Inside Blinds

Een innovatief merk, zo kunnen we het raamdecoratiemerk Inside Blinds goed omschrijven. Het is het merk waar je terecht kunt voor allerlei soorten raamdecoratie. Elke raamdecoratie van Inside Blinds is een puur Belgisch design product. Maar wat zijn wij blij dat ze ook werkzaam zijn in Nederland.

Een uiteenlopend assortiment

De raamdecoratie van Inside Blinds wordt in een eigen Belgisch atelier ontworpen en geproduceerd met de beste Belgische stoffen en materialen. Samen met de vele designers en specialisten die werkzaam zijn binnen het bedrijf werken ze op maat en perfectioneren ze hun producten waar nodig.

Het assortiment van dit merk is zeer uiteenlopend. Je kunt hierbij denken aan gordijnen zoals overgordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen maar ook andere soorten raamdecoratie zoals houten jaloezieën. Ook heeft dit innovatieve merk iets nieuws ontworpen, genaamd Squid. Dit is een transparante, zelfklevende textielstof voor raambekleding. Dus wanneer je op zoek bent naar kwalitatief goede raamdecoratie, dan zit je bij Inside Blinds wel goed. Hieronder lichten we de verschillende soorten raamdecoratie van Inside Blinds voor je uit en kun je genoeg inspiratie opdoen.

Moderne uitstraling

Een huiselijke en warme sfeer, dat bieden de gordijnen van Inside Blinds in huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens hartstikke functioneel. Het aantal stoffen voor de gordijnen varieert dan ook van transparant tot zelfs matte metallic stoffen. Voornamelijk bevatten de stoffen van dit merk polyester, dit maakt dat de gordijnen krimpvrij en kleurvast zijn. Zijn de gordijnen toch vuil geworden? Dan kun je ze zelf eenvoudig reinigen in de wasmachine. Je kunt voor verschillende afwerkingen kiezen, kies je voor een enkele of dubbele plooi? En kies je voor een moderne wave of ingewerkte zeilringen?

De stoffen voor de gordijnen zijn kamerhoog. Dit betekent dat ze prachtig naadloos kunnen worden vervaardigd tot wel 10 meter breed of zelfs meer. Wanneer je kiest voor de kleurechte stof, dan bescherm je jouw gordijnen tegen verkleuring en krijgen ze een vollere uitstraling voor betere akoestiek en isolatie.

Ontdek meer van onze gordijnen

Ben je ook zo’n fan van alle technische snufjes van tegenwoordig? Als erkende partner van Somfy kiest Inside Blinds voor duurzame, betrouwbare en stille motoren in hun gordijnen. Want zij zijn van mening dat een geautomatiseerd product een langere levensduur heeft.

Altijd een passend type

Wil je liever iets anders dan gewone gordijnen? Dan kun je ook kiezen voor vouwgordijnen. Deze raamdecoratie past in vrijwel elk type interieur en zorgt voor een gepaste sfeer. De vouwgordijnen hebben altijd één of meerdere van de volgende functies: privacy, minimale verkleuring, zonwering, verduistering, akoestiek, isolatie of brandwerendheid. Daarnaast zien de vouwgordijnen er altijd goed uit! Maar zoals je merkt, heeft Inside Blinds goed nagedacht over de wensen van de consument. Zo past er altijd een type vouwgordijn van Inside Blinds bij jou.

En heb je een grote raampartij? Ook daar is over nagedacht! De vouwgordijnen zijn namelijk verkrijgbaar tot wel tien meter breed en zes meter hoog. Door het gebruik van kwalitatief goede stoffen zijn er in de vouwgordijnen geen naden zichtbaar.

Je kiest over het algemeen voor vouwgordijnen wanneer je schuine ramen hebt of hoekige raampartijen. Ze zijn namelijk de perfecte oplossing om privacy te bieden en tegelijk de zonnestralen van buiten tegen te houden. Door een geavanceerd systeem kunnen de vouwgordijnen zelfs in een dakraam geplaatst worden. Want een vouwgordijn van Inside Blinds kan tot het laagste punt van de schuine kant opgetrokken worden.

