Acrylverf

Wil je graag aan de slag met het schilderwerk binnen? Dan kom je erachter dat er eindeloos veel verfsoorten zijn. Zorg er wel voor dat je bij elke klus de juiste verf kiest. Ontdek dan de meest gebruikte verfsoort voor binnen schilderwerk, acrylverf ook wel watergedragen verf of verf op waterbasis genoemd.

Een zeer geliefd product

In principe wordt acrylverf alleen binnenshuis gebruikt, de reden hiervan is dat het een verf is op waterbasis. De verf bevat geen chemisch oplosmiddel, het is namelijk verdund met water wat ervoor zorgt dat het minder schadelijk is voor het milieu en jouw gezondheid. Direct één van de redenen waarom tegenwoordig professionele schilders binnen alleen nog maar watergedragen verf mogen gebruiken in plaats van verf op terpetinebasis.

Daarbij heeft acrylverf vele voordelen, het maakt de verf zeer geliefd. Een voordeel van acrylverf is dat het niet kan verkleuren of vergelen. Wat ook betekent dat professionele schilders deze verf aanbevelen wanneer je in huis aan de slag wilt. Bij verf op terpetinebasis is er wel een mogelijkheid dat dit gebeurt wanneer er geen UV-licht bijkomt. Acrylverf is makkelijk aan te brengen op zowel muren als plafonds, kozijnen en deuren. Maar let bij de aankoop van acrylverf er wel op dat dat de schildersbenodigdheden zoals rollers en kwasten geschikt zijn voor verven op waterbasis. Dit komt omdat de hechting van de verfsoort minder makkelijk gaat. Dit is dan ook de reden dat je meerdere lagen moet aanbrengen op de muur voor het beste resultaat. Echter omdat de verf sneldrogend en overschilderbaar is, hoeft dit geen issue te zijn.

Maar waarom kies je dan juist voor acrylverf in plaats van verf op terpetinebasis? Als eerste hebben we de droogtijd, deze is vaak korter dan bij verf op terpetinebasis. Dit is heel handig wanneer je in een kortere tijd meerdere lagen verf wilt aanbrengen. Zoals net duidelijk is geworden, heeft verf op waterbasis weinig geur waardoor je binnen goed wegwijs bent met deze verf. Acrylverf van de bekende merken zoals Sikkens, Sigma en Wijzonol is heel erg duurzaam, vooral wanneer je het binnenshuis wilt gebruiken. Verf op terpetinebasis is voor buiten uiteindelijk de meest duurzame keuze.

Aan de slag met acrylverf

Ben je overtuigd om aan de slag te gaan met acrylverf. Let er dan wel op dat schilderen met watergedragen verf net even anders is. De verf is namelijk lichter en droogt sneller. Zorg ervoor dat je de verf niet te schraal opzet, dan droogt het namelijk te snel en krijg je strepen op de muur. Probeer een beetje vlot te schilderen voor het beste eindresultaat. Het is een prettige verf wat ervoor zorgt dat jouw klus de juiste look krijgt.

Wil je aan de slag, maar twijfel je nog hoe je de acrylverf het beste aan kunt brengen bij jou in huis? Laat je dan adviseren door onze verfadviseurs. Zij adviseren jou graag over de beste verf met de juiste verfbenodigdheden om de klus te klaren. Kom langs in onze winkel en ontdek de verschillende soorten verf van de bekende merken. Zien we je snel?

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer