Cadac

Barbecueën op welke plek je maar wilt, van terras tot tuin en van balkon tot camping of boot. Een goede barbecue is daarbij onmisbaar! Met al meer dan 70 jaar ervaring staat CADAC garant voor kwaliteit en innovatie. In de loop der jaren is dit innovatieve merk al meerdere malen bekroond met (internationale) awards. Dit merk verdient het daarom om onder de aandacht gebracht te worden. Wij laten je graag zien wat dit mooie merk te bieden heeft, we nemen je mee naar het ontstaan van dit merk en wat de collectie te bieden heeft.

Het ontstaan van dit merk

Met de barbecues van CADAC worden families en vrienden echt letterlijk bij elkaar gebracht, waarbij er wordt genoten van heerlijke barbecuegerechten. In Zuid-Afrika wordt dit ook wel ‘braaien’ genoemd, waar één van de bekendste barbecues naar is vernoemd maar daarover later meer. Met het ‘braaien’ gaat het niet langer om het grillen van hamburgers. Het gaat hierbij juist om de belevenis van samen heerlijke gerechten te bereiden. Van grillen tot bakken, van roosteren tot wokken en van slow cooking tot paella bereiden. Met de barbecues van CADAC is dit dus allemaal mogelijk! Welkom in de barbecue wereld van CADAC. Waarbij we je meenemen naar de oorsprong van het merk.

De historie van CADAC gaat terug naar 1948. Het bedrijf werd in dit jaar opgericht in Zuid-Afrika, als een leverancier van gascyclinders. In Zuid-Afrika vormden boeren destijds een groot deel van de bevolking. Wanneer de boeren in het open veld waren, stookten zij in het veld een vuurtje en legden daar een ploegschaar, ook wel Skottelskaar, bovenop. Vervolgens gingen ze het vlees braaien om daarna heerlijk ervan te genieten. Daarmee ontwikkelde CADAC dit idee tot de inmiddels (wereld)beroemde Skottelbraai.

In Nederland begint de geschiedenis van CADAC een behoorlijk aantal jaar later. In 1992 begint CADAC met de allereerste Skottelbraai. Het bleek ook in Nederland een enorm succes te zijn, met name onder de kampeerders. Dit had te maken met het gemak van deze super handige barbecue.

Altijd een reden om te braaien

Het Zuid-Afrikaanse woord braai betekent in het Nederlands letterlijk barbecue. Echter is in Zuid-Afrika een braai meer dan alleen een barbecue, het wordt in dit land gezien als een manier van leven. De familie komt samen om te gaan braaien en iedereen neemt lekker eten mee. Daarbij mogen ook een lekker drankje en muziek niet ontbreken om het helemaal gezellig te maken.

Wanneer er gebarbecued wordt, dan staan de mannen rondom de braai met een lekker koel biertje. Er wordt gelachen, gepraat en op het vlees gelet. Een echte Zuid-Afrikaan braait overal en altijd, welk weer het ook is. Zij vinden dat er altijd wel een reden is om te braaien en iedereen is daarbij welkom. Daarom hebben ze in Zuid-Afrika zelfs de Nationale Braaidag op 24 september. Op deze dag bestaan er geen verschillen tussen religie, huidskleur en/of leeftijd. Het maakt dan niet uit wie je bent, maar als je in Zuid-Afrika woont, dan braai je op deze dag.

De Big Five van CADAC

Voor velen staat Zuid-Afrika bekend om de Big Five. Met de Zuid-Afrikaanse roots van CADAC en bijna 70 jaar ervaring in het braaien heeft het merk zijn eigen Big Five geïntroduceerd.

CADAC GreenGrill

De meeste kookoppervlaktes zijn voorzien van een ‘GreenGrill Coating’. De keramische coating is vervaardigd van organische materialen en bevat daarom ook geen giftige stoffen. Deze coating is harder en duurzamer dan een gewone anti-aanbaklaag. Het is bestand tegen hogere temperaturen, verdeelt de warmte beter en houdt deze beter vast, wat ervoor zorgt dat er minder gas verbruikt wordt tijdens het bakken en grillen.

CADAC Thermogrill

De barbecues van CADAC zijn uitgerust met unieke Thermogrill roosters, dit zijn kwalitatief hoogwaardige roosters die een optimale hittespreiding garanderen. De roosters hebben een U-profiel wat ervoor zorgt dat er een gelijkmatige hittespreiding is en een snellere opwarmtijd. De warmte gaat dan niet meer door het rooster heen, wat resulteert in een lager gasverbruik tot wel 34%! 

