Jouw woonkamer inrichten doe je zo!

Jouw woonkamer inrichten doe je zo!

Van jouw favoriete serie kijken tot borrelen met vrienden en van luieren op de bank tot lezen in jouw favoriete boek! Het kan én mag allemaal in de woonkamer. Voor de meeste mensen is de woonkamer toch wel dé place to be in huis. Maar waar begin je als je een lege woonkamer wilt gaan inrichten? We helpen je graag op weg bij het indelen van jouw woonkamer.

Bepaal de functie van de ruimte

Het is allereerst belangrijk om te bedenken voor welke bezigheden jouw woonkamer geschikt moet zijn. Vraag jezelf af wat je allemaal in deze ruimte wilt doen. Wil je er gaan tv kijken, zit je graag bij de open haard, wil je er kunnen (thuis)werken of juist uitgebreid kunnen dineren met het gezin? Heb je kinderen? Dan is het ook handig om te bedenken of je ruimte nodig hebt voor speelgoed of dat je dit juist op een andere plek in huis creëert.

Beantwoord voor jezelf deze vragen om erachter te komen wat voor jou belangrijk is om jouw woonkamer in te delen. Aan de hand van jouw wensenlijst kun je dan bepalen waar jouw woonkamer aan mag voldoen en kun je gericht aan de slag met het inrichten van jouw huiskamer. 

De juiste woonkamerindeling voor jou

Jij plaatst, net als vele anderen, waarschijnlijk de bank tegenover de televisie. Lekker makkelijk zul je denken. Maar een goede woonkamerindeling vereist net iets meer van jou. Denk voordat je de woonkamer gaat indelen, goed waar je wilt gaan zitten. Heb je een grote woonkamer, dan is het fijn om een zitplek te hebben waarin je de hele kamer goed kunt overzien. Heb je een kleinere woonkamer, dan is het vaak prettig dat je naar buiten kunt kijken.

Sta jij graag in de keuken? Dan kan het ook fijn zijn om te kunnen communiceren met jouw gasten vanuit de keuken richting de woonkamer. Dus onze tip, wees niet bang om met meubels te schuiven. Door te schuiven kom je uiteindelijk bij de perfecte indeling voor jouw woonkamer.

Een goede tip bij het indelen van jouw woonkamer is dat je rekening moet houden met de looproutes in de woonruimte. Plaats de eettafel niet te dicht bij de deur naar de hal. Heb je tuindeuren? Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is rond de bank om deze deuren te kunnen openen en naar buiten te kunnen lopen.

Tip van onze interieuradviseurs
Met een plattegrond en uitgeknipte meubels kun je op papier eindeloos schuiven om te ontdekken naar
welke indeling je op zoek bent. Je ontdekt welke meubels dan wel en niet in de ruimte passen.

Ontdek jouw woonstijl

Als de basis van jouw interieur klaar is, is het tijd om te bepalen welke woonstijl(en) je graag terug wilt zien en hoe je sfeer wilt gaan creëren. Ga je voor een industriële woonstijl of kies je juist voor een Scandinavische of landelijke woonstijl? Stel jij en jouw partner hebben niet dezelfde smaak, dan kom je voor een uitdaging te staan. Het biedt juist ook mogelijkheden om een verrassende mix van woonstijlen en materialen te creëren waarmee het interieur nog persoonlijker wordt. Ben je nieuwsgierig wat jouw woonstijl is? Neem dan eens een kijkje in onze winkel in de verschillende stijlkamers.

Als je alle functies van de ruimte, de juiste woonkamer indeling en interieurstijl voor jouw woonkamer hebt gekozen, is het tijd voor het leukste gedeelte! De zoektocht naar de elementen die perfect aansluiten bij jouw woonwensen. We raden aan om te investeren in een aantal tijdloze items die de basis van jouw interieur gaan vormen. Houd hierbij altijd je eigen woonwensen in het achterhoofd. 

Heb je een groot gezin of vaak familie en/of vrienden over de vloer? Dan heb je met een elementenbank veel zitplaatsen tot je beschikking, welke flexibel in de ruimte is te plaatsen. Wil je televisie kunnen kijken maar tegelijkertijd ook van de tuin kunnen genieten? Dan biedt een draaibare fauteuil de perfecte uitkomst. 

Hetzelfde geldt hier eigenlijk voor de eettafel. Houd je ervan om uitgebreid te dineren met familie en/of vrienden? Dan biedt een grote eettafel voldoende plaats om gezellig te tafelen en eventueel ook direct een thuiswerkplek. Een compacte tafel werkt daarentegen ruimtebesparend maar beidt ook minder zitplaatsen.

Wil je meer weten over het gebruik van kleur in jouw interieur? Ontdekken hoeveel lampen je nodig hebt boven de eettafel? Bekijk het allemaal in onze blog met de acht meest gestelde woonvragen op een rij. Onze interieuradviseurs Francien, Annemarie en Lotte beantwoorden deze vragen graag voor je.

Bekijk de 8 meest gestelde woonvragen op een rij

De finishing touch

Is de basis van jouw interieur compleet en zijn de belangrijkste, grote meubels uitgekozen? Dan kun je met kleinere meubels en woondecoratie meer sfeer aan het interieur toevoegen. Denk hierbij aan een zacht vloerkleed, mooie sierkussens voor op de bank, kunst voor aan de muur, andere leuke woonaccessoires en ga zo maar door... Deze items zijn met recht de finishing touch en maken van jouw huis echt jouw thuis! 

Een tip van ons: in een goede woonbasis zijn accessoires en woontextiel de puntjes op de i in jouw woonkamer en dé echte sfeermakers. Wil je in één handomdraai een andere sfeer creëren in jouw woonkamer? Wissel dan de hoezen van jouw kussen om, leg een ander vloerkleed op de grond en jouw woonkamer heeft direct een hele andere uitstraling.

Zo zie je dat bij het indelen van jouw woonkamer wel het één en ander komt kijken. Wanneer je onze tips volgt, dan weten we zeker dat jij een woonkamer indeling krijgt die bij jou past. Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Maak dan een afspraak bij één van onze interieuradviseurs. Zij helpen je graag verder bij de juiste woonkamer indeling!

Ontdek de mogelijkheden van een interieuradvies

Delen