Vliesbehang:

Vliesbehang:

Vliesbehang wordt met de dag populairder en zien we in steeds meer huishoudens terug komen. Het is eenvoudig, zonder behangtafel aan te brengen op de muur, dus wat wil je nog meer?! Onze behangcollectie is groot, waardoor er voor iedereen wel een favoriet tussen zit. Kiezen van behang is nog nooit zo leuk geweest. Maar wat zijn de voordelen van vliesbehang?

Ontdek de Oasis collectie van Eijffinger

Wat is vliesbehang?

Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd. Het is een type behang met een papieren of vinyl toplaag. De rug van het behang is 'vlies'. Het heeft ook de naam van snelbehang omdat het op de muur aangebracht kan worden zonder dat het ingelijmd moet worden en enige wachttijd. Tegenwoordig heeft elk behangmerk vliesbehang in de collectie. Dus elke print is hier mogelijk. Daarnaast heeft vliesbehang vele voordelen en maakt het een echte aanraden voor in huis.

De voordelen van vliesbehang

Zoals we al aangaven, heeft vliesbehang vele voordelen. Deze voordelen lichten we graag voor jou uit, zodat jij zeker weten overstag gaat voor vliesbehang. 

1. Gemakkelijk aan te brengen
Eén van de grootste voordelen is dat het aanbrengen van vliesbehang gemakkelijk en snel gaat. Dit komt doordat alleen de muur met behanglijm ingesmeerd hoeft te worden. Een behangtafel is hierbij overbodig en er hoeft geen rekening gehouden worden enige wachttijd. Let op, vliesbehang kan soms licht doorschijnend zijn. Zorg er dus voor dat de ondergrond geen sterke kleurcontrasten vertoond.

2. Zeer sterk en scheurt niet
Een ander voordeel is dat het behang zeer sterk is waardoor de kans op scheurvorming klein is. Waar je bij het klassieke behangpapier moet oppassen voor eventuele scheuren, is dit bij vliesbehang zo goed als uitgesloten. Ook krimpt het behang na het aanbrengen niet meer. Daardoor zal het nooit vlekken of blazen vertonen, zelfs niet als je het verhangt. Een mooi eindresultaat is hiermee gegarandeerd.

3. Gemakkelijk te verwijderen
Wanneer het tijd wordt voor een nieuw behang komt er nog een groot voordeel naar voren: het vliesbehang is gemakkelijk in hele banen van de muur te verwijderen. Je trekt de bovenlaag simpelweg los van de onderlaag. Wil je opnieuw behangen? Laat gerust het onderstaande vlies na het wegtrekken van de bovenlaag zitten! Je kunt hier gewoon overheen behangen. Easy toch?!

4. Vele kleuren en designs
Door de populariteit van vliesbehang is dit type behang in vele kleuren en designs verkrijgbaar. Van kleurrijke behangetjes voor kinderkamers of sfeervolle houtstructuren voor woonkamers.

5. Gemakkelijk in onderhoud
Vliesbehang is zeer gemakkelijk in onderhoud. Neem het even af met een vochtige doek en klaar is kees! Ideaal voor bijvoorbeeld in de speel- en/of kinderkamer.

Je vindt bij ons een ruim assortiment van vliesbehang in verschillende kleuren en dessins. Er is altijd een passend vliesbehang met vele voordelen. Dit maakt het behang echt een aanrader. Van Eijffinger tot BN Wallcovering en van Noordwand tot KEK Amsterdam. Elk merk heeft tegenwoordig vliesbehang, kom dus langs om het assortiment te ontdekken. Zien we je snel?

Bekijk onze openingstijden

Delen