COBB

We kennen allemaal wel dat gevoel van gezelligheid, samen op pad gaan en lekker maar vooral makkelijk willen eten, is het niet?! Denk dan eens na over een COBB, want koken met een COBB barbecue is zowel makkelijk als leuk! Je neemt hem mee naar de camping, naar het strand of het (stads)park. Natuurlijk kun je de barbecue ook gebruiken op jouw balkon, in de tuin of op de boot.

Het ontstaan van de COBB barbecue

De COBB barbecue is destijds ontworpen als een eenvoudig kooksysteem voor de Zuid-Afrikaanse bevolking die geen beschikking hebben over elektriciteit. Met een COBB barbecue kregen zij de mogelijkheid om, ondanks dat zij in een droge omgeving wonen, toch veilig en schoon te koken op vuur. Voor de brandstof van de barbecue werden gedroogde maïskolven gebruikt. En wat is het Engelse woord voor maïskolf? Dat is corn-cobb. Wat een logisch een-tweetje maakt naar het ontstaan van de merknaam.

Daarna ging het heel snel, COBB kreeg namelijk enthousiaste gebruikers over de hele wereld. Dit betekende het begin van het verder ontwikkelen en perfectioneren van de barbecue. Uiteindelijk was daar het resultaat zoals we die nu kennen, een compact & draagbaar kooktoestel waarmee je eigenlijk overal kunt grillen, bakken, braden, wokken en roken.

Hoe werkt het?

Zoals we net al vertelden, kun je de COBB eigenlijk overal gebruiken! Van koken op de camping tot het vlees grillen op de boot of van picknicken in het park tot gewoon barbecueën op jouw balkon. Doordat de COBB een uniek ontwerp heeft, wordt de buitenkant niet heet. Dit zorgt ervoor dat je hem overal neer kunt zetten en gemakkelijk mee kunt nemen onder de arm. Wel kun je de COBB alleen buiten gebruiken, gebruik hem dus nooit binnenshuis.

Met een barbecue van COBB ben je altijd indirect aan het barbecueën. Dit houdt in dat het vet van het vlees of de vis wat vrijkomt, wordt opgevangen in de kom en niet bij het vuur terecht komt. Er ontstaan daardoor geen vlammen of rook. Een COBB barbecue werkt op barbecuebriketten of de bijbehorende Cobble Stone. Met een Cobble Stone is de barbecue al binnen drie minuten heet, behoudt het een constante temperatuur en klaar voor gebruik. Ideaal toch?! Bij het aansteken rookt de barbecue een klein beetje, maar dat is al snel voorbij. Zo heeft jouw omgeving geen last van hevige rookontwikkeling. Wil je tijdens het barbecueën de temperatuur toch regelen? Dan kan dit met de COBB Premier Air. Kook je toch liever op gas? Dan heeft COBB daar speciaal de Premier gasbarbecue voor ontwikkeld. Zo is er voor ieder een bijpassende barbecue.

Tip: De buitentemperatuur heeft invloed op de binnentemperatuur van de COBB, gebruik bij kouder weer dus een Cobble Stone of briket extra!

Wat kan een COBB barbecue?

In feite is in de basis de COBB een barbecue. Standaard wordt deze barbecue geleverd met een basisplaat waarop je vlees, vis en/of groenten kunt grillen. Alleen er is veel meer mogelijk en daar worden wij toch enthousiast van! Want dat maakt de COBB barbecue eigenlijk onmisbaar! Met de verschillende optionele barbecueaccessoires kun je de mogelijkheden van de COBB uitbreiden. Je kunt daardoor zelfs grillen, bakken, wokken en roken. Hieronder laten we zien op welke manier je dit kunt doen.

Je kunt met een COBB barbecue echt van alles grillen, heel gemakkelijk aan tafel! Hiervoor kun je de basisplaat gebruiken, maar voor de beste manier van grillen gebruik je de grillplaat+. Deze grillplaat verdeelt de warmte gelijkmatiger dan de normale basisplaat en daardoor krijgt hetgeen jij op de plaat legt mooie grillstrepen. Wil jij graag pizza, pannenkoeken of eieren bakken? Dan gebruik je de bakplaat. Voor het bakken van brood, cake en/of taart gebruik je de basisplaat maar dan in combinatie met het rooster en de deksel. De warmte kun je dan rond de bakvorm circuleren en daardoor gebruik je de COBB als oven.

Wanneer je de COBB als oven wilt gebruiken, dan doe je de deksel erop. Om te braden, dan gebruik je de basisplaat waarbij je het gerecht op de plaat regelmatig gaat keren. Op de basisplaat kun je ook het rooster zetten. Je krijgt dan meer ruimte tussen de warmtebron en het gerecht, dan hoef je het gerecht niet meer regelmatig te keren. De braadtijden zijn afhankelijk van de weersomstandigheden, alleen wij raden wel aan om altijd het uitgangspunt van een traditionele oven te nemen. Houd je heel erg van wokken? Dan doe je dat met de wok, die speciaal voor de barbecue is gemaakt. Je kunt hiermee een heerlijke paella, bami of ander wokgerecht bereiden. Daarbij kun je de wok ook als hapjes- of sauspan gebruiken. Zeer handig voor op de camping of op de boot! Maar toch wel de meest bijzondere belevenis van een COBB is het roken. De COBB is toch echt een geweldige rookoven! Het roken gaat eenvoudig met een handjevol rookpellets die je in aluminiumfolie erop legt. Bij het roken gebruik je eigenlijk altijd de deksel.

De nieuwste innovatie van COBB is toch wel de rotisserie. Met de COBB Rotisserie rooster je jouw vlees aan het spit. Door de draaiende beweging van het spit wordt het gerecht continu bedropen met zijn eigen, smaakvolle sappen. Je kunt de rotisserie direct of indirect, in combinatie met de basisplaat, gebruiken.

Ontdek de verschillende uitvoeringen en kleuren

Zoals net ook wel een beetje duidelijk is geworden, is een COBB barbecue verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen namelijk de COBB Pro, de COBB Pro Compact, de COBB Premier en de COBB Premier Pro. Alle barbecues van COBB hebben een stoere uitstraling en sommige zijn ook nog eens verkrijgbaar in verschillende trendy kleuren. Zo is er voor ieder wat wils en kies je uiteindelijk de barbecue die het beste bij jou past. Een bijkomend voordeel is dat alle RVS onderdelen van de barbecue in de vaatwasser kunnen.

Ben je ook enthousiast geworden van de COBB barbecue en zie je deze al onder jouw armen meenemen op de boot, naar de camping of het park? Kom dan eens langs in onze winkel om de mogelijkheden te bekijken en onze specialisten geven jou graag advies over de ideale COBB barbecue! Of ontdek hieronder ons online assortiment van COBB.

filter en sorteer