Muurverf

Ben je van plan om de muren een nieuwe look te geven? Over het algemeen kiezen dan veel mensen voor muurverf. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor behang of stucwerk. Ga je liever met de verfkwast in de weer? Dan ga je aan de slag met muurverf! Muurverf is echt de meest populaire oplossing van muren die de ruimte vervolgens een persoonlijke uitstraling geeft.

Wat is muurverf?      

Ben je van plan om de muren of het plafond in huis aan te gaan pakken? Dan is muurverf de uitkomst. Soms wordt muurverf ook wel latex genoemd, deze termen worden geregeld door elkaar gebruikt. Daarbij zit er veel kwaliteitsverschil in muurverf. Je kunt er namelijk meerdere kanten mee op. Muurverf van tegenwoordig wordt gemaakt van watergedragen acrylaatdispersie, een hars dat werkt als bindmiddel wat verdeeld is in het water dat in de verf zit.

Muurverf wordt, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om de muur te beschermen en om deze eventueel van kleur te voorzien. Heb je muurverf van hoge kwaliteit en een gerenommeerde merk, dan zie je dit terug in de dekking van de verf. Daarbij is de muur ook gemakkelijker te reinigen zonder dat deze gaat glimmen op de gereinigde plekken. Muurverf heeft dus vele voordelen, waarbij de klus door de goede dekking snel is geklaard. Bijkomend voordeel hiervan is dan weer dat je minder verf gebruikt wat kostenbesparend werkt.

Knap het huis op met muurverf

Met muurverf kun je dus vele kanten op. De keuze van de juiste soort muurverf is afhankelijk van de ruimte en het oppervlakte wat je wilt gaan verven in huis. Wil je de muur buiten een kleur geven? Dan kies je logischerwijs voor muurverf voor buiten. Maar misschien wil je juist wel de muren in de woonkamer een andere kleur geven, dan kies je voor de muurverf voor binnen. We adviseren wel om de ondergrond van de muren van tevoren goed te behandelen. Dit zorgt voor een nog beter en strakker eindresultaat. Maar daarover later meer.

Met muurverf op de muur verander je met wat verf de uitstraling van de muur en/of de gehele woning. Of je nu kiest voor de laatste kleurtrend van het jaar of gewoon voor simpel wit. Met de verf krijgt je kamer sowieso al een flinke opknapbeurt. En wil je iets anders? Dan is de muurverf ook weer gemakkelijk over te verven.

Wanneer je begint met verven, dan kijk je als eerste welke ondergrond je hebt. Is de ondergrond van beton, dan kan er eigenlijk vrij weinig misgaan. Maar bij sommige muren heb je een voorstrijkmiddel nodig, dit is nodig zodat het vocht niet direct in de verf trekt. Heb je geen egale muur, dan kun je het beste eerst plamuur gebruiken om de gaten op te vullen. Daarna schuur je de muur licht bij voor een gladde ondergrond.

Er bestaan diverse soorten muurverf. Aan de ene kant heb je muurverf op waterbasis, maar aan de andere kant heb je ook muurverf op terpentinebasis en latex. Het voordeel van latex is met name dat het snel droog is, gemakkelijk aan te brengen en dat het geur-arm is. Alle hiervoor genoemde soorten verf zijn in principe in elke kleur te verkrijgen die je maar wenst.

Een breed kleurenpalet

Zoals al duidelijk is geworden, zijn er zoveel mogelijkheden voor verf op de muren. Er zijn tal van kleuren waar je uit kunt kiezen. Eerst moet je goed bedenken wat je graag wilt. Ga je voor een natuurlijke kleur of juist meer een opvallende kleur? Of ga je juist voor een rustig interieur en kies je voor een lichte kleur? Met onze verfmengmachine kun je alle kleuren van de regenboog met verschillende tinten verkrijgen. Met bekende merken zoals Flexa muurverf of Histor muurverf.

Wanneer je de muurverf hebt gekozen die geschikt is voor jouw muren en/of plafond, dan kun je aan de slag! Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Plak als eerste de kozijnen af en dek de vloer en meubels af. Zorg ervoor dat de muren stofvrij zijn en dat het niet tocht in de kamer. Het is afhankelijk hoe groot de oppervlakte van de muur is voor hoe groot de roller moet zijn. In ons assortiment vind je diverse soorten verfkwasten en –rollers. Wil je op de muur meer structuur? Dan kies je voor een structuur roller. Voor de kleine hoekjes en randen gebruik je een platte kwast, zodat je overal goed bij kan. Om de gehele klus in een keer te klaren, vind je bij ons de juiste verfbenodigdheden.

Met de Flexa muurverf wordt er kleur gegeven aan de wereld en is er altijd een passende kleur te vinden voor jou. Test altijd van tevoren de verf op de muren met een Flexa kleurtester of kleur direct de muren met Flexa muurverf. Met deze verf zorg je ervoor dat jouw huis een hele nieuwe uitstraling krijgt. Ook met Histor muurverf voorzie jij jouw muren, deuren en kozijnen van een mooie nieuwe kleur. De mooie verfkleuren variëren van fijne tot diepe kleuren, die je ook nog eens mooi met elkaar kunt combineren. Je geeft jouw huis een unieke uitstraling!

Dus ben jij op zoek naar muurverf om jouw muren van kleur te voorzien? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke kleur dit moet worden? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je verrassen door alle kleuren en merken die wij in ons assortiment hebben. Onze adviseurs gaan samen met jou graag op zoek naar de juiste kleur, het is zelfs mogelijk om jouw ideale kleur te mengen in onze verfmengmachine. Je vindt bij ons altijd de perfecte muurverf voor in huis.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer