Vloerverwarming

Wat is er lekkerder dan thuis met je blote voeten over een heerlijk verwarmde vloer lopen? Juist, helemaal niets! Vloerverwarming is de perfecte oplossing om het thuis te verwarmen, zonder dat de radiatoren op volle toeren moeten draaien. Twijfel je over vloerverwarming? Wij leggen je graag uit waarom je kiest voor vloerverwarming en welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming.

Contact opnemen met de adviseurs

Waarom kiezen voor vloerverwarming?

Met vloerverwarming of elektrische vloerverwarming is jouw woning altijd aangenaam warm. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om de vloerverwarming niet in te frezen, daarentegen kies je dan voor elektrische vloerverwarming. Met elektrische vloerverwarming begint het bij een egale ondergrond, een egale vloer is namelijk de basis. Met egaliseren zorg je ervoor dat de ondergrond dit juist wel wordt.

Met vloerverwarming in huis zorg je ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld waardoor er een aangename temperatuur in huis ontstaat. Kies je ervoor om de vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken, dan heb je geen radiatoren meer nodig. En dat scheelt een heleboel in de ruimte, want radiatoren nemen over het algemeen vaak veel ruimte in beslag. Dit is dan nu niet meer nodig!

Ontdek alles over elektrische vloerverwarming

Hoe gaat het in zijn werk als je elektrische vloerverwarming laat leggen? Op de geëgaliseerde vloer wordt verwarmingsfolie door de hele kamer gelegd. Hierdoor zit je er altijd aangenaam bij, omdat de warmte in de kamer de hele tijd zeer constant is. Doordat de vloerverwarming door de hele kamer wordt gelegd, is elke hoek in de kamer snel op temperatuur. Je ervaart door de constante warmte geen temperatuurschommelingen meer en je kunt de thermostaat zelfs 1 tot 2 graden lager zetten dan wanneer je de radiatoren aan hebt.

Maar hoe werkt het dan precies? De verwarmingsfolie die je op de vloer legt, bestaat onder andere uit een koolstofvezel vulling. Deze vulling heeft maar liefst een levensduur van meer dan dertig jaar, dus je kunt jarenlang genieten van jouw vloerverwarming. Het folie heeft een dikte van 0,35 mm waardoor de vloer mooi vlak blijft en oververhitting van de folie niet voor kan komen. Met elektrische vloerverwarming kies je voor een duurzame keuze waar je jarenlang van geniet. De warmte is constant en voelt aangenaam aan.

Omdat de warmte constanter wordt afgegeven dan bij radiatoren, kun je het energieverbruik van jouw elektrische vloerverwarming veel beter sturen. En mocht je het belangrijk vinden om rekening te houden met het milieu, met deze elektrische vloerverwarming kun je wellicht helemaal van het gas af.

Combineren met een slimme thermostaat

Je kunt heel eenvoudig jouw elektrische vloerverwarming koppelen aan de slimme thermostaat, hoe makkelijk is dat?! Op deze manier heb je zelf helemaal in de hand op welk tijdstip welke temperatuur in de kamer heerst. Leg dit vast in de app en je komt ’s winters nooit thuis in een koele woning. Het voelt direct aangenaam warm, zodra je de eerste stappen binnen zet. Daarbij was het stoken nog nooit zo efficiënt dan met een slimme thermostaat in combinatie met elektrische vloerverwarming. Via de app op jouw mobiel kun je de verwarming super eenvoudig bedienen.

Op lange termijn is elektrische vloerverwarming een comfortabele en voordelige oplossing voor het verwarmen van jouw woning. Zeker wanneer je je bedenkt dat je het eenvoudig kunt combineren met een slimme thermostaat. Dit is dus zeker het overwegen waard.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Je hebt al een idee wat voor soort vloer je wilt hebben en dat je graag warme voeten wil hebben. Maar is jouw gekozen vloer wel geschikt voor vloerverwarming? We leggen het je graag even uit. Allereerst kun je onder een PVC vloer prima vloerverwarming leggen. Een groot voordeel van PVC is namelijk dat deze niet gaan ‘werken’. De vloer zet niet uit en krimpt ook niet. Wanneer je een PVC vloer op de ondervloer lijmt, kan deze daarna geen kant meer op. Ideaal als je er tussen nog vloerverwarming wilt leggen. PVC werkt sowieso goed, want dit materiaal is een warmtegeleider. De warmte blijft dus niet onder de vloer steken, maar komt er met gemak doorheen. Hetzelfde geldt hierbij eigenlijk voor marmoleum vloeren.

Bij vinyl vloeren is ook het geval dat de Novilon laag direct wordt verlijmd op de vloer. Dit maakt dat deze vloeren uitermate geschikt zijn voor vloerverwarming. Tapijt en vloerverwarming zijn een gouden combinatie. Samen zorgen ze voor een dubbele warmte, ideaal tijdens de koude winterdagen. Wanneer je gebruik maakt van een speciale ondervloer, is het wel belangrijk om te kijken hoe goed die ondervloer de warmte doorlaat. Ook wel de warmteweerstand genoemd in vakjargon. Hoe lager de warmteweerstand is, hoe beter de warmte wordt doorgelaten.

Wil jij graag vloerverwarming, maar twijfel je of jouw vloer hier geschikt voor is? Laat je informeren door onze adviseurs, zij voorzien je graag van de juiste informatie. Tot snel!

Bekijk de openingstijden

filter en sorteer