Betonverf

Koper en marmer zijn items die we veel terug zien komen in diverse interieurs. Maar beton of betonlook mag tegenwoordig ook niet in dit rijtje ontbreken! Het is ongekend populair! Betonverf oogt neutraal, stoer en heeft een industrieel randje. Je kunt beton toevoegen door middel van meubelen, maar je kunt dit ook doen met betonverf. Wat is dat nu precies en hoe pas je het toe? Wij leggen het je graag uit.

Wanneer kies je voor betonverf?

Betonverf is een verfsoort die zich heel erg goed leent om toe te passen op verschillende soorten harde ondergronden, denk hierbij aan steen, plavuizen tot aan beton. Als speciale eigenschap heeft betonverf dat het goed dekt en hecht op vloeren en/of muren. Het is een slijtvaste en antislip verf. Daarnaast zijn vloeren met betonverf makkelijk in onderhoud. Dus echt de ideale oplossing om jouw vloeren of muren, zowel binnen als buiten, van de nodige bescherming te voorzien. Je kunt de verf voor meerdere doeleinden inzetten. Betonverf is dé oplossing en onwijs populair, dus als dat geen schilderen met betonverf wordt?!

Betonlook muren met de Marrakech Walls

Wij zijn helemaal fan van de Marrakech Walls van Pure & Original! Met deze verf breng je eenvoudig een stoere en industriële betonlook aan op jouw muur. Zo maak je jouw interieur net een tikkeltje spannender. Deze betonlook verf is geschikt om zowel de wanden als plafonds mee te schilderen. Dus of je nu een nieuwbouwhuis hebt of een oude boerderij die je een stoere uitstraling wilt geven? Het kan allemaal met de Marrakech Walls van Pure & Original.

Het aanbrengen van de verf kun je op verschillende manieren doen. De techniek die je gebruikt, is uiteindelijk van invloed op de kleur, uitstraling, glans en structuur van de muur. Je kunt kiezen voor een afwerking met een subtiele kleurnuance met één laag. Meer diepte en reliëf creëer je met twee lagen. Toch meer fan van hoogglans, dan gebruik je hier ook de Italian Wax bij. Na verzadiging met de Dead Flat Eco Sealer zorg je ervoor dat de verf waterafstotend en afwasbaar is, hieronder gaan we daar verder op in. Daarnaast zijn er nog vele andere mogelijkheden, laat je hiervoor informeren door onze verfadviseurs.

Hoe gaaf is het om een betonlook in de keuken en/of badkamer toe te passen? Met een afwerking van een sealer zorg je ervoor dat de verf beschermd wordt tegen vocht en spetters. Dit zorgt ervoor dat de verf goed is toe te passen in vochtige ruimtes of een plek waar je regelmatig een vochtige doek langs haalt zoals in de keuken. We adviseren niet om de Marrakech Walls toe te passen op plekken met veel direct watercontact zoals in de douche zelf.

Betonverf voor buiten

Betonverf is zowel binnen als buiten toepasbaar. Je past de verf namelijk gemakkelijk toe op je balkon, in de tuin of de oprijlijn. Het is een handige manier om snel de vloeren en/of wanden te verfraaien. Wat nu precies de juiste betonverf voor buiten is, dat is afhankelijk van een aantal factoren. Denk van tevoren goed na wat de ondergrond is? Staat de zon er de hele dag op of wordt de muur altijd nat door de regen? Factoren waar je allemaal rekening mee moet houden. De betonverf die je buiten gebruikt, moet daarom aan hoge eisen voldoen. Je wilt immers dat het lang meegaat en je niet ieder jaar opnieuw hoeft te schilderen. Je denkt misschien niet direct aan betonverf wanneer je een andere ondergrond hebt, maar dat is verleden tijd! Betonverf is namelijk oersterk en daardoor in veel gevallen zelfs de beste verf voor buiten. Je kunt ook ondergronden zoals hout, baksteen en stucwerk voorzien van betonverf voor buiten.

Betonverf voor buiten is oersterk, slijtvast en weersbestendig. De oppervlaktes die geverfd zijn met betonverf gaan langer mee dan oppervlaktes die dit niet zijn. Het heeft vele voordelen, want schimmels en mossen krijgen het lastig en komen niet door de verf heen. Of het nu gaat om een betonnen vloer of een buitenmuur, je kunt het allemaal verven met betonverf voor buiten. Denk wel na over de planning wanneer je aan de slag gaat. Ga niet aan de slag als er kans is op regen, verf bij rustig weer met een lage luchtvochtigheid. Zorg altijd voor een goede voorbehandeling van schoonmaken, schuren en primer aanbrengen zodat de verf goed hecht en niet loslaat. En daarna? Wat een stoere look heb je in de tuin?! Het gevoel van binnen met de Marrakech Walls trek je heel gemakkelijk door naar buiten.

De juiste betonverf voor jouw vloer

De ondergrond die je gaat verven bepaalt over het algemeen welke betonverf het meest geschikt is. Wil je de vloer voorzien van betonverf, dan kies je voor betonverf op waterbasis. Deze verf geeft minder geur en heeft een korte droogtijd. Zo is de vloer weer sneller beloopbaar, hoe handig is dat?! Wil je een vloer in de badkamer, keuken of het toilet voorzien van betonverf? Dan is het verstandig om betonverf met vochtwerende eigenschappen te kiezen. Heb je een betonnen vloer in de garage en wil je deze van kleur voorzien? Dan zijn er speciale garagevloer verven verkrijgbaar.

Betonverf voor de vloer is een handige manier om de vloer op te knappen. Want over het algemeen ziet een betonnen vloer er niet echt spannend uit. Maar door deze te schilderen met betonverf voor de vloer in een mooie kleur oogt de betonnen vloer al snel een stuk frisser. Betonverf voor de vloer is antislip, slijtvast en makkelijk schoon te maken. Wil je de vloer in de garage of schuur voorzien van betonverf? Kies dan voor een sterke twee-componenten betonverf. Deze verf is namelijk ook bestand tegen benzine, olie en intensief gebruik van de vloer.

Betonverf is dus de ideale oplossing om, zowel binnen als buiten, de muren een strakke uitstraling en bescherming te geven! Het geeft jouw interieur en woning een stoere look. Wil jij ook graag betonverf, maar ben je nog op zoek naar de juiste kleur? Kom dan langs in onze winkel en laat je adviseren door onze verfadviseurs. Zij laten je graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. En daarna dan kun je aan de slag!

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer