Laden...

De interieurtrends van 2022

De interieurtrends van 2022

Beetje bij beetje komen we weer in het oude ritme terecht en pakken we ons gewone leven weer op. We kijken vooral uit naar de interieurtrends van 2022, jij ook? Het jaar 2022 wordt voor ons een jaar om een frisse start te maken en om ons huis nog fijner te maken. We presenteren jullie de Boer binnenblijvertjes!

De afgelopen periode is meer dan ooit gebleken dat een huis een thuis moet zijn. Een plek waar je je veilig voelt en volledig tot rust komt. Voorheen was een huis voor sommige mensen alleen een plek om te slapen en te eten. Maar doordat we afgelopen tijd (noodgedwongen) meer thuis moesten doorbrengen, heeft een huis meerdere functies gekregen. En dit zien we dan ook duidelijk terug in de woontrends van 2022.

Creëer een oase van rust

Doordat we soms drukte en chaos ervaren in onze levens, is een rustpunt creëren heel belangrijk. Kleurgebruik is hierin heel erg belangrijk. Leg binnenshuis de basis met neutrale tinten. Denk hierbij aan bepaalde basiskleuren zoals wit, grijs en zwart. De kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. Waarbij we allemaal behoefte hebben aan een veilige start.

Het gebruik van deze kleuren in combinatie met een minimalistische inrichting zorgt ervoor dat je het overzicht in huis bewaart. Er wordt gekozen voor eenvoudige, kwaliteit meubels. Je gaat nadenken over hetgeen jij graag in huis wilt hebben. Het motto wordt mindfull shoppen met weloverwogen keuzes voor duurzame producten. Nieuwsgierig welke duurzame producten wij onder andere hebben? Klik dan op onderstaande link en ontdek het in onze blog.

Ontdek onze duurzame merken

Om een oase van rust te creëren is het ook goed om gebruik te maken van organische vormen. De ronde vormen en zachte materialen zorgen ervoor dat het interieur vriendelijk oogt en comfort creëert. Neem bijvoorbeeld een ronde tafel, naast rust zorgen ze ook voor een gezellige sfeer in huis. Iedereen aan tafel kun je gemakkelijk aankijken en iedereen doet ertoe. Daarbij heb je ook geen harde randen waar je je aan kunt stoten. De ontwerpen zijn hierbij gericht en geïnspireerd op de natuur.

En tot rust komen we in de natuur. Of we nu gaan wandelen in het bos of een heerlijke strandwandeling gaan maken, het ruimt zo lekker ons hoofd op. Dit zien we ook binnenshuis terugkomen, het gebruik van marmer, hout en graniet is daarbij een trend die we veel terugzien. Kortom, in 2022 zien we een vriendelijk interieur veel terugkomen.

Een functionele inrichting

Door de ontwikkelingen de afgelopen periode is onze woning multifunctioneler dan ooit geworden en is 'thuis' een ruim begrip geworden. Hierbij is een grote behoefte aan grenzeloos wonen ontstaan. Voorheen was jouw woning de plek om jezelf even terug te trekken, maar nu vinden binnen één ruimte meerdere sociale activiteiten plaats. Om hierbij toch tot rust te komen, rustig te kunnen werken en/of je privacy te behouden kun je de ruimtes onderverdelen door middelen van decorelementen. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van glazen wanden. Op deze manier ervaren we minder de grens tussen binnen en buiten. Je zit in een open, maar toch gesloten, ruimte.

De woonkamer is een over het algemeen open ruimte, die dient als uitbreiding van andere ruimtes. Je verbindt deze met de elementen. We zien daarbij grote elementenbanken van leer of natuurlijke stoffen. Maar ook love seats die naar elkaar gericht zijn of een centraal punt in de ruimte zoals een haard of televisiewand.

Het thuiswerken gaat door

Door het noodzakelijke thuiswerken heeft dit bij velen de ogen geopend. Bij veel bedrijven zal dit dan ook een blijvend fenomeen blijven. Wanneer je thuis een inspirerende en structurele werkplek inricht, dan wordt het thuiswerken niet alleen efficiënt maar ook plezierig. Door te werken aan een 'echte' werkplek, kun je aan het einde van de dag ook echt de werkdag afsluiten. Investeer daarom voor 2022 in een fijne werkplek, zodat jij thuis bergen werk kunt verzetten.

Krijg je naar aanleiding van deze woontrends ook de kriebels om het huis te veranderen? Wacht dan niet langer en kom langs in onze winkel! Je vindt hier volop inspiratie om jouw huis van de laatste trends te voorzien!

Bekijk onze openingstijden

Delen