Ontdek de Histor Kleur van het Jaar 2023

Ontdek de Histor Kleur van het Jaar 2023

Het verfmerk Histor heeft de Kleur van het Jaar 2023 bekend gemaakt. En het is de kleur Vining Ivy geworden! Vining Ivy is te omschrijven als groen, blauw, groenblauw, blauwgroen en alle andere mogelijke combinaties van beide kleuren. De kleur is simpelweg niet in één kleur te omvangen. Wij nemen jou graag mee in de wereld van Vining Ivy en bijbehorende kleurpaletten. Lees je mee?

Een fijne kleur om te combineren

Vining Ivy is een serene tint welke een trendy toevoeging is aan bestaande kleurpaletten of een elegant kleuraccent geeft voor een meer traditionele vibe. De kleur is een mengsel van krachtig blauw met verfijnd groen voor een mooie edelsteenkleur. Hoe gaaf is dat?! De kleur blauw brengt rust, waarbij de smaragdgroene tint juist een gevoel van balans creëert.

Samen met de verschillende Histor kleurpaletten vormt de kleur Vining Ivy de basis voor een sfeervolle kleurcombinatie. Deze kleuren samen, geven een gevoel weer, waar we blij van worden. 

Ontdek de drie inspiratiepaletten

Van warm tot aards en van neutraal tot uitbundig. Met de Kleur van het Jaar Vining Ivy biedt Histor drie inspiratiepaletten die passen bij iedere woonstijl. Zo ook bij jouw woonstijl! Wanneer je het 60-30-10 principe toepast in jouw interieur, dan ontstaat er een mooi evenwicht tussen de muren, vloer, meubelen en/of accessoires.

Maar allereerst staan we even stil bij wat het 60-30-10 principe inhoudt. Dit is een driekleurenpalet waarbij je een balans zoekt tussen muren, meubels en accessoires in je interieur. Om dit principe toe te passen, bestudeer je eerst de ruimte en de elementen die erin komen te staan. Je begint met de hoofdkleur, deze pas je voor 60% toe in de ruimte. Vervolgens vul je de ruimte aan met 30% nuancekleur en maak je de overige 10% af met een accentkleur. Ook wel de finishing touch genoemd! 

Vind jouw kleurinspiratie

Palet 1 | Serenity

In dit palet zorgt Vining Ivy voor pure elegantie in combinatie met zachte, melkachtige pasteltinten. Maar ook waterige kleuren en neutrale nuances horen helemaal thuis in dit palet. Palet Serenity zorgt voor rust met daarbij een royaal gebruik van neutrale, warme kleuren en daarbij lichte accenten. Een goede 60-30-10 suggestie voor dit pallet is samen met de kleuren Childhood Memory, met het groene van Frozen Rosemary en het zachtpaarse Faded Allium.

Palet 2 | Origin

In dit thema staan natuur en kosmos centraal. De kleur Vining Ivy zorgt in het palet Origin voor een vleugje betovering samen met de natuurlijke tinten. De schoonheid van de natuur wordt als basis gepakt met tegelijkertijd daarbij een avontuurlijke knipoog. De aardse tinten zorgen ervoor dat je bruist van de inspiratie en een gevoel van gastvrijheid en veiligheid krijgt. In dit palet komen kleuren als Cool Clay, Rough Ride en Limestone Block samen. Het palet Origin staat garant voor lichte ruimtes waarbij het gebruik van natuurtinten en houtsoorten zorgen voor de warmte in de ruimte.

Palet 3 | Duality

Duality is een vrij, uitbundig palet van heldere & felle pasteltinten in combinatie met sterke, neutrale kleuren. Samen zorgt dit voor een groot contrast. Doordat Vining Ivy een veelzijdige kleur is, zorgt dit binnen dit palet voor een glamoreuze retrostijl met daarbij een frisse, moderne sfeer. Maak je gebruik van afwerkingen in mat, glanzend of metallic met daarbij getinte verlichting, dan geeft dit bijna een surrealistisch gevoel. Omdat er gebruik wordt gemaakt van neutrale kleuren worden de combinaties nog eleganter en tempert het de krachtige kleuraccenten. In dit palet is het gaaf om de kleuren Citrus Sachet, Sightseer en Crystal Oasis met elkaar te gebruiken.

De kleur Vining Ivy toepassen

De Histor Kleur van het Jaar 2023 Vining Ivy kun je op verschillende manieren in huis toepassen. Je kunt de kleur laten mengen in zowel lakken als in muurverven. Bedenk dus van tevoren wat je wilt gaan verven, wat de oppervlakte is en welk soort verf je wilt gebruiken. Heb je jouw keuze gemaakt? Dan helpen onze adviseurs jou graag verder bij het mengen van de kleur(en).

Zie je de kleur Vining Ivy ook goed passen in jouw interieur? Wellicht in combinatie met één van de hierboven genoemde inspiratiepaletten? Ontdek dan deze kleur in onze winkel en laat je inspireren. Want kleur mag gezien worden en brengt leven in jouw interieur! 

Bekijk onze openingstijden

Delen