Thuis bij familie Schimmelpennink

Thuis bij familie Schimmelpennink

WIE Gerrie & Sjon Schimmelpennink
WAT boerderij, oorspronkelijk uit 1898
WAAR middenin de weilanden van Vaassen
WOONSTIJL een mix van landelijk en modern


Er raast een gure wind, het is grijs en de miezerregen houdt maar niet op. Op een herfstachtige dag rijden we naar het mooie Vaassen en komen we aan bij de boerderij van Gerrie en Sjon. Als we binnenstappen merken we niks meer van het vieze weer. De houtkachel brandt en je wordt omarmd door warme kleuren. Dit voelt als thuis!

‘Deze plek was liefde op het eerste gezicht!’ Gerrie en Sjon hebben vroeger allebei ‘buitenaf’ gewoond. Na een hele tijd in het dorp Vaassen te hebben gewoond, begint de wens om weer vrij te wonen steeds meer te kriebelen. Ook de dochter van Gerrie en Sjon heeft een sterk verlangen om buiten het dorp te gaan wonen. Daarom gaat het drietal op zoek naar twee woningen op één perceel in de omgeving van Vaassen. Tijdens een vakantie in Italië is een email van de makelaar het begin van een groot (ver)bouwavontuur.

Beetje geluk

’s Avonds laat, op de terugweg vanuit Italië met de caravan achter de auto, rijden Gerrie en Sjon meteen naar de plek waar de twee woningen te koop staan. Gerrie: ‘We komen oorspronkelijk uit Vaassen, maar omdat de woningen aan een doodlopende weg liggen, kenden we het niet. Onze eerste reactie: wauw, dit is het! De plek is super en het zijn twee huizen, dit kan niet beter! Er waren alleen zoveel gegadigden dus we dachten dat het hem niet ging worden. Maar we hebben toch geluk gehad.’ Tsjah, soms moet je een beetje geluk hebben…

‘Als je aan komt rijden, zie je de contouren van het huis nog een beetje golven. Dat is de charme van zo’n huis.’

Je ziet niet zo vaak dat mensen op deze manier twee woningen zoeken; althans, dat denken wij. ‘Je ziet het steeds meer,’ aldus Gerrie. ‘We zien het ook in de krant bij de vergunningsaanvragen. En ja, ook wij hebben dit verbouwd voor onze ‘oude dag’ met een slaapkamer en badkamer beneden en onze dochter en schoonzoon naast de deur. Dat idee is fantastisch.’ Wat een mooie oplossing, geweldig als je dit zo kunt regelen!

De boerderij is gebouwd in 1898, maar dit zie je alleen nog aan de buitenkant. Gerrie: ‘We hebben van binnen alles volledig gestript, alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Qua indeling is alles helemaal veranderd. Waar de eettafel nu staat, stonden eerder de koeien. Boven was nog een hooizolder en er waren aan de voorkant twee hele kleine kamertjes. Als je aan komt rijden, zie je de contouren van het huis nog een beetje golven. Dat is de charme van zo’n huis.’

Compleet plaatje

Gerrie en Sjon rijden nog wel eens naar Drenthe dus rijden ook elke keer Boer Staphorst over de A28 voorbij. Gerrie: ‘We hebben op een dag besloten er eens te gaan kijken, we waren er nog nooit geweest.’ En zo ontstaat uit één rondje door de showroom al gauw een afspraak voor een badkamer en keuken.

‘We zagen onze huidige keuken in de showroom. We dachten meteen, dat is hem! We waren op slag verliefd,’ aldus Gerrie. De keuken is dé eyecatcher van de woning met zijn lichtblauwe kleur en massief eiken fronten. De opstelling is voorzien van strakke Pelgrim apparatuur. Last but not least; de wijnkoeler van AEG, een grote wens van Sjon!

Bekijk de mogelijkheden van keukens

‘De samenwerking met Annemarie was geweldig, toen werd het plaatje ineens compleet.’

‘Omdat we een stukje moeten rijden, zijn de afspraken voor de badkamer en keuken op één dag gepland. Daar zijn we allemaal vrij snel uitgekomen,’ aldus Gerrie. Na een vraag over verlichting krijgen Gerrie en Sjon de tip bij interieurontwerper Annemarie in het Ontwerphuis binnen te lopen. Gerrie: ‘De samenwerking met Annemarie was geweldig, toen werd het plaatje ineens compleet. Uiteindelijk is bijna alles bij Boer vandaan gekomen.’