Een gordijn met positieve eigenschappen

Houd je niet van teveel poespas en heb je liever een strak interieur? Kies dan voor rolgordijnen! En rolgordijnen hebben ook een aantal goede eigenschappen. In de zomer houden rolgordijnen de hitte buiten. Indien je ook de ruimte wilt verduisteren, dan kun je ook kiezen voor rolgordijnen. Wanneer je de ruimte wilt verduisteren, kies dan voor de optie om het gordijn naar het raam toe te laten afrollen. Zo wordt de afstand tussen het kozijn en de stof kleiner en wordt de ruimte beter verduisterd.

Net zoals de vouwgordijnen zijn deze rolgordijnen ook geschikt voor een grotere raampartij. De rolgordijnen zijn verkrijgbaar met een maximale breedte van vier meter en vier meter hoog. Heb je toch nog grotere ramen, dan kom je toch uit bij vouwgordijnen. De stoffen van de gordijnen van Inside Blinds zijn ook verkrijgbaar als rolgordijnen. Het enige verschil is dat de rolgordijnen via een verhardingsprocedure worden geproduceerd. Zo kun je de ruimte bekleden met verschillende soorten raamdecoratie in dezelfde stof. Je creëert hiermee een mooie eenheid!

Bekijk meer raamdecoratie

Speel met zonlicht en schaduw

Zoals we eerder al lieten blijken, heeft Inside Blinds niet alleen maar gordijnen. In de collectie vind je ook houten jaloezieën. Met deze raamdecoratie kun je eenvoudig spelen met zonlicht en schaduw. Het hardhout van de jaloezieën wordt milieuvriendelijk geproduceerd en staat ook wel bekend om zijn lage gewicht en duurzaamheid. Ook zijn houten jaloezieën eenvoudig te onderhouden. Zit er stof op, dan veeg je deze er gemakkelijk af met een plumeau. Wil je de houten jaloezieën grondiger reinigen, dan kun je dat ook doen met een lichtvochtige doek.

De meest populaire uitvoering van de houten jaloezieën zijn de lamellen van 50 mm breed. Maar er is ook een luxere variant van 63 mm, de opening tussen de lamellen in geopende toestand is dan groter en doet het interieur ruimer lijken. De houten jaloezieën worden standaard geleverd met een aluminium bovenbak die vocht- en roestbestendig is. Dat betekent dat je de jaloezieën met gemak in ruimtes zoals de badkamer of keuken kunt plaatsen. Ze zorgen voor voldoende verlichting in elke ruimte en bieden jou de gewenste privacy.

Alle houten jaloezieën zijn uitgerust met een gepatenteerd systeem waarbij de touwtjes in de lamellen zo geplaatst zijn dat licht wordt tegengehouden in de gesloten stand. Je kunt ook kiezen voor een decoratie band voor een complete verduistering. Het grote voordeel van houten jaloezieën is dat je de lichtinval tot op de millimeter nauwkeurig kunt regelen. Door de rustieke uitstraling worden het echte blikvangers voor in huis.

Raamdecoratie voor elk type raam

Raamdecoratie die op elk raamtype en elke vorm kan worden aangebracht, genaamd Squid. Het zelfklevende textiel is zowel vocht- als hittebestendig. Ook zorgt het ervoor dat je in jouw woning voldoende privacy krijgt. Het maakt niet uit of je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen hebt. Of dat je deze raamdecoratie wilt plaatsen op een dakraam of glazen koepel. Zolang het raam van glas is, kun je Squid gebruiken. Het raamtextiel kun je namelijk op maat bijsnijden.

Maar wat is het nu precies? Squid is een transparante stof waarbij je overdag zonder problemen door naar buiten kunt kijken, maar de inkijk naar binnen toe wordt belemmerd. Je behoudt dus zowel jouw privacy als het uitzicht. Met Squid voor de ramen ben je ervan verzekerd dat er alsnog voldoende daglicht naar binnen komt, want het reflecteert en adsorbeert voor een deel het daglicht. Net zoals de houten jaloezieën is ook Squid vocht- en hittebestendig. Vocht vormt geen problemen voor de kleefkracht van deze raamdecoratie. Je kunt het dus met een gerust hart aanbrengen op de ramen van de badkamer, keuken of wasruimte.

Met de raamdecoratie van Inside Blinds kun je dus vele kanten op. De raamdecoratie zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens van hoogstaande kwaliteit. Wil je je meer laten informeren door de mogelijkheden die dit merk te bieden heeft? Laat je dan informeren door onze specialisten. Zij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Bekijk onze openingstijden

filter en sorteer