Wave

Een essentieel onderdeel in het belangrijkste vertrek van jouw huis, de keuken, dat is toch wel een afzuigkap! Want wanneer je aan het koken bent, dan wil je niet dat alle vrijkomende geuren in jouw huis blijven hangen. Nadat je klaar bent met koken wil je direct van een frisse keuken kunnen genieten. Je bent vast wel bekend met de standaard afzuigkappen, maar met een afzuigkap van Wave breng je pas echt design in de keuken.

Gevoel voor stijl en techniek

Wave volgt haar missie, zoals ze die destijds tijdens hun oprichting in 1995 hebben opgesteld; een product ontwerpen dat het belangrijkste vertrek van jouw huis, de keuken, kleur en karakter geeft. De jarenlange ervaring die het merk kent zie je terug in de afzuigkappen waarin kwaliteit en design met elkaar gecombineerd worden. De ingrediënten die nodig zijn om een degelijke afzuigkap te produceren, zijn gevoel voor stijl en techniek, durf, het vizier vooruit en een fijne samenwerking met vakgenoten. Zij maken van de dampkap een waar meubelstuk die je graag wilt showen! Stoere producten met lef, die de keuken karakter geven, dat is waar Wave voor staat.

Doe hier jouw keukeninspiratie op

Elke dag van het jaar gebruikt Wave om haar collectie telkens weer naar een hoger niveau te tillen, zowel in techniek als in de vormgeving van de afzuigkappen. Feit is dat de techniek van een afzuigkap goed moet zijn, het moet namelijk de etensgeuren verdrijven uit jouw keuken. Maar het oog wil ook wat! Daarom proberen zij de afzuigkappen de allure mee te geven die past bij de hedendaagse keuken.

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een leefkeuken, het is allang niet meer een ruimte die los staat van de rest van het huis. De trend van dit moment is dat de keuken meer wordt betrokken bij het leefgedeelte van de woning. Dit maakt het voor Wave een sport om aan de eisen van morgen te voldoen en deze zelfs te overtreffen. Want zonder techniek heeft een ontwerp geen waarde en andersom.

Ontdek de collectie van Wave

Wij durven wel te zeggen dat de collectie van Wave beschikt over lef! Het merk is erg fan van wit, maar ze zijn ook nog steeds verliefd op mat zwart. De stoere lederen sleeves worden gecombineerd met een glossy messing unit. De wandmodellen komen los van de muur en de plafondunits zijn ook uitermate geschikt als verlichting. Hieronder lichten wij graag even de diverse afzuigkappen uit van dit geweldige designmerk.

Het Frame – een bijzondere verschijning
Het Frame is een bijzondere verschijning in de collectie van Wave. Eigenlijk worden alle afzuigkappen aangeduid met een nummer, zo ook deze variant. Maar haar koosnaam is de afgelopen tijd een begrip geworden en daarom heeft Wave deze afzuigkap omgetoverd tot het Frame model. Met de Frame kun je goed spelen met alle vormen, materialen, kleuren en verlichting.

In de collectie is een standaard frame, maar deze kan uitgebreid worden met diverse accessoires en gemakken. De ophangconstructie van het Frame is geschikt voor aan de wand of het plafond. Daarbij is het mogelijk om zelf de breedte van het Frame te kiezen, het beschikt over een stevig onderpaneel met aluminium vetfilters. Het motorhuis kan op diverse posities geplaatst worden en kan bekleed worden met leer of hout.

Sinds een aantal jaren voert Wave de slogan ‘Fashion. For Kitchen’ waarmee het merk haar visie onderstreept. Met dit uitgangspunt kiezen zij ervoor om de focus niet alleen te richten op de afzuigunit. Daarom heeft deze reeks een nieuw product, namelijk het Frame motorloos. Je hebt dan een stalen wandrek die je zowel aan het plafond of de muur kunt bevestigen. Net als bij het Frame is alles mogelijk! Zoals net ook al duidelijk is geworden heeft het Frame de mogelijkheid tot uitbreiding met accessoires. Denk hierbij aan een wijnglas houder, een kruidenrek, een tablethouder of een accessoire rails. Zo heb je alle benodigdheden direct bij de hand, is dat niet ideaal?!

