Buitenkijken bij Kim van Essen

Buitenkijken bij Kim van Essen

Hoe tof is dat?! Wij mochten een kijkje nemen in de tuin van Kim van Essen. Samen met haar vriend woont Kim in een rijtjeswoning in Voorthuizen op de Veluwe. In haar tuin spotten we veel zwarte en stoere items, we love it! We nemen jou virtueel ook graag mee naar de tuin van Kim in deze blog. Laat je inspireren & kijk met ons mee!

Kim's lievelingskleur

Wat ons opvalt wanneer we naar het interieur kijken van Kim is haar lievelingskleur. Overduidelijk is te zien dat haar lievelingskleur zwart is. De kleur zwart trekt ze daarom ook graag door naar de tuin. Zo zorgt ze ervoor dat binnen en buiten een geheel worden met elkaar. Het zwart vult ze aan met natuurlijke elementen voor nog meer sfeer en warmte. 

De overkapping die direct aan het huis vast zit, was nagenoeg al zomerproof met een super gave set van Hartman! Maar de rest van de tuin kon wel wat extra's gebruiken. Eigenlijk miste ze nog een plek in de tuin om heerlijk te kunnen dineren en na te tafelen. Daarom kwam ze een bezoek brengen aan onze winkel om op zoek te gaan voor de aankleding van de rest van de tuin.

Super gave tuinset van Hartman

Zowel binnen als buiten is veel zwart te vinden, dit is dan ook de reden dat er voor een passende tuinset is gekozen in deze kleurtinten. De stoelen van de tuinset in de tuin van Kim zijn van het gave tuinmeubelmerk Hartman, te vinden en te testen bij ons in de winkel! De Sophie stoel is een fijne kunststof kuipstoel met een heerlijk zitcomfort. Door de speciale curve in de rug van de stoel krijg je maximale ondersteuning in je rug, wat zorgt voor urenlang zitcomfort. Perfect dus om de zomeravonden door te brengen. En weet je wat helemaal handig is?! De stoelen kunnen in weer en wind buiten blijven staan, het hele jaar door. Daarbij verkleuren de stoelen niet in de zon en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Kim heeft prachtige Sophie stoelen in de kleur Xerix (antraciet) in de tuin staan. Maar de Sophie stoel is in nog veel meer kleuren en modellen te verkrijgen. 

Bekijk meer van de Sophie stoel

De Sophie stoelen staan aan de Yasmani tafel van Hartman. Je kunt de tafel met veel verschillende stoelen combineren, maar de Xerix Sophie stoel komt het beste tot zijn recht in de tuin van Kim. Het tafelblad van deze tafel is van gecertificeerd Indonesisch teakhout, het onderstel van gepoedercoat aluminium. Net als de stoelen kan ook de tafel het hele jaar door buiten blijven staan. Wil je de originele kleur van de tafel behouden, dan behandel je de tafel met een teakcleaner en -protector. Maar misschien vind je een vergrijsd blad mooier, dan raden we je aan om de tafel niet te behandelen. Kim heeft gekozen voor de Yasmani tafel met een afmeting van 240 cm zodat de stoelen gemakkelijk eromheen kunnen staan. Net als de stoelen heeft het onderstel een Xerix kleur voor eenheid in de tuin. En doordat de tafel erg groot is, kun je eraan zitten met al je geliefden.

Een ware toevoeging

In onze winkel is Kim ook even flink losgegaan met het shoppen van leuke woonitems voor de aankleding van de tuinset. En niet geheel verrassend voert zwart hierin de boventoon. Met oog voor detail heeft Kim de perfecte woonitems uitgekozen die het beste passen bij de Sophie stoelen en Yasmani tafel.

De sierkussens van By Boo, het lievelingsmerk van Kim, geven de Sophie stoelen net even dat tikkeltje extra. Je zorgt voor een warme uitstraling, de kleur van de kussens past perfect bij de rest van de set. Om langer buiten te kunnen zitten, heeft Kim ook een toffe Cosi gaslantaarn voor op tafel geshopt. Met de gaslantaarn creëer je een warme sfeer in de tuin en het staat ook nog eens super gezellig! 

Om de tuin helemaal aan te kleden, heeft Kim gekozen voor een wandpaneel van By Boo. Het is een super gaaf item om de tuin mee op te fleuren. Het paneel is gemaakt van bamboe en hout, hierdoor brengt het zowel sfeer als natuur in de tuin. Voor een gaaf effect heeft Kim ervoor gekozen om deze aan de schutting te hangen. Zo wordt de hele tuin bij het sfeervolle hoekje betrokken. Voor de verdere aankleding van de tafel heeft ze gekozen voor zwarte vazen uit onze eigen Boer. trendcollectie (te vinden op onze decoratieafdeling). En om het geheel af te maken heeft ze een gaaf buitenkleed van Garden Impressions opd e grond gelegd voor extra sfeer en karakter. Wij zijn helemaal enthousiast! En oh, wat zal Kim gaan genieten in het zonnetje tijdens de aankomende zomer! Wij zijn toch wel een tikkeltje jaloers op haar! 

Volop inspiratie van Kim

Ben jij net als ons ook zo enthousiast over de tuinsetting van Kim? En ben jij nieuwsgierig naar de rest van het interieur? Dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op haar Instagram account.

Delen