Trendalert: modulaire banken

Trendalert: modulaire banken

Iedereen wil het beste uit zijn/haar woonkamer halen, dus gooi de boel eens lekker om. En je wilt jouw ruimte natuurlijk optimaal benutten. Een trend die wij veel voorbij zien komen, zijn de modulaire banken! Een modulaire bank kun je namelijk helemaal naar wens samenstellen. Je creëert met verschillende elementen en materialen het zitmeubel waar jij blij van wordt. We laten je graag een aantal voordelen en voorbeelden zien.

De ideale uitkomst

Wat is een modulaire bank eigenlijk? Een modulaire bank is een bank die is opgebouwd uit losse elementen. Op deze manier kun je de bank zo groot of zo klein maken zoals jij wilt. Het is dus ideaal als je ervan houdt om zo af en toe jouw interieur te veranderen of jouw eigen unieke bank wilt samenstellen. Want zo kan het bijvoorbeeld dat je een tweezitsbank koopt wanneer je gaat samenwonen. En na een paar jaar, bij een eventuele gezinsuitbreiding, wil je de bank uitbreiden met andere modules uit dezelfde serie. Een modulaire bank is dan dé uitkomst!

Ontdek 10 banken om in weg te kruipen

Modulaire banken bestaan dus uit meerdere modules waarbij je heel veel kanten op kunt. Je kunt dus altijd jouw droombank samenstellen. Je bepaalt onder andere hoeveel zitelementen en hoeveel rug- en armleuningen de bank krijgt. En wil je graag een modulaire hoekbank? Ook dat is mogelijk! Je gebruikt dan namelijk heel gemakelijk een hoekelement of een chaise longue als extra aanbouwdeel.

Voordelen van een modulaire bank

Wanneer je een modulaire bank hebt, dan zitten daar een aantal voordelen aan verbonden. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zelf de stof en kleur uitkiezen in de winkel. Daarnaast is de bank makkelijk te verschuiven wanneer je gaat stofzuigen in huis onder of achter de bank. En ga je verhuizen? Dan neem je de losse elementen eenvoudig mee, ze passen namelijk zeer gemakkelijk door smalle deuropeningen en gangen. Met een modulaire bank is het verstellen van de rug- en armleuningen heel eenvoudig. Je kunt dus de ene avond lekker onderuitgezakt op de bank zitten, terwijl je de volgende dag weer lekker rechtop zit. De bank kun je aan de situatie aanpassen. Met een modulaire bank kun je een hoekbank maken die dient als een afscheiding van meerdere ruimtes. Zo hoef je niet te kijken naar de afwas op het aanrecht of de ontplofte speelplek van jouw kids.

Bekijk meer van onze banken

Ontdek de mogelijkheden

Modulaire banken zijn dus heel geschikt voor mensen die snel op hun interieur zin uitgekeken en na een tijdje weer toe zijn aan iets nieuws. Het is alleen een kwestie van elementen verplaatsen, vergroten of verkleinen. In zowel een groot als in een klein huis komt de flexibiliteit van de bank goed van pas. Met slechts twee elementen creëer je al een comfortabele zitplek. Maar heb je een groot gezin, dan kan een U-opstelling ook heel mooi staan. Qua stijl en bekleding kun je ook vele kanten op. Houd je meer van een stoere inrichting? Kies dan voor een bank met een robuust uiterlijk. Maar ben je meer een klassiek interieurtype? Dan kun je beter kiezen voor de zachte bruintinten in een leder variant. Je ziet, de mogelijkheden op het gebied van een modulaire bank zijn eindeloos! Op onze woonafdeling informeren onze specialisten jouw graag over de modulaire bank die het beste bij je past.

Ben jij nieuwsgierig naar ons assortiment banken? Kom dan eens langs in onze winkel & ontdek alle mogelijkheden. Van één bank zijn soms wel tientallen opstellingen mogelijk. Onze adviseurs helpen je graag bij het uitkiezen van de juiste bank voor jouw woonsituatie. Zien we je snel op onze woonafdeling?

Bekijk onze openingstijden

Delen