Recept: heerlijke kokosbollen

Recept: heerlijke kokosbollen

Was jij toevallig aanwezig op onze Inspiratiedag? Misschien ben je dan wel even langs onze showroomkok Anne geweest. Tijdens de Inspiratiedag heeft ze heerlijke hapjes gemaakt, waaronder deze verrukkelijke kokosbollen. Omdat deze behoorlijk goed in de smaak vielen, deelt ze graag het recept met jullie! 


HOEVEELHEID 8 porties
BEREIDING 10 minuten bereiden + 20 minuten oventijd
MOEILIJKHEIDSGRAAD makkelijk


Ingrediënten

250 gr kokosrasp | 250 gr kristalsuiker | 2 eieren | 1 eigeel

Aan de slag!

Laten we beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Wanneer de oven zichzelf aan het verwarmen is, kun jij aan de slag met het mengsel. Roer met bijvoorbeeld een vork de eieren samen met de suiker los in een kom. Heb je dat gedaan, spatel dan de kokos erdoorheen.

Nu is het tijd om de bollen te gaan maken. Heb je toevallig een ijsbollentang in huis, dan is het super handig om deze te gebruiken. Schep met een ijsbollentang bollen van het gemaakte mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Geen ijsbollentang? Wees niet bang, je kunt ook heel gemakkelijk met de handen bollen maken. Nu is het tijd om ze in de oven te doen. Laat ze in 15 minuten goudbruin en gaar worden. Eet smakelijk!

Serveertip 1: houd je van pittig eten? Meng dan 2 el fijngesneden gemberbollen en 1 tl fijngesneden rode peper door het mengsel voordat je de bollen gaat maken. Bestrooi de bollen vlak voor het serveren met een klein beetje limoenrasp.

Serveertip 2: ben je gek op chocolade? Meng 2 el fijngehakte pure chocolade en 1 el fijngesneden munt door het mengsel. Besprenkel voor het serveren met wat heerlijke gesmolten chocolade. Let op, het recept is dan niet meer lactose- en glutenvrij. 

Wij zijn in ieder geval gek op deze heerlijke, tropische kokosbollen: een krokant korstje en lekker smeuïg vanbinnen. En zoals je leest, het maken ervan is zo simpel. Dus ook leuk om met de kids te doen. Tijd om aan de slag te gaan! Heb je trouwens al het recept van de gevulde wraps gezien? Ook al zo lekker! 

Recept: gevulde wraps met feta

Wil je aan de slag gaan met deze kokosbollen, maar mis je goede keukenattributen? Voor zowel dit recept als voor de andere recepten die wij delen? Geen zorgen, je kunt dat super eenvoudig bij ons shoppen. Van handige ijsbollentangen tot pannen tot praktische mengkommen en meer...

Delen