Even bijkletsen met interieurontwerper Annemarie

Even bijkletsen met interieurontwerper Annemarie

Annemarie is samen met Francien het vaste gezicht van het interieuradvies bij Boer Staphorst. In het ontwerphuis helpen ze je bij het vinden van jouw woonstijl en het vertalen hiervan in een prachtig interieurontwerp. Maar wat doet Annemarie eigenlijk het liefst als ze niet aan het werk is bij Boer, waar haalt ze haar inspiratie vandaan en wat is haar ultieme stylingtip? Je leest het in deze blog!

Wie is Annemarie?

Annemarie is 23 jaar, woont én werkt in Staphorst en heeft een leuke man. Ze werkt fulltime als interieurontwerper bij Boer en geeft samen met Francien uitgebreide interieuradviezen. Regelmatig zie je Annemarie even door de winkel struinen op zoek naar inspiratie en leuke ideeën voor een interieurontwerp. "In mijn vrije tijd vind ik het ontspannend om af te spreken met vriendinnen, lekker te kletsen en een wijntje te drinken. Én uiteraard om tijd door te brengen met mijn man. We hebben net een nieuwe woning waarin we druk bezig zijn!"

Wanneer ben je bij Boer Staphorst terecht gekomen?

"Dat is alweer vier jaar geleden! Ik ben begonnen op de afdeling behang en gordijnen als zaterdag- & vakantiekracht. Doordat ik druk bezig was met mijn studie tot interieurvormgever, leek mij dit de perfecte omgeving om ervaring en inspiratie op te doen. Vrijwel direct na mijn afstuderen, een half jaar geleden, ben ik bij Francien aan de slag gegaan en geef ik vanuit het ontwerphuis de meest uiteenlopende interieuradviezen. Elk ontwerp is weer een superleuke nieuwe uitdaging."

Wat is je favoriete vakantieland?

"Oeh, ik kan eigenlijk niet kiezen! Een gedeelde eerste plek is voor Zwitserland en Italië. Ik ben verliefd op Zwitserland om de prachtige Alpen met de meest mooie uitzichten. Bovendien hou ik van wandelen, dus dan kun je in Zwitserland je hart ophalen. En ja, Italië. Heeft dit nog uitleg nodig? Ik ben gek op Italië vanwege de prachtige natuur, de gezellige lokale markten en de idyllische dorpjes. En ik moet zeggen, het fantastische eten en de fijne temperaturen spelen ook een grote rol."

“Ik ben verliefd op Zwitserland om de

prachtige Alpen met de meest mooie uitzichten”

 

Wat doe je in je vrije tijd?

"Ik spreek graag met vriendinnen af, even lekker bijkletsen. Ook ben ik vaak op een terrasje te vinden!" Wanneer we deze vraag stellen, is Annemarie haar bruiloft nog aanstaande: "Op dit moment vraagt het plannen van onze bruiloft veel mijn tijd. Erg leuk om mee bezig te zijn!" Inmiddels is de bruiloft geweest en is Annemarie een 'newly wed'.

Hoe ziet jouw eigen interieur er uit?

"We hebben net een huis gekocht en zijn druk bezig met ontwerpen van het interieur. We gaan voor veel kleur maar houden het wel rustig met zachte tinten. Zo gaan we bijvoorbeeld lichtgeel combineren met een iets donkere kleur groen of blauw als contrast. Spannende combi he!"

Aan welk interieuritem ben je het meest gehecht?

"Op dit moment ben ik eigenlijk nog nergens aan gehecht aangezien we druk bezig zijn met ons nieuwe huis. Maar een favoriet item gaat er vast nog komen!"

Wat vind je de leukste trend van dit moment?

"Geen twijfel over mogelijk: Japandi! Deze trend combineert veel organische vormen met lichte kleuren waar je gewoon helemaal rustig van wordt. Een bank met ronde vormen is bijvoorbeeld gewoon weer eens wat anders dan wat er al is. Daarom vind ik deze trend denk ik ook zo leuk!"

Wat is jouw interieur ‘handtekening’?

"Ik maak graag gebruik van kleur in combinatie met verschillende rijke materialen om het tot een mooi en warm geheel te maken. Het kleurgebruik hoeft niet altijd heel fel te zijn maar kan ook in rustige tinten heel mooi zijn."

“Het interieurontwerp voor de familie Van Dijk

is echt tof geworden!”

 

Waar haal je jouw inspiratie vandaan?

"Helaas konden we in coronatijd weinig kanten op dus deed ik vooral online inspiratie op. Maar gelukkig kunnen we weer steeds meer doen! Op vakantie kom ik lekker tot rust en komt de inspiratie op elke hoek van de straat opborrelen. Ik ontdek graag steden en dorpen waar ik nog nooit ben geweest. Vooral de restaurantjes trekken vaak mijn aandacht omdat hier regelmatig met veel uitgesproken patronen en kleuren wordt gewerkt. Supergaaf! Maar ook in musea doe ik graag inspiratie op."

Waar word je blij van als je aan het werk bent?

"Ik word er oprecht blij van als ik een volledig interieurontwerp mag maken; van vloer tot meubels en van kleurgebruik tot de mooiste stoffen. Omdat we bij Boer alles onder één dak hebben is het ontzettend gaaf om hier interieuradvies te mogen geven. Zo kan ik alles in één keer bij elkaar zoeken en het perfecte plaatje samenstellen."

Op welke opdracht ben je het meest trots?

"Het interieurontwerp voor de familie Van Dijk is echt tof geworden! Ze hebben een prachtige woning aan het water waar ik de eetkamer én woonkamer van mocht ontwerpen. Het ontwerp moet nog worden uitgevoerd maar het wordt prachtig!"

Wat is jouw ultieme stylingtip?

"Wees niet bang om de rijke stoffen van je meubels te combineren met een mooie kleur op de muur. Zo ontstaat er een mooi warm geheel!"

Annemarie en Francien komen vaak met ideeën waar je zelf nog nooit aan hebt gedacht. Op basis van jouw persoonlijke wensen, de plattegrond van jouw woning en leefsituatie stellen zij een interieurplan voor jou op. Dus ben je op zoek naar een interieur wat echt bij jou past? Maak dan een afspraak met één van onze interieurontwerpers in het ontwerphuis bij Boer en laat je inspireren!

Bekijk hier alle mogelijkheden voor een interieuradvies

Delen