Op de wishlist: donkergroene muurverf

Op de wishlist: donkergroene muurverf

Om heel eerlijk te zijn, zijn wij gek op kleur in huis! Een kleur waarvan wij vinden die echt op jouw wishlist moet staan, is toch wel de kleur donkergroen! Twijfel jij of dit niet to much is in jouw interieur? Lees dan snel verder, wij nemen alle twijfels bij je weg want donkergroen is hot. Veel leesplezier!

Waarom kiezen voor donkergroen?

Donkergroen is met recht een stoere kleur te noemen. Maar dat niet alleen, je kunt deze kleur ook nog eens heel gemakkelijk combineren met andere kleuren en materialen waardoor de kleur nog stoerder wordt. Een klassieker vinden wij toch wel het donkergroen combineren met een cognac kleur zoals hieronder is gedaan.

Lees meer hierover in onze blog

Maar waar staat de kleur groen voor? Emoties en eigenschappen die geassocieerd worden met donkergroen zijn: balans in de energie, optimisme, vertrouwen, vrede, harmonie in het leven en een overheersend gevoel van tevredenheid. Het staat in verband met stabiliteit en duwt jou in een bepaalde richting. Groen heeft dus een positief effect op de mens.

Om terug te komen op het stoere karakter van donkergroen is dat de kleur al spreekt voor zichzelf. Maar wil je toch een zachtere look & feel in huis? Dan kun je donkergroen ook super goed combineren met lichtere kleuren. Denk eens aan roze en grijs, waarmee je ervoor zorgt dat juist deze kleuren eruit springen. 

Histor vond in 2019 donkergroen al een super mooie kleur, niet voor niets verkozen zij toen Quiet Clearing uit tot trendkleur. Quiet Clearing is een elegante, diepgroene kleur die zorgt voor een levendig en groots gevoel. De kleur Quiet Clearing brengt evenwicht in huis door de kracht van de natuur terug te brengen in je interieur.

Ontdek hoe je de kleur in huis kunt toepassen

Anders dan anders

Misschien vind je alleen groen te saai voor in jouw interieur? Dat kan! Wat je dan kunt doen is, kiezen voor een groen behang met een gave print. Het meest voor de hand liggend is een botanisch behang, maar een behang met panterprint is ook helemaal het einde. Het is zeer gedurfd en geeft de ruimte net wat meer pit dan een gewone, effen kleur.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor kalkverf. Deze verf droogt wat 'slordiger' op, wat echt super stoer staat. Kalkverf is een ademend materiaal, dat als voordeel heeft dat er geen vocht- en schimmelplekken kunnen ontstaan. Het droogt mat en poederachtig op. Daarnaast werkt kalkverf ook zeer brandvertragend. Klik hier als je meer wilt weten over deze verf.

Na het lezen van deze blog helemaal fan geworden van donkergroen en staat deze kleur nu ook op jouw wishlist? Dat begrijpen wij wel! En dan is het nu tijd om aan de slag te gaan. Kom langs in onze winkel en ontdek alle mogelijke groentinten. Kom je er zelf niet helemaal uit? vraag dan één van onze adviseurs van de verfafdeling. Zij laten jou de laatste trends, kleuren en mogelijkheden zien. Tot dan!

Bekijk onze openingstijden

Delen