Verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn er in verschillende soorten en maten. Over het algemeen geven lichtdoorlatende gordijnen een mooi accent in je interieur. Maar in sommige gevallen is het juist fijn om lichtere ruimtes snel donker te kunnen maken. In een slaapkamer bijvoorbeeld is het vaak aangenaam om de kamer te verduisteren wanneer je wilt gaan slapen. Zeker in de zomermaanden wanneer het in de avond langer licht is en de zon weer vroeg opkomt. Met verduisterende gordijnen krijg je dit heel gemakkelijk voor elkaar.

Het licht buiten houden

Verduisterende gordijnen worden zoals de naam het al zegt, gemaakt van verduisterende stof. Deze stof houdt direct daglicht buiten. Maar hoe zorgt de stof er dan voor dat het daglicht wordt buitengesloten? Dit komt doordat de verduisterende stoffen in drie lagen worden geweven. Tussen de voor- en achterzijde van de stof wordt een extra laag aangebracht. Deze donkere, zwarte stof zorgt voor de dichtheid van de stof en dat maakt het een verduisterend gordijn.

Het voordeel van verduisterende gordijnstoffen is dat je in één keer klaar bent. Een voeringstof is een extra laag waar meer stof en manuren in zitten. Dus als de verduisterende eigenschap al in de stof zit, betekent het dat je geen voering meer nodig hebt. En daarbij is het voordeel van een verduisterende voering dat je uit elke gordijnstof kunt kiezen. 

Ontdek de verschillende mogelijkheden

De verduisterende gordijnen en voeringen hebben verschillende sterktes van verduistering. Dit bepaalt de mate van de lichtdichtheid die de kamer binnen komt. De sterkte kan variëren van totaal verduisterend tot licht verduisterend. Bij A House of Happiness heb je drie verschillende varianten die een eigen stofeigenschap hebben. Black Out, de meest verduisterende en afsluitende stof die er bestaat. Dit is een gordijnstof die ideaal is voor mensen die nachtdiensten draaien en overdag moeten slapen. Een tip hierbij is wel dat je ervoor moet zorgen dat de gordijnen lang en breed genoeg zijn zodat het licht ook echt buiten wordt gehouden.

Daarnaast heb je ook de intens verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zijn niet helemaal lichtdicht, maar wel behoorlijk verduisterend. Dit maakt dat deze gordijnen ideaal zijn voor slaapkamers en kinderkamers. Als laatste heb je nog de semi-verduisterende gordijnen, zoals de naam al doet vermoeden zijn de gordijnen semi-verduisterend. Door deze gordijnen zie je nog wel het verschil tussen dag en nacht, maar kun je heerlijk slapen. De verduisterende gordijnen zijn zowel geschikt voor de slaapkamer, maar ook zeker voor de woonkamer. Hoe donkerder de stof is, hoe groter het verduisterende effect.

Tips voor het verduisteren

Kies jij voor verduisterende gordijnen in jouw interieur? Dan hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld. Kies voor een geplooid gordijn op een rail, want gordijnen met ringen laten nog steeds redelijk wat licht door. Zorg er ook voor dat je gordijn breder is, zodat de gordijnen elkaar goed kunnen overlappen. Maar de beste keuze is tot wel door te kiezen voor lange gordijnen die waar mogelijk tot de vloer komen. Zo houd je echt al het daglicht buiten. Daarnaast zijn verduisterende gordijnen vaak gemaakt van een zwaardere stof, wat uiteindelijk mooier oogt op een grotere oppervlakte.

Kies je uiteindelijk voor verduisterende gordijnen in huis en zijn deze vies geworden? Dan kun je deze gordijnen wassen, maar doe dit wel met mate. Daarom adviseren wij om de gordijnen altijd naar de stomerij te brengen, bij een stomerij weten ze precies hoe de stof gereinigd en behandeld dient te worden. Wil je de gordijnen toch zelf wassen? Volg dan de wasinstructies die op de gordijnen staan. Maar doe dit niet te vaak, je verduisterende gordijnen blijven dan namelijk langer mooi. En blijf altijd uit de buurt van de droger met verduisterende gordijnen.

Trendalert: velours gordijnen

Met dit trendalert hebben we het over velours gordijnen, dit zijn echt goede verduisterende gordijnen die een luxe sfeer uitstralen. De velours gordijnen zijn altijd een sfeervolle toevoeging voor in je interieur! Ze zijn zacht en vallen mooi soepel. De gordijnen geven je kamer een luxe & vooral warme uitstraling. Omdat velours een dikke stof is, krijgt het een isolerende werking. Over het algemeen wordt er voor donkere velours gordijnen gekozen, deze houden best wat (zon)licht tegen en daarom werken de gordijnen verduisterend.

Lees meer in de blog over velours gordijnen

Verduisterende gordijnen kopen?

Wil jij je meer laten informeren over onze verduisterende gordijnen? Dat kan! Onze gordijnspecialisten helpen je graag met het uitzoeken van de mooiste verduisterende gordijnen in jouw interieur en welke het beste aansluiten bij jouw wensen. Zo is het maken van de juiste keuze een stuk eenvoudiger. Heb je uiteindelijk een keuze gemaakt en betreft het maatwerk? Dan komen we van tevoren graag bij je thuis om de verduisterende gordijnen in te meten. Hiermee kunnen wij je garanderen dat de gordijnen precies op maat gemaakt worden.

Plan jouw afspraak

filter en sorteer