Ontdek de Histor Kleur van het Jaar 2022

Ontdek de Histor Kleur van het Jaar 2022

Tadaaaaaa, daar is hij dan! Volgens Histor is Olive Sprig de Kleur van het Jaar 2022. Een flexibele grijsgroene kleur die staat voor groei en veerkracht van de natuur. Wij nemen jou graag mee in de belevingswereld van deze kleur en haar kleurpaletten. Lees je mee?

Reset jezelf met Olive Sprig

Na deze coronaperiode, lockdowns en de bijbehorende beperkingen zijn we meer dan ooit toe aan authenticiteit, een natuurlijke omgeving en persoonlijk contact. Dit zien we terug in de interieurtrends. Dit is dan ook de reden dat Histor Olive Sprig heeft verkozen tot de Kleur van het Jaar 2022. Een elegante, praktische en veelzijdige kleur voor in jouw interieur. De grijsgroene kleur staat dus voor groei en veerkracht van de natuur. Het is een ontspannende en verleidelijke kleur die de ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid in huis.

Tijdens de coronapandemie speelde het dagelijks leven zich helaas grotendeels thuis af, wat ervoor zorgde dat de wens om de natuur naar binnen te halen groeide. De kleur Olive Sprig is zo'n natuurlijke kleur die dit voor elkaar krijgt, mede door de positieve uitstraling van de kleur. De kleur verwijst naar de olijftak die staat voor vrede, harmonie en hoop. De subtiele kleur gaat heel goed samen met natuurlijke materialen, authentieke elementen en meubelen met gebogen vormen. Olive Sprig staat ook fantastisch bij messing en houttinten vinden wij! Maar de kleur kan ook helpen bij het creëren van een oase van rust in de slaapkamer. En wat dacht je van de combinatie met een fluweelgroene bank in de woonkamer of planten in verschillende tinten groen? Kleur mag weer gezien worden!

Ontdek hier nog meer kleurinspiratie

Wanneer je omgeving verandert, dan verandert ook je mindset. We zijn op dit moment weer toe aan optimisme en kleur. Door de opkomst van het thuiswerken en studeren op afstand, gaan we over van open woonconcepten naar meer individuele ruimtes om privacy te creëren en rustig te werken. Simpelweg is het schilderen van een muur is een manier om werk en privé meer van elkaar te scheiden. Een klein beetje kleur kan de ruimte al transformeren naar een fijne plek. 

Drie verschillende inspiratiepaletten

Van gedurfd tot rustgevend en van dynamisch tot juist ingetogen. De kleur Olive Sprig en de drie bijbehorende inspiratiepaletten zorgen voor het ontwikkelen van een meer persoonlijke kijk op kleur. Wij laten je graag de kleurpaletten zien en hoe jij deze in jouw interieur kunt toepassen. Alle drie de paletten hebben Olive Sprig als basis. 

Kleurpalet 1 - Introspective

Dit is een zacht en intiem inspiratiepalet die het rustgevende effect van de Olive Sprig verder versterkt. In dit kleurenpalet vind je kleuren die perfect zijn om kalmte en rust te creëren in het interieur. Zij maken van jouw huis een thuis! Wat wij echt kenmerkend vinden aan dit palet zijn de zachte pasteltinten en neutrale kleuren.

Je kunt deze kleuren ideaal matchen met fellere kleuren als accentkleur voor de finishing touch. Deze combinatie straalt zowel rust als optimisme uit in jouw interieur. Deze warme, maar bovenal, moderne kleuren worden het beste gecombineerd met ronde vormen en houten details. De aardse kleuren en pasteltinten staan erom bekend om een knus en intiem gevoel te geven aan de ruimte. Dit maakt het Introspective kleurenpalet ideaal voor bijvoorbeeld de slaapkamer. 

Kleurpalet 2 - Inspired

Vrolijkheid en optimisme, woorden die bij ons opkomen wanneer we het kleurpalet Inspired moeten omschrijven. Niks moet en alles mag! En met de meest creatieve combinaties richt jij jouw huis helemaal in met humor en lef. Denk eens out of the box. Dit kleurenpalet is speels en biedt enorm veel ruimte om creatief aan de slag te gaan. Dit doe je heel eenvoudig door opvallende en gedurfde kleurencombinaties te maken. Deze kleurstijl wordt gekenmerkt door originele keuzes zoals het combineren van fel gekleurde stoffen en eigenzinnige kunstwerken voor een uniek en eigen interieur. Dat wil toch iedereen?!

Kleurpalet 3 - Invaluable

Dit derde & laatste palet is met recht gedurfd te noemen, het Invaluable palet wordt namelijk gekenmerkt door een combi van natuurlijke en historische invloeden. Invaluable is opgebouwd uit warme, aardse tinten en donkere kleuren. Wanneer je deze rijke tinten met elkaar combineert, dan creëer je diepte en warmte in iedere ruimte waar je dit kleurenpalet toepast. De inspiratie uit het verleden wordt gecombineerd met dagelijkse invloeden om zo tot een geheel nieuwe stijl te komen. In dit thema staat upcycle centraal. Door het hergebruiken van vintage meubelen en accessoires wordt jouw interieur helemaal eigen en uniek.

Zie je de kleur Olive Sprig ook goed tot zijn recht komen in jouw interieur? Wellicht ook nog in combinatie met één van de hierboven genoemde inspiratiepaletten? Ontdek dan deze kleur in onze winkel en laat je inspireren. Kleur mag namelijk weer gezien worden in huis, wij houden ervan!

Bekijk onze openingstijden

Delen