CADAC Easy Clean

De buitenkeukens van CADAC hebben een afgewerkte branderbak van geëmailleerd staal zonder scherpe randjes. Door het Easy Clean systeem loopt het water weg via een (vet)opvangbakje aan de achterzijde en via de telescopische slang komt het terecht in een emmer. De kookoppervlakken zijn eenvoudig te reinigen door de non-stick coating. Het schoonmaken was nog nooit zo simpel, gewoon met een spons en een sopje. Hoe handig is dat?!

CADAC Modular System

CADAC barbecues en buitenkeukens kunnen worden gebruikt met veel verschillende kookoppervlakken waardoor buiten koken eigenlijk nog leuker wordt! Je hebt dus eindeloos veel mogelijkheden op de barbecue.

CADAC Easy Assembly

De barbecues zijn eenvoudig te monteren, de buitenkeukens zijn gemakkelijk binnen 30 minuten op te bouwen. De portable barbecues staan echt binnen een handomdraai, je hebt geen gereedschap nodig. Kortom, bij een CADAC barbecue houd je tijd over om te genieten van het barbecueën.

Het veelzijdige assortiment van CADAC

Dit innovatieve merk biedt barbecues aan voor diverse gelegenheden en locaties. Het merk heeft een breed assortiment met gasbarbecues, elektrische barbecues en camping barbecues. Om de barbecues helemaal compleet te maken heeft het merk ook diverse accessoires.

Gasbarbecues

Met de gasbarbecues bereid je eenvoudig en snel een complete maaltijd. Deze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, formaten en modellen. Zo is er voor ieder wat wils. Neem bijvoorbeeld de Citi Chef 40, een trendy gasbarbecue die verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren. Een compacte gasbarbecue voor in de tuin, op het balkon, op het strand, in de boot of het park.

Of neem de Citi Chef 50, een ideale barbecue voor een kleine tuin, een balkon of dakterras. Misschien ben je wel heel creatief & wil je zelf een buitenkeuken bouwen en inrichten? Dan past de Meridian Built-In perfect bij jou! Je kunt deze gasbarbecue te allen tijde optillen en verplaatsen naar de plek waar jij wilt.

Bekijk alle gasbarbecues

Elektrische barbecues

Wellicht beschik je over een kleine tuin of een dakterras? Misschien barbecue je liever niet op houtskool of gas? Dan is een elektrische barbecue voor jou een goede keuze! Je steekt namelijk de stekker in het stopcontact en binnen vijf minuten kun je barbecueën. Je kunt heel gemakkelijk zelf de temperatuur exact instellen en daardoor is deze goed regelbaar. Ook zit je nooit zonder gas of kolen, wat ook nog eens goedkoper is in het verbruik. Met de E-braai van CADAC heb je een fantastische elektrische barbecue in huis.

Shop de E-braai

Camping barbecues

Wie denkt aan kamperen, denkt automatisch ook aan makkelijk eten en barbecueën. Je geniet van het buitenleven op vakantie, dus dan wil je ook buiten kunnen koken en grillen. Dit doe je heel gemakkelijk met de CADAC barbecues. Deze zijn gemakkelijk op te zetten en je neemt ze ook nog eens eenvoudig overal mee naartoe omdat ze niet zwaar zijn.

Over het algemeen zijn op campings houtskoolbarbecues niet toegestaan. Gasbarbecues zoals de bekende Skottelbraai biedt hierbij dan een uitkomst. De Skottelbraai is niet alleen perfect om vlees op te grillen, maar door de accessoires zoals een paella pan of het Grill2Braai rooster kun je er zelfs een complete maaltijd op bereiden.

Ontdek de Skottelbraai

Gemak is steeds belangrijker bij barbecueën. De Citi Chef 40 is het tafelmodel van CADAC, super handig voor op de camping. Of kies voor de Safari Chef, een kleine gasbarbecue met een inklapbaar onderstel. Super handig om mee te nemen in de auto, camper of caravan. Of de Grill Chef die je eenvoudig neemt door de makkelijk afneembare poten. Echt ideale barbecues voor op de camping en even helemaal tot rust te komen!

Zo zie je maar dat het assortiment van CADAC zeer divers is, voor iedereen is er wel een bijpassende barbecue. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het complete assortiment van CADAC? En zie je jezelf daarna al in de tuin of op de camping zitten met een CADAC barbecue? Kom dan langs in onze winkel op onze tuinafdeling om het assortiment te ontdekken en advies te vragen aan onze adviseurs. Of neem eerst een kijkje online wat wij te bieden hebben. Laat het barbecueseizoen maar beginnen.

filter en sorteer