Zelfs de pannen en woonaccessoires komen bij Boer vandaan. ‘Als alles goed is, zijn we geen mensen die naar twintig winkels gaan. De service is perfect, je hebt alles onder één dak én een centraal aanspreekpunt. Dat werkt gewoon heel fijn,’ aldus Gerrie.

Vrienden van Boer

Gerrie en Sjon zijn zelf gezegd hele makkelijke klanten. ‘Heel simpel, we vinden iets mooi of we vinden iets niet mooi. Door met Annemarie de winkel in te lopen, hebben we alles samengesteld. Samen met Roeland hebben we de keuken vormgegeven. We wilden graag een kookeiland, maar dat werd wat krap in de ruimte. Op deze manier is de kookplaat alsnog naar de eettafel gericht, helemaal super,’ vertelt Gerrie.

Roeland heeft ook de kasten op maat in de bijkeuken mogen ontwerpen. Zo heeft de bijkeuken een strakke en opgeruimde uitstraling gekregen. Het echtpaar heeft verder weinig harde eisen. ‘Het enige wat ik wilde was een hoekbank, verder heeft Annemarie de vrije hand gekregen. De fauteuil bij het raam is ook zo’n leuk idee!’ Lekker om even over de landerijen te turen of een boek te lezen.

‘Er lopen altijd genoeg mensen en je hoeft nooit lang te wachten, dat is gewoon prettig.’

Tijdens het gesprek met Gerrie merken we dat Boer er echte ambassadeurs bij heeft gekregen. Gerrie: ‘Ik heb al veel complimenten gegeven, maar het is ook echt zo! Er lopen altijd genoeg mensen en je hoeft nooit lang te wachten, dat is gewoon prettig. Je wordt altijd super en vriendelijk geholpen.’

En waar veel mensen werken en veel producten worden geleverd, wordt er wel eens een foutje gemaakt. ‘Er zijn verkeerde tegels in het toilet geplakt, maar daar kwam de monteur al gauw achter. Er zijn meteen nieuwe tegels besteld en even later is het toilet opnieuw getegeld. Ook heb ik een keer over een defecte lamp gebeld, maar dat is eveneens heel snel opgelost,’ vertelt Gerrie.

Ontdek meer van de winkel van Boer

Zo trots als een pauw

Het interieur van Gerrie en Sjon is om jaloers op te worden. Er ligt een stijlvolle PVC vloer van Ambiant; tijdloos en makkelijk in onderhoud. De hoekbank is van het merk Soft Nord en heeft een vriendelijke cappuccino kleur. In combinatie met de blauwe fauteuil Daan van Eleonora en de sfeervolle houtkachel, is de woonkamer een fijne, rustige plek om te ontspannen.

Het eetgedeelte sluit hier naadloos op aan waarvoor Gerrie en Sjon de eettafel zelf hebben samengesteld. Het blad is van gerecycled teakhout waardoor het hout een mooie, doorleefde uitstraling heeft. Voor het onderstel hebben ze gekozen voor een kruispoot van zwart staal. Hierdoor is ook de tafel een perfecte combinatie van landelijk en modern.

De eetkamerstoelen Olivia van Maxfurn zitten werkelijk perfect en passen met de antraciete en blauwe kleuren helemaal in het complete plaatje. Oh, en heb je de slaapkamer met badkamer en suite al gezien? In de slaapkamer word je omringd door de rijke kleuren van het Atmosphère behang van Behang Expresse en de sfeervolle ribstof gordijnen van Eijffinger. In de badkamer heeft het echtpaar gekozen voor een badmeubel in een warme houtlook van Primabad en strakke kranen van Regn; hun eigen thuisspa.

‘Ik ben elke dag nog zo trots en blij. Dit huis heeft ons echt energie gegeven!

Als we vragen of deze woning een blijvertje is, twijfelt Gerrie geen moment. ‘Dit is de plek waar we oud willen worden, hopelijk in goede gezondheid! Als ik aan kom fietsen of met de auto aan kom rijden, dan ben ik elke dag nog zo trots en blij. Dit huis heeft ons echt energie gegeven!’ Als je de ene kant op kijkt, zie je in de verte paarden lopen. Als je de andere kant op kijkt lopen er koeien voor het raam langs. Deze woning en deze plek zijn terecht een pareltje te noemen!

Vind jij deze woning ook een pareltje en wil je vaker binnenkijkers zien? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Delen