Structuurverf

Tijd om de muren en het huis van een frisse look te voorzien? Met structuurverf breng je gemakkelijk en snel meer structuur aan op de muren. Oneffenheden? Deze verhul je eenvoudig met deze verf. Je beschermt jouw wanden ook nog eens van invloeden van buitenaf met deze verf. Aan de slag met de structurverf!

Wat is structuurverf?

In feite is structuurverf een latexverf waaraan zandkorrels zijn toegevoegd. Je creëert met de verf een effect zoals dat van een structuurpleister op de muur of plafond. Je geeft de muren wat reliëf mee waardoor deze een rauwe en industriële look krijgen. Super leuk wanneer je eens wat anders wilt dan die strakke muren. Maar wil je oneffenheden op de muur wegwerken om juist aan de gladheid te werken, dan is structuurverf ook perfect. De kleine oneffenheden worden dan namelijk niet meer zichtbaar.

Bij structuurverf heb je eigenlijk de keuze uit twee soorten. Je kunt kiezen voor structuurverf grof, hierbij heeft de verf grote zandkorrels. Of je kiest voor structuurverf fijn, logischerwijs bestaat de verf dan uit kleine zandkorrels. Beide soorten geven een uniek effect aan jouw muur.

Kies je voor een rauwe look met meer reliëf aan de muur, dan kies je voor structuurverf grof. Hierdoor krijg je meer korrels aan de muur waardoor je een industrieel effect aan de muur creëert. Voor een stoer contrast kies je voor een grove structuurverf aan de muur en een gladde betonvloer op de grond. Met een structuurverf fijn heb je dit effect minder, maar dat maakt de verf zeker niet minder mooi. Over het algemeen heeft structuurverf een witte kleur, maar je kunt na afloop de muren altijd nog van een kleur voorzien als je dat wilt.

Hoe breng je structuurverf aan?

Op vrijwel alle ondergronden is structuurverf aan te brengen. Let van tevoren wel op, want is de kamer onlangs nog gestuct? Wacht dan ongeveer dertig dagen voor je aan de slag gaat met de structuurverf. Na een maand zijn de muren voldoende gedroogd om geverfd te worden. Zoals we net al zeiden, kan structuurverf aangebracht worden op vrijwel alle ondergronden. Wil je een muur met behang verven? Verwijder dan altijd eerst het behang voordat je gaat verven. Voor het beste resultaat behandel je de wanden ook eerst nog met een voorstrijkmiddel. Altijd de muur goed laten drogen voor je de verf aanbrengt. Plak kozijnen, plinten en andere randen af voor je aan de slag gaat. Om de structuurverf goed aan te brengen, maak je gebruik van een blokwitter. Een blokwitter bevat namelijk synthetische en natuurlijke haren, wat er ook voor zorgt dat je gemakkelijk in de kleine hoeken komt. Ben je aan het knoeien? Geen probleem, want met een vochtige doek verwijder je gemakkelijk de verfspatten.

Heb je de muur geschilderd, dan behandel je deze direct met een structuurroller. Hiermee krijg je het echte korrelige effect op de muur. Om het resultaat er nog mooier uit te laten zien, dan werk je het makkelijkste met meerdere personen. De ene persoon brengt de structuurverf aan en de andere komt er direct achteraan met de roller. Zo ben je ook nog eens sneller klaar.

Structuurverf aanbrengen is dus een fluitje van een cent. In onze winkel vind je een ruim assortiment aan structuurverf. Hulp nodig? Onze verfadviseurs staan voor je klaar om te helpen met de verf die het beste bij jou past.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer