Wat is de Flexa kleur van het jaar 2021?

Wat is de Flexa kleur van het jaar 2021?

Vandaag heeft Flexa de Kleur van het Jaar 2021 bekend gemaakt! Tromgeroffel voor de kleur: Brave Ground! Een prachtige bruine tint die goed is toe te passen in ieders interieur. Ontdek hieronder hoe jij deze mooie kleur in jouw interieur kunt toepassen!

Waarom Brave Ground?

De Kleur van het Jaar 2021 is een warme, natuurlijke en neutrale kleur die voor balans in elke kamer zorgt. Zoals ieder jaar doet Flexa een trendvoorspelling van het jaar, de trendvoorspelling voor dit jaar is dat we allemaal opnieuw gaan bekijken wat er pas echt toe doet in ons leven. De balans wordt opgemaakt en we vinden een nieuwe, positieve weg vooruit door vertrouwen te hebben in onszelf, samen te gaan werken met anderen, voort te bouwen op het verleden en plannen te maken voor de toekomst. Want het vergt moed en energie om veranderingen te omarmen. En hiervoor biedt jouw huis de basis voor creativiteit.

Brave Ground is een veelzijdige, bruine tint die andere kleuren laat stralen. Met de vier kleurpaletten, samengesteld met de Kleur van het Jaar 2021 als basis, kun je vele kanten op. Je geeft jouw huis een complete make-over met deze kleuren. Je drukt jezelf op een aantal verschillende manieren uit en zet de eerste stap naar verandering.

Ontdek de kleurpaletten

Voor de Kleur van het Jaar 2021, Brave Ground, heeft Flexa vier kleurpaletten samengesteld. Het gaat hierbij om de volgende kleurpaletten, namelijk ‘het Timeless palet’, ‘het Expressive palet’, ‘het Trust palet’ en ‘het Earth palet’. In alle vier de kleurpaletten speelt Brave Ground weer een andere rol. Doordat elk palet uit verschillende kleuren bestaat, kun je dit ook gemakkelijk combineren met jouw woonstijl. Dit is ook de reden van de diverse paletten.

Het Timeless palet

Met dit kleurenpalet creëer je een rustige en informele ruimte in jouw huis. Het palet van rustige kleuren/tinten vormt een stevige basis voor elk interieur. Of je nu een traditioneel of modern interieur hebt, deze kleuren kun je hierin goed toepassen. Daarnaast past het goed bij de ambachtelijke kunst en natuurlijke materialen.

Durf te experimenteren met het Expressive palet

Durf je met kleur uit te pakken? En durf jij ook anders te zijn dan de rest met jouw interieur, waarbij je graag het randje opzoekt? Dan past dit kleurenpalet perfect bij jou! In dit palet creëer je Brave Ground met de kleuren roze en rood. De combinatie van deze kleuren passen perfect bij moderne meubelen, grafische patronen en lichthouten vloeren. Jouw interieur wordt hiermee heel erg uitgesproken!

Ga voor het Trust Palet

Je kunt natuurlijk ook het tegenovergestelde ten opzichte van het kleurenpalet hiervoor. Houd je meer van een rustig interieur? Dan past dit palet meer in jouw huis! Wanneer je Brave Ground combineert met het Trust palet, dan creëer je een warm en verwelkomend gevoel in huis. Stuk voor stuk zijn het subtiele, ton-sur-ton tinten die goed passen bij mid-century meubelen en luxe afwerkingen in huis met koper, marmer en fluweel.

Het laatste kleurenpalet

Het laatste kleurenpalet is het Earth palet. En de naam verklapt het al, met deze kleur haal je buiten naar binnen met de kleuren uit onze natuur zoals blauw en groen. Samen met Brave Ground creëer je een goede balans. Het gehele palet past goed bij natuurlijk hout, vintage meubelen en kamerplanten. Met dit kleurenpalet voel je je één met de natuur.

Wat een mooie kleur is de Kleur van het Jaar 2021 Brave Ground of niet? Benieuwd hoe deze kleur in jouw interieur eruit ziet? Gebruik dan de Flexa Visualizer-app! Of wil je de kleur van tevoren in de vorm van verf op je muur zien? Haal dan in onze winkel de Flexa kleurtester in de kleur Brave Ground en ontdek of de kleur in jouw ruimte past.

Bekijk onze openingstijden

Delen