Het model voor aan de muur
De afzuigkappen voor aan de wand hebben geen verbinding met het plafond. Twee modellen uit deze serie hebben door hun speciale ophangconstructie zelfs nauwelijks verbinding met de muur. Deze modellen worden veelal gecombineerd met een geïntegreerd plasmafilter die de lucht in jouw keuken zuivert en nare luchtjes doet verdwijnen. Bij het ophangen van een dergelijke afzuigkap is geen kanaalwerk nodig, wat ervoor zorgt dat de motor weinig weerstand ondervindt. Weinig weerstand betekent veel capaciteit en weinig geluid. Alle modellen hebben een verfijnde afwerking en zijn te verkrijgen in allerlei kleurencombinaties. Ook kan hij heel gaaf bekleed worden met leer. Om dit model helemaal op te laten gaan in jouw interieur, kun je er ook voor kiezen om bijbehorende verlichtingselementen eraan toe te voegen. Het wandmodel is verfijnd genoeg om op te gaan in het interieur, maar gelijktijdig ook weer opvallend genoeg om in jouw keuken eruit te springen als eyecatcher.

Hoogwaardige afwerking met een eilandmodel
Wanneer jij een kookeiland hebt, dan kies je voor het eilandmodel uit de collectie van Wave. De uitstraling van dit model wordt voor een belangrijk deel bepaald door de ophangconstructie. Sommige modellen hangen aan stalen draden en spinsels aan het plafond, waardoor ze nauwelijks verbinding maken met het plafond. Het lijken dan meer lampen die opgehangen zijn in de keuken. De modellen zijn stuk voor stuk strak, industrieel, uitdagend & stoer. Eigenlijk bij geen andere serie uit de collectie is de transformatie van apparaat tot meubelstuk zo zichtbaar. Je kunt het een lamp noemen die de lucht zuivert. Ook bij deze modellen is het mogelijk om deze te leveren in diverse kleuren of zelfs met leer.

Werk jouw afzuigkap zoveel mogelijk weg
Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij een afzuigkap niet zo prominent in beeld wilt hebben hangen. Dan is een inbouwunit van Wave echt iets voor jou! Ze zijn van mening dat een inbouwunit onopvallend goed moet zijn. Het apparaat dient eenvoudig op te gaan in de rest van de (keuken)kasten. Door de bediening en de armatuur rondom de ledverlichting weg te laten, wordt het onderpaneel zeer strak. Daarbij kan het staal in dezelfde kleur worden gespoten als de ombouw. De inbouwuni is eenvoudig te monteren in de bovenkasten, de afzuiging gaat volledig op in het interieur. Ook de motor en afvoer van het apparaat zijn ontwikkeld met het doel om zo min mogelijk kastruimte in te nemen.

Een stijlvolle plafondunit
De plafondunits van Wave zijn functioneel, trendy, ruimtelijk en helemaal naar eigen smaak samen te stellen. Deze units bieden eindeloze mogelijkheden, want de modellen worden volledig in de keuken geïntegreerd en vallen op door het gebruiksgemak. In een kleine ruimte zijn deze afzuigkappen gemakkelijk in te bouwen. Hierbij blijft niet alleen het stucwerk intact, maar ook de lichtlijnen van jouw plafond kunnen na plaatsing onaangetast blijven. Ieder model uit deze collectie kan worden aangesloten op een goed afvoersysteem die bestaat uit alleen maar strakke kanalen.

De introductie van een lijn sfeermakers

Sinds kort heeft Wave ook een aantal sfeermakers in de collectie, een gave lijn lampen voor in de keuken maar ook zeker geschikt voor de rest van het interieur! Want wat is er nu beter dan de gehele keuken naar eigen hand te zetten? Door een aantal verlichtingselementen toe te voegen, creëer je de gewenste sfeer in huis waar je naar op zoek bent. De verlichting is ook in alle kleurcombinaties te verkrijgen en kunnen bekleed worden met verschillende materialen. De verlichting van Wave is dus mooi voor in de keuken, boven de eettafel maar ook zeker in de rest van het interieur.

Ben jij net zo enthousiast geworden van dit merk als wij dat zijn? Kom dan eens langs op onze keukenafdeling om de mogelijkheden te bekijken. In onze showroomkeuken vind je onder andere twee hele gave afzuigkappen uit de collectie van Wave. Hieronder alvast een kleine sneakpeek!

Onze openingstijden

filter en sorteer