OSB platen

De laatste jaren neemt het plaatmateriaal OSB steeds meer toe in de bouwsector. OSB staat voor Oriented Strand Board. Oftewel, het is een houten plaat die volledig is gemaakt door bepaalde schilfers hout, die met een bindmiddel samengeperst zijn. Dit maakt dat het product volledig recyclebaar is.

Voordelen van OSB platen

OSB plaatmateriaal heeft enkele voordelen ten opzichte van andere plaatmaterialen. We zetten ze graag even voor je op een rijtje:

  • Het kost veel minder energie om de OSB platen te persen.
  • OSB plaatmateriaal is ecologisch verantwoord.
  • Het isolatierendement ligt bij OSB rond de 80-90 %. Dit is veel hoger dan bij andere bekende plaatmaterialen. Hierdoor is er minder hout nodig bij de productie.
  • OSB hout is multi-inzetbaar.
  • Het is een sterke plaat die niet gemakkelijk te buigen is.

Toepassing van OSB

OSB plaatmateriaal is nog vrij relatief een onbekende plaat, terwijl de plaat juist zo veelzijdig is. Voor een gemakkelijke klus, maar ook bij een grote verbouwing kunnen OSB platen prima gebruikt worden. Enkele voorbeelden waarvoor dit plaatmateriaal wordt gebruikt zijn; daken, tuinhuisjes, schuttingen, isolatiesystemen, zolders, vloeren, prefab en i-profielen.  Daarnaast is het nog eens goedkoper dan de traditionele spaanplaat.

Stel jouw vraag aan onze specialist

filter en sorteer