Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2023?

Wat is de Flexa Kleur van het Jaar 2023?

Voor alweer het 20e jaar op rij is het verfmerk Flexa op zoek gegaan naar dé Kleur van het Jaar. En de Kleur van het Jaar 2023 is bekend gemaakt! Tromgeroffel voor de kleur: Wild Wonder! In deze blog duik je mee in de belevingswereld van deze kleur.

Waarom Wild Wonder?

De afgelopen twintig jaar zijn de Flexa Kleurexperts ieder jaar weer op zoek gegaan naar wereldwijde inzichten. Dit vertalen ze vervolgens door naar de Kleur van het Jaar die op dat moment past bij de stemming. Met 2023 in het vooruitzicht is met de kleur Wild Wonder gekozen voor een positieve kleur met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd. Het is een warme en opbeurende kleur die ervoor zorgt dat we ons verbonden voelen met de natuur en helpt om ons thuis op ons gemak te voelen.

Natuur staat momenteel bovenaan op de mondiale agenda. Dit is dan ook de reden dat Flexa is gaan nadenken over de verschillende manieren waarop de natuur de mens ondersteunt en inspireert. Deze gesprekken hebben uiteindelijk geleid naar een thema voor de Kleur van het Jaar 2023. Met de wonderen van de natuur en de kleurnaam ligt met name de transformerende kracht van de natuur zelf. De kleur is een warme kleur die ons verbindt met de natuur en waarmee we de natuur heel eenvoudig in huis kunnen halen. Samen met de kleur Wild Wonder zijn er vier kleurenpaletten samengesteld, zodat iedereen deze kleur in huis kan halen. Ook jij! Uiteindelijk vertelt elk palet een ander verhaal over de manier waarop de natuur ons kan inspireren.

Ontdek de diverse kleurpaletten

Voor de Kleur van het Jaar 2023, Wild Wonder, zijn vier gebruiksvriendelijke kleurpaletten samengesteld. Het gaat hierbij om de volgende paletten: het Lush Palet, het Buzz Palet, het Raw Palet en het Flow Palet. In alle vier de kleurpaletten speelt de kleur Wild Wonder de hoofdrol, maar komt in ieder palet de kleur weer op een andere manier tot zijn recht. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren en daarom kun je dit palet eenvoudig combineren in jouw eigen interieurstijl. 

Het Lush Palet

Wanneer we ons enorm verbonden voelen met de natuur, dan voelen we ons automatisch ook beter. Met de rustgevende kleuren uit het Lush palet wordt ervoor gezorgd dat we ons ondersteund en gehoord voelen. Door in het palet gebruik te maken van de kleuren zachtgroen in combinatie met Wild Wonder ontstaat er een warme en zachte sfeer.

Het Buzz Palet

Kijken we naar het Buzz Palet, dan is dit in tegenstelling tot het Lush Palet een vrij levendig palet. De kleuren uit dit palet zijn gebaseerd op de biodiversiteit van een veld vol met wilde bloemen. Wil je een ruimte met dit palet verven? Schilder dan een muur in de Kleur van het Jaar Wild Wonder. Voeg hier een fel kleuraccent aan toe en zo ontstaat er een gezellige ruimte voor het hele gezin. De ruimte voelt speels en verfrissend aan. Wie wil dat nu niet?!

Het Raw Palet

Met het Raw Palet denken we even terug aan die fijne tijd vol rijkdom van natuurlijke materialen om ons heen. Dit palet voelt warm en verrijkend aan. Door een (zacht)bruine kleur te combineren met Wild Wonder creëer je een ruimte die knus maar bovenal comfortabel aanvoelt. 

Het Flow Palet

Binnen dit palet draait alles om het creëren van balans in jouw interieur. Met dit palet kies je voor een tweekleurig effect van zachtblauw en Wild Wonder. De combinatie van deze kleuren samen zorgt ervoor dat het een fijn palet is zonder dat deze overweldigend voelt. Perfect dus ook toe te passen in een kinderkamer.

Vind jouw kleurinspiratie

Tips voor het toepassen van Wild Wonder

De kleur Wild Wonder kun je op vele manieren in huis toepassen om elke ruimte in huis te transformeren tot een fijne ruimte. Zo zorg je voor nog meer verbinding met de natuur. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is de kleur op verschillende manieren in huis toe te passen. Jouw interieur kun je met een aantal praktische tips een compleet andere look & feel geven. Verf bijvoorbeeld een nis in een net andere toon, op deze manier benadruk je de nis en de accessoires die erin staan.

Wanneer je de kriebels krijgt om aan de slag te gaan, denk er dan goed over na dat licht van grote invloed is op kleur. De ligging van de ruimte, het tijdstip van de dag en het type licht zijn allemaal factoren die van invloed zijn op hoe de kleur eruitziet op de muur. Test daarom altijd de kleur op verschillende tijdstippen, zo weet je hoe de kleur tot zijn recht komt in jouw interieur.

De Kleur van het Jaar 2023, Wild Wonder, is een prachtige kleur. Wij zijn fan, jij ook? We begrijpen als geen ander dat je misschien van tevoren wil weten hoe de kleur in jouw interieur staat. Maar daar heeft Flexa een manier op bedacht, namelijk de Flexa Visualizer-app. Deze app is te downloaden in de App Store of Google Play Store. Wil je de kleur Wild Wonder van tevoren liever in het echt op je muur zien? Haal dan in onze winkel de Flexa kleurtester in de kleur Wild Wonder en laat je meeslepen in de kracht van deze kleur. 

Bekijk onze openingstijden

Delen