Zuiver

Het merk met een Nederlandse handtekening: Zuiver! Een bijvoeglijk naamwoord met als betekenis ‘Puur’. De merknaam staat voor fris, puur en authentiek design voor iedereen, maar niet zomaar iedereen. Wij nemen je mee in de filosofie, het ontstaan en de collectie van dit merk.

Het ontstaan van Zuiver

Zuiver is gestart in 2011 en gevestigd in Westzaan, een zeer klein dorpje ten noordwesten van Amsterdam. Dit merk gelooft dat creativiteit de wereld een stuk comfortabeler maakt en een wereld creëert die we met elkaar ons nooit hadden voorgesteld. De belangrijkste plek van iedereen is en blijft altijd thuis. Het is jouw toevluchtsoord waar je tot rust komt en helemaal jezelf kunt zijn.

Het merk is dus in 2011 opgericht met als droom om interieuriconen van morgen te mogen ontwerpen voor iedereen. De reden waarom verandert in de filosofie van Zuiver nooit. Wij kunnen wel stellen dat Zuiver inmiddels een gevestigde naam in de interieurbranche is. De collectie wordt verkocht in meer dan 80 landen op vijf verschillende continenten.

Wat Zuiver doet

Met hun eigentijdse collectie, waar we dadelijk meer van uitlichten, transformeren ze toekomstgerichte materialen, vernieuwde designs en ontwerpen naar elke inrichting om deze vervolgens zo comfortabel mogelijk te maken en van jouw huis een thuis te maken. Het motto is ook niet voor niets: “Tomorrow’s designs for today’s interiors.”

Maar wat is de reden dat ze doen wat ze doen? Eigentijds design en goed gemaakte producten, dat is toch wel de belangrijkste reden. De aanpak is eenvoudig, de overtuiging erachter is groter. Alle producten moeten namelijk meer zijn dan alleen meubilair. Het gaat ook om design en functie, maar ook om ervaringen, herinneringen, comfort, het ongewone en het onverwachte.

Zuiver is van mening dat goed ontworpen producten voor iedereen toegankelijk moeten zijn. dit is dan ook de reden dat ze ontwerpen voor elk interieur, elke ruimte, zowel binnen als buiten, ongeacht welke stijl je ook hebt. De collectie is voortdurend in ontwikkeling, maar blijft toch altijd herkenbaar en toegankelijk. Het doel is om te inspireren en om de look te creëren waar jij naar op zoek bent. Je probeert de reis zo gemakkelijk mogelijk te maken door tijdloos design te combineren met hoogwaardige materialen, in een steeds evoluerende, harmonieuze reeks aan producten die de ruimtes in huis waarin je dagelijks aanwezig bent verder te verrijken.

Zuiver & duurzaamheid

Zuiver noemt zichzelf koploper op het gebied van het ontwerpen van meubelen. Daarom vinden ze het ook hun verantwoordelijkheid om de ecologische voetafdruk te minimaliseren door alternatieve materialen en methoden te onderzoeken. Ieder product dat wordt ontworpen en verkocht door Zuiver heeft altijd een connectie met natuurlijke grondstoffen.

We moeten er wel bij zeggen dat Zuiver zichzelf niet ziet als een duurzaam merk. Ze hebben bescheiden stappen gezet op weg naar duurzaamheid. De eerste duurzame ontwerpen zijn geïntroduceerd. Zo introduceerden ze in 2019 de Thirsty stoel, gemaakt van PET-flessen. In 2021 introduceerden ze een nieuwe en bewuste editie van de iconische Albert Kuipstoel, een bioplastic versie die voor 42,5% uit koffiedik bestaat. Onlangs hebben ze ook The Ocean Chair aangekondigd, gemaakt van 100% oceaanplastic, die in januari 2022 wordt gelanceerd.

Dit is slechts een begin, in 2030 wil Zuiver het gebruik van niet hernieuwbare materialen en grondstoffen in de collectie terugdringen en volledig vervangen door gerecyclede en nieuwe alternatieven. Ze zijn bereid andere keuzes te maken om de wereld met respect te behandelen. De fabrikanten van Zuiver zitten over de hele wereld gevestigd, van Europa tot Zuid-Oost Azië en alles ertussenin. In de keuze voor de fabrikanten zijn ze heel kritisch en daarom werken ze alleen met partners die de mensenrechten respecteren.

Eigentijdse meubelen

Het merk Zuiver heeft een prachtige collectie meubelen en woonaccessoires. Dit varieert van stoelen tot banken en van fauteuils tot bijzettafel. En van vloerkleden tot verlichting en van spiegels tot kussens. Een bekend item uit de Zuiver collectie is toch wel de Albert Kuip stoel. Deze stoelen zie je op vele plekken en in meerdere woonkamers terug komen. Maar de stoelen vinden wij niet alleen prachtig voor thuis, ze zijn ook geschikt voor openbare ruimtes. De stoelen zijn comfortabel, duurzaam en sommige modellen kunnen zelfs buiten gebruikt worden.

 De collectie bestaat dus niet alleen uit meubelen, maar ook uit woonaccessoires. Deze woonaccessoires geven karakter aan een willekeurige kamer in huis die jouw verhaal vertelt en jouw stijl vertegenwoordigt. Wat betreft woonaccessoires bieden ze een ruim aanbod: kussens, spiegels, vazen, klokken en nog veel meer! Stuk voor stuk zijn het aanvullingen op elke kamer in huis.

Word je net zo blij als ons van het woonmerk Zuiver? Oriënteer dan eens online & ontdek alle mogelijkheden! Of kom eens langs in de winkel en ontdek onze vernieuwde Zuiver shop waar je alle items in het echt kunt bekijken en uitproberen. Tot snel!

filter en sorteer