Opdek binnendeur

filter en sorteer

Een deur speelt vaak toch wel een prominente rol in de ruimte en is dan ook sfeerbepalend. Het is dan ook belangrijk om een deur te vinden die perfect aansluit bij de stijl van de ruimte. Hierbij komt heel wat kijken, wil je een stompe binnendeur of toch liever een opdek deur?

Bij het aanschaffen van een deur is het belangrijk om alvast te bepalen of je een opdek of stompe deur wilt. Bij een opdek deur, valt deze niet geheel in het kozijn. Eén zijkant van de deur is getrapt van vorm en aan de andere kant zitten zogenaamde 'paumelle scharnieren' die via een gat-verbinding vastzitten aan de pen-paumelle scharnieren in het kozijn. Hierbij is het dan ook van belang om de draairichting te bepalen. Op die manier valt de opdek deur mooi, zonder kieren dicht en verhindert tocht.

Wanneer je eenmaal besloten hebt dat je wilt gaan voor een opdekdeur, staat de volgende klus al voor de deur. Namelijk, voor wat voor soort deur ga je? Wil je een deur met een gaaf jaren ’30 tintje, met glas-in-lood? Of heb je toch liever een strakke deur, een zwart stalen bijvoorbeeld. We zien ook dat men vaak kiest voor een paneeldeur. Kortom, de keuze is reuze!

Wil jij graag een opdek binnendeur? Kom dan eens langs in onze winkel en laat je informeren door onze adviseurs!