De mooiste woonkamer kleuren voor 2023

De mooiste woonkamer kleuren voor 2023

Begint het bij jou ook te kriebelen om de woonkamer een make-over te geven? En wist je dat een nieuwe kleur op de muur dan al veel doet? Het aankomende jaar gaan we aan de slag met natuurlijke tinten, maar vergeten we ook niet om een statement in huis te maken. In deze blog laten we je kennismaken met mooie woonkamer kleuren voor 2023. 

Woonkamer kleur inspiratie

Wat is er nu fijner dan om de natuur in te gaan en even helemaal tot rust te komen? Hoogste tijd om dit gevoel ook naar binnen door te trekken. Het is daarom ook geen toeval dat de nieuwe kleuren van 2023 zijn geïnspireerd op de natuur. De kleuren hebben enorm veel weg van het bos, de heide, het strand en de zee. Het zorgt voor een serene rust in de woonkamer met fijne combinaties. De wil om de natuur meer in huis te brengen, klinkt steeds sterker. Met de onderstaande kleuren creëer je dit gevoel, maar houd er rekening mee dat een statement in huis ook zeker niet mag ontbreken.

Wanneer je een mooie kleur hebt uitgezocht, dan is het goed om over de volgende stap na te denken. Pak je de hele muur mee of ga je het toch iets subtieler toepassen? Eigenlijk is de beste manier om je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven, oftewel de muur een nieuwe kleur geven. Wil je voor een rustig geheel gaan, kies dan voor ton-sur-ton. Je blijft hiermee in dezelfde kleurenfamilie, waarbij de muren, woonaccessoires en meubels op elkaar worden afgestemd. Is dat niet saai horen we je denken? Nee hoor, zeker niet! Doordat de tonen allemaal een andere tint hebben, wordt er juist diepte aangebracht in de woonkamer. 

Wil je het liever wat spannender maken? Dan kun je ervoor kiezen om de kleuren te combineren met de bijbehorende kleurenpaletten van de verfmerken zoals Flexa & Histor. Maar misschien vind je het spannend om in één keer de muur te verven, maar wil je wel de kleurtrends toepassen in de woonkamer. Combineer het dan met de kleuren die je al hebt. Zo krijgt jouw woonkamer toch een frisse uitstraling. Wil je toch jouw woonkamer een make-over geven? Hieronder lees je er meer over hoe je dat dan combineert.

Muurverf 2023

Het is dus de hoogste tijd om de muur in de woonkamer van een likje verf te voorzien, muurverf wel te verstaan. Want voor 2023 is een witte muur bijna niet meer acceptabel. Om het dan nog sfeervoller te krijgen, dan trek je de kleur van de muur door naar het plafond. Maar welke kleur muurverf kiezen we dan? Hieronder laten we je de kleuren van Flexa en Histor zien. 

Flexa muurverf kleuren 2023

De prachtige kleur Wild Wonder van Flexa is uitgeroepen tot Kleur van het Jaar 2023. De kleur staat volledig in het teken van de wonderlijkheid van de natuur. Het is een positieve geeltint en zorgt ervoor dat de woonkamer wordt verbonden met de natuur. Op deze manier kunnen we de natuur heel eenvoudig in huis halen.

De muurverf van Wild Wonder combineer je heel eenvoudig met de kleurpaletten van Flexa. Dit varieert van kalmte tinten tot opvallende kleuren. In alle vier de kleurpaletten speelt de kleur Wild Wonder de hoofdrol, maar komt in ieder palet de kleur weer op een andere manier tot zijn recht. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren en daarom kun je dit palet eenvoudig combineren in jouw eigen interieurstijl. 

Ontdek de kleurpaletten van Wild Wonder

Histor muurverf kleuren 2023

Met de krachtige & fijne kleur Vining Ivy heeft Histor deze kleur tot zijn Kleur van het Jaar 2023 uitgeroepen. De kleur is te omschrijven als groen, blauw, groenblauw, blauwgroen en alle andere mogelijke combinaties van deze kleuren. Krachtig blauw wordt gemengd met verfijnd groen voor een diepe edelsteenkleur.

Waar de kleur blauw rust brengt, zorgt de smaragdgroene toon voor een gevoel van balans. En is dat niet iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken? Zowel rust als balans! En naar onze mening drukt deze kleur dat gevoel perfect uit. Ook deze kleur heeft meerdere inspiratiepaletten op welke manier je de kleur kunt combineren. 

Bekijk hoe je Vining Ivy kunt toepassen

De kleuren combineren in de woonkamer

Wellicht vind je het spannend om direct de hele muur in Wild Wonder of Vining Ivy te verven, maar wil je één van de kleuren wel toevoegen in de woonkamer? Dan helpen wij je op weg hoe je dit het beste kunt combineren. Wild Wonder, een gele kleur, combineert heel erg goed met groen, bruin en zachte lilatinten. Deze kleuren samen geven je een kalm en opgewekt gevoel. Want wil je balans en rust in huis? Dan creëer je met deze warme, neutrale tinten een fris en tijdloos interieur. Niet geheel onbelangrijk, ze kunnen toegepast worden in verschillende kleurcombinaties. 

Wil je toch voor iets gewaagder interieur gaan? Combineer de Flexa kleur dan met vrolijke kleuren zoals oranje en roze. Deze kleuren zijn geïnspireerd op de natuurlijke energie en brengen verbondenheid in de woonkamer.

Hebben we het over Vining Ivy, dan is dat wel echt een statement kleur. Deze kleur kun je als basiskleur aanbrengen in combinatie met houttinten, gebroken wit, crème en andere beige elementen. Voor een meer luxe uitstraling kun je gaan combineren met gouden accenten en helderwitte accessoires. Heb je een kleinere ruimte? Dan is de kleur heel erg geschikt als contrast in combinatie met een neutraal kleurenpalet.

Enthousiast over één van deze kleuren geworden? Pak dan de kwast er maar bij en ga aan de slag met het verven van de woonkamer. Met deze kleuren in de woonkamer ga je in 2023 helemaal met de trends mee. Kom langs in onze winkel en laat je adviseren door onze adviseurs welke verf jij nodig hebt. Zien we je snel?

Ontdek onze openingstijden

Delen