Stijlvol zitten in velvet of velours

Stijlvol zitten in velvet of velours

Velvet, fluweel of velours; een stofje dat zorgt voor een romantisch en luxe gevoel in huis. Iets wat we tijdens deze wintermaanden wel kunnen gebruiken. En dat komt goed uit, want velvet en velours zijn helemaal hot! Maar wat is nou het verschil tussen deze twee stofjes en hoe combineer je ze in je interieur? Wij helpen je graag op weg!

Velvet en velours

Velvet is eigenlijk gewoon de Engelse benaming van fluweel; een stofsoort waarbij kleine lusjes worden geweven waardoor aan de bovenkant een zachte glanzende stof ontstaat van korte opstaande pluizige polen. Velours is een gesneden variant van velvet waardoor het stofje minder glanzend oogt. Daarnaast is velours vaak ook ietsjes zwaarder dan velvet en wordt dit stofje vaker gebruikt voor gordijnen en meubels omdat velours wat flexibeler is.

In je interieur

Het leuke aan velvet en velours is dat het in ieder interieur past omdat de stofjes verkrijgbaar zijn in veel kleuren. Zo kun je eerst beginnen met een aantal accessoires zoals kussens en plaids. Wil je liever groots uitpakken? Ook dat is geen probleem! Zo zijn er tegenwoordig genoeg woonmerken die ook meegaan met deze trend. Zoals de stoelen van Zuiver of het opvallende Daybed van BePureHome die mooi past bij industrieel interieur.

Bekijk hier de collectie van Zuiver

Een velvet of velours meubel wordt een heuse eyecatcher als je voor een opvallende kleur gaat. Bijvoorbeeld een pastel roze stoel of fauteuil in een industrieel interieur of een okergele bank in een Scandinavisch interieur. Groentinten matchen juist weer perfect in een interieur met veel planten en natuurlijke materialen zoals hout.

Benieuwd geworden naar nog meer velvet of velours meubelen? Je vind ze op onze woonafdeling. 

Bekijk hier onze openingstijden

Delen