Trendalert: gordijnen met wave plooi

Trendalert: gordijnen met wave plooi

Wil jij jouw interieur een modern karakter geven? Ben je hierbij op zoek naar een stijlvolle & trendy oplossing op het gebied van raamdecoratie? Dan zijn gordijnen met een wave plooi echt iets voor jou! Gordijnen met een wave plooi zijn een trend van dit moment op het gebied van raamdecoratie. Maar wat is nu precies een wave gordijn en hoe pas je deze perfect toe in jouw interieur? Wij laten het je zien in deze inspirerende blog.

De kenmerken van wave plooien

Om jou een goed beeld te geven wat wave gordijnen precies zijn, laten we eerst de kenmerken zien van een wave gordijn. Wave gordijnen zie je heel vaak, dus waarschijnlijk komen ze jou ook wel bekend voor. Je hebt ze vast wel eens zien hangen bij iemand in huis. Maar een wave gordijn heeft de naam te danken aan de plooi. Het is een type plooi die dankzij speciale runners altijd perfect in vorm blijft hangen. Het gordijn hangt door de plooi in een gelijke vorm onder de rails. De plooi van een wave gordijn heeft de vorm van een golf, vandaar de naam van dit gordijn. Want kies je voor een wave plooi, dan geef je het gordijn en jouw interieur een rustige, maar bovenal moderne uitstraling.

Omdat je wave gordijnen mooi in de ruimte kunt laten hangen, maakt het dat ze extreem populair zijn. Je kunt wave gordijnen ophangen aan een gordijnrails. Gordijnrails zijn sierlijker en vallen minder op in de ruimte. Op deze manier staat het wave gordijn centraal.

Ontdek meer van onze raamdecoratie

Het beste podium voor jouw gordijnen

Gordijnen bestaan al aardig wat jaren, de reden hiervan is dat mensen niet de behoefte hebben dat iedereen te pas en te onpas naar binnen kunnen gluren. Daarom is een gordijn ook de meest traditionele vorm van raambekleding. Elk gordijn komt beter tot zijn recht met de juiste plooi, of het hierbij nu gaat om bijvoorbeeld vitrage of een inbetween gordijn.

Bij gordijnen heb je verschillende soorten plooien waaronder een enkele plooi, dubbele plooi of bijvoorbeeld een vlinderplooi. Waarvan een wave plooi de meest populaire plooi is, dit is wanneer de stof in een golfvorm aan een gordijnrails of -roede hangt. Kies je een gordijnstof met print, bijvoorbeeld een bloemenprint of grafische vormen, dan is het belangrijk om de plooi te kiezen die het dessin het beste tot zijn recht laat komen. Vooral voor weelderige prints is een wave plooi echt heel mooi, omdat je dan zoveel mogelijk van de bladeren, bloemen en/of vormen in het gordijn blijft zien.

Het verschil tussen een enkele plooi en dubbele plooi bij een wave gordijn is als volgt. Een enkele plooi geeft het wave gordijn een strakkere uitstraling, waarbij de plooi naar beneden uitwaaiert. Wil je toch liever voor een rijkere en klassieke uitstraling, dan kies je voor een dubbele plooi. Hier wordt dubbel zoveel stof gebruikt als in een enkele plooi en bij een dubbele plooi waaiert het gordijn minder uit. Bij een waveplooi blijft de vorm perfect in het gordijn zitten. Het geeft jouw interieur een moderne uitstraling.

Speciale wave gordijnrails nodig?

Heb je een speciale gordijnrails nodig voor gordijnen met een wave plooi? Nee, zeker niet! Maar je moet er wel op letten dat de runners van het gordijn in de rail passen. De meest gebruikte gordijnrails in Nederland is zonder twijfel de U-rail. Vroeger werden deze vaak een GEFI-rail genoemd, tegenwoordig is het meer bekend onder de naam KS-rail. In deze rail kun je de speciale runners van een wave plooi gordijn schuiven en gebruiken. Je hebt dus een ruime keuze bij het kiezen van een rail, scheelt dat weer even! 

Nadeel wave gordijnen

Door de prachtige valling van het gordijn en de ruime keuze uit gordijnrails zorgen ervoor dat de gordijnen met een wave plooi mateloos populair zijn. Toch zijn er misschien een aantal nadelen te noemen voor wave gordijnen. Deze gordijnen zijn namelijk iets duurder om te maken. Daarnaast zijn de gordijnen het mooist met kamerhoge stoffen, wat ervoor zorgt dat de keuze in stoffen iets beperkter is in stof. Maar goed, dat hoeft niks uit te maken als jouw favoriete stof er tussen zit. Daarbij moet je er rekening mee houden dat het gordijn met een waveplooi altijd onder de rail valt. Net als bij gordijnen met ringen zijn de gordijnen wat dieper dan bij geplooide gordijnen. Houd hierbij rekening met een diepte van 14-15 cm. Daarentegen is het pakket wel wat smaller en compacter als het gordijn geopend is. Maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen van deze prachtige gordijnen. 

Dus ben jij ook helemaal fan geworden van deze wave gordijnen? Wij snappen het wel! De wave gordijnen geven jouw interieur een moderne & trendy uitstraling. Alle gordijnstoffen kunnen gemaakt worden met een wave plooi. De mogelijkheden zijn dus eindeloos en wij begrijpen het daarom als geen ander dat het lastig is om een keuze te maken. Kom eens langs in onze winkel voor de wave gordijnen. Onze specialisten helpen je graag verder!

Bekijk onze openingstijden

Delen