De nieuwe ovenserie van Siemens

De nieuwe ovenserie van Siemens

Sinds jaar en dag speelt koken een verbindende rol in het leven van de mens. Voor velen is de keuken een plek waar warmte en gezelligheid samen komen. De nieuwe iQ700 studioLine-ovenserie van Siemens richt zich op verbondenheid, waardoor je eenvoudig de heerlijkste gerechten in de keuken bereidt. Ontdek in deze blog de nieuwste technologie van Siemens. 

Hetgeen wat je niet verwacht bij een oven

In de nieuwe iQ700 ovenserie komen technologie en design dusdanig samen, hierdoor worden al je zintuigen gestimuleerd. Met intelligente functies, waar we dadelijk verder op ingaan, kun je meer tijd besteden aan hetgeen wat jij belangrijk vindt en dat is het gezellig samen tafelen.

De iQ700 oven is een slimme oven welke is gemaakt van slimme materialen. Zo is de ovendeur gemaakt van hoogwaardig glas. Dit houdt de warmte binnen, maar laat tegelijkertijd jouw intelligente oven ook stralen. De greep is zo vormgegeven dat je deze bijna niet ziet als je voor de oven staat. Maar deze greep biedt wel een stevige houvast om gerechten gemakkelijk in de oven te plaatsen en eruit te halen. Al met al zorgt deze iQ700 oven voor een prachtig designstatement in je keuken.

Maakt het koken nog plezieriger

De iQ700 is ontzettend toegankelijk door het hoge resolutie TFT-touchdisplay. Het heldere contrast en de fijne kleuren van het display zorgen voor een hoge functionaliteit van de oven en tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat je heel eenvoudig door de opties navigeert. Het display heeft afbeeldingen van voorgeprogrammeerde gerechten, verschillende bruiningsniveaus en instructies. Hierdoor wordt het koken nog plezieriger en gaat het soepeler dan ooit tevoren. Alle iQ700 ovens zijn voorzien van een groter TFT-display. Er zijn drie typen displays, afhankelijk van de oven die je kiest:

  • TFT-Touchdisplay: dit display heeft een gebruiksvriendelijke menustructuur en een touch-bediening. De grootte van dit display is: 90 mm x 30 mm.
  • TFT-Touchdisplay Plus: het display van deze oven heeft een gebruiksvriendelijke menustructuur, soepele navigatie en een contrastrijk kleurendisplay. De grootte van dit display is: 96 mm x 42 mm.
  • TFT-Touchdisplay Pro: dit display heeft een gebruiksvriendelijke menustructuur, soepele navigatie en een groot kleurendisplay dat vanuit elke hoek leesbaar is. De grootte van dit display is: 160 mm x 70 mm.

Kies jouw niveau van knapperigheid

De iQ700 ovens met een geïntegreerde camera zijn uitgerust met een bruiningsfunctie. Deze biedt een keuze uit maar liefst vijf verschillende bruiningsniveaus. Terwijl je gerecht in de oven wordt bereid, houdt de geïntegreerde camera het door jou gekozen bruiningsniveau in de gaten. Is je gerecht klaar? Dan schakelt de oven automatisch uit en krijg je een melding op je telefoon dat het door jou aangegeven bruiningsniveau is bereikt. Zo heb je altijd jouw lievelingsgerecht, precies zoals jij hem wilt en lekker vindt. Wist je dat bij het bruiningsproces de camera ook timelapse video's maakt? Leuk om daarna te delen op social media!

Met de fullSteam Plus functie wordt er een perfecte combinatie van stoom en warmte gemaakt. Je gerecht wordt tot 120°C bereid en daarbij is je maaltijd tot wel 20% sneller klaar dan wanneer je deze bereidt op de gebruikelijke 100°C. Met de vaste wateraansluiting heb je altijd vers kraanwater om mee te stomen en zorgt dit ervoor dat je nooit meer het waterreservoir handmatig hoeft te vullen. Niet alle iQ700 ovens hebben een vaste wateraansluiting, je dient dan dus te kiezen voor een oven met vaste wateraansluiting. 

Wil je er zeker van zijn dat jouw gerecht een lekker knapperige korst krijgt? Gebruik dan de Crisp Finish-functie, die vocht verwijdert tijdens het bakken voor een extra krokant resultaat. De perfecte braadresultaten van jouw vlees, vis of gevogelte bereik je met de roastingSensor Plus. De geïntegreerde thermometer gebruikt verschillende meetpunten om dezelfde temperatuur te behouden voor een optimaal resultaat. Met de bakingSensor Plus wordt de vochtigheidsgraad in de oven gemeten om ervoor te zorgen dat je broodje heerlijk knapperig wordt en jouw gebakken bananenbrood goed smeuïg blijft.

Een oven die naar je luistert

Zeg wat je wilt zeggen tegen de oven en krijg antwoord op al je vragen die je hebt. Je kunt heel eenvoudig aanbevelingen ontvangen en instructies sturen rechtstreeks naar je oven. Het is allemaal heel eenvoudig met de spraakbesturing en Oven Assistant op de iQ700. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de oven te verbinden met een slimme speaker en de Home Connect app om te kunnen profiteren van tijdbesparende instellingen. Hoe handig is dat?! 

Nieuwsgierig geworden naar de iQ700? Kom langs in onze winkel en laat je hierover informeren door onze keukenadviseurs. Zij beantwoorden al jouw vragen die je hebt over de iQ700. Zien we je snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen