Tegelverf

Over het algemeen worden tegels vaak gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer, keuken en/of toilet. Maak je deze tegels niet regelmatig schoon, dan leidt dit tot kalkaanslag of schimmelvorming. De prachtige tegels veranderen dan langzaam naar een grauwe tint. Zonde, maar met tegelverf maak jij jouw tegels weer als nieuw!

Wat is tegelverf?

Soms heb je zin om de boel in huis te gaan veranderen. Je wilt bijvoorbeeld de badkamer, het toilet of de keuken een nieuwe uitstraling geven. Maar je ziet het niet zitten om alle tegeltjes te verwijderen. Met tegelverf in allerlei verschillende kleuren geef je de ruimte met gemak een nieuwe uitstraling. Je kunt hiermee de vloertegels verven, maar ook de andere tegels verven.

Tegelverf heeft een goede hechting aan de tegel. Dit betekent dat je allerlei tegels kunt verven. Wil je vloertegels verven, dan raden wij wel aan om de twee-componenten tegelverf te gebruiken. Deze verf heeft namelijk een uitstekende hechting en is kras- en stootvast. Wel zo fijn als je er iedere dag op loopt. Met tegelverf laat je jouw tegels er weer zo goed als nieuw uitzien, zonder te slopen. Dus je kunt de sloophamer verruilen voor een goede kwast zodat je vandaag nog aan de slag kan!

Hoe werkt het?

Met de Histor tegelverf kun je direct aan de slag, het geeft direct jouw tegels een compleet nieuwe uitstraling. Zoals al duidelijk is geworden, kun je de tegels verven met tegelverf maar je kunt er ook voor kiezen om de voegen erbij te verven. Wil je aan de slag? Dan dien je eerst de tegels die je gaat behandelen te ontvetten. Klein beetje opschuren en drogen. Hetgeen wat je niet wilt verven kun je afdekken. Wanneer je de tegels gaat verven, is het verstandig om goed te ventileren maar mag het niet teveel tochten. Begin je met verven, begin dan eerst met de randen en voegen. Daarna breng je de tegelverf royaal aan, verf eerst verticaal en vervolgens met horizontale banen. Werk altijd van boven naar beneden. Wil je een tweede laag aanbrengen? Wacht dan altijd minimaal 24 uur en schuur vooraf eerst nog even licht op. Nog wat verf over? Tegelverf kan ook gebruikt worden op sanitair. Dus ideaal wanneer de toiletpot ook een nieuw likje verf kan gebruiken.

De tegelvloer schilderen

Ga je een bestaande tegelvloer schilderen? Dan is dat wel even wat anders dan het verven van de keukentegels. Ga je de douche- of badkamervloer verven, dan heb je eerst een warmwaterbestendige tweecomponenten tegelverf als grondverf nodig. Want ga je vloertegels verven, dan vraagt dit om meer bescherming dan wandtegels. Heb je gekleurde tegels in de badkamer, dan kan dit er gewoon overheen geschilderd worden. Ook hier geldt eerst de tegels ontvetten. Welke kleur je de vloer ook wilt, het is allemaal mogelijk! Jouw badkamer krijgt een geheel nieuwe uitstraling. Voor een gaaf effect kun je er ook voor kiezen om de voegen mee te verven.

Ons assortiment tegelverf

Tegelverf hebben we in verschillende kleuren, zodat er altijd een bijpassende kleur is voor jouw situatie. Je kunt een kleur kiezen die jou het meeste aanspreekt. De twee componenten tegelverf zorgt, nadat je de tegels hebt ontvet, voor een goede dekking. Het maakt hierbij niet uit of de bestaande tegels gekleurd of wit zijn.

Dus of je nu de keukentegels, badkamertegels of vloertegels wilt gaan verven. Je voorziet jouw keuken en/of badkamer van een geheel nieuwe look met de tegelverf. Benieuwd welke verf het meest geschikt is voor jouw klus? Kom dan langs in onze winkel en laat je adviseren door onze verfadviseurs.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer