaren. Om de juiste beslissing te maken, is het verstandig om van tevoren het zitcomfort te testen. Kom dus gezellig proefzitten in onze tuinmeubelshowroom en ontdek het comfort van de Sophie stoelen. Onze tuinspecialisten helpen je graag.

Bekijk onze openingstijden

Delen