Laden...

Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt?

Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt?

Het voorjaar is weer begonnen, we moeten meer thuis blijven dan ooit. Dus daarom gaan we massaal aan de slag met de buitenkant van ons huis. We maken de tuin gezellig, doen onderhoudsklusjes zoals het reinigen van de tegels, het snoeien van planten en het schilderen van kozijnen. Maar heb je er wel eens aan gedacht om de buitengevel een ander kleurtje te geven?

Wat is Kalei gevelverf?

Jouw buitengevel kun je verven door gebruik te maken van een gevelverf op de gehele gevel, een buitenmuur of een spatrand. De Kalei gevelverf van Pure & Original is hier uitermate geschikt voor. Kalei is een duurzame, regen- en weerbestendige behandeling waarbij de ondergrond (het metselwerk), de voegen en het steen zachter en minder zichtbaar worden qua structuur. De Kalei gevelverf is kant en klaar, smeuïg en eenvoudig met een Kalei kwast aan te brengen.

Bekijk de kleur van het jaar 2021

Kaleien is een techniek die tussen pleisteren en verven in zit. Het is een oude techniek die al honderden jaren wordt toegepast. Meestal wordt deze verf veel bij restauraties gebruikt, maar het is ook zeker geschikt voor nieuwbouwwoningen. Het geeft jouw woning echt een bijzonder mooie uitstraling.Vroeger werd de Kalei in veel lagen aangebracht om het effect te krijgen, maar met de Pure & Original Kalei is twee lagen voldoende voor een mooi dekkend resultaat.

Meer over onze verfafdeling

Soorten Kalei gevelverf

Bij Pure & Original hebben ze twee verschillende verven van dit type. Zo heb je als eerst de Quartz Kalei. Dit is een water verdunbare gevelverf waarin kleine Quartz steentjes zijn verwerkt. Dit geeft jouw gevel een grovere uitstraling. Het is een hoogwaardige gevelcoating met 100% natuurlijke en organische pigmenten. Deze verf is echt speciaal ontwikkeld voor buitengevels. Bij vocht zie je geen verkleuring en bij het aanbrengen is het praktisch reukloos.

Daarnaast heb je ook de Calx Kalei, dit is een water verdunbare gevelverf zonder structuur. Het is een gladde verf die een egaal effect geeft. Een uiterst duurzame en vochtregulerende beschermlaag voor de gevel. De gevelverf houdt de ondergrond permanent droog tot op een maximumdiepte. Deze gevelverf wordt vooral toegepast bij gevels waar een hoog vuilafstotende of waterdamp doorlatende verf noodzakelijk is. Ook is deze variant geschikt als beschermlaag voor nieuwe en oude Kalei verf. Daarbij is deze variant zelfreinigend en verkleurt deze ook niet bij vocht.

Het uitgangspunt van de producten van Pure & Original is dat de verf direct klaar is voor gebruik en eenvoudig aan te brengen is. Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt en wil je graag gevelverf van Pure & Original toepassen? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je informeren door onze verfspecialist!

Bekijk de openingstijden

